E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σαντορίνη: To ξενοδοχείο ‑ στούντιο ηχογράφησης που αγαπούν οι ξένοι σταρ

Ο συνδυασμός που κερδίζει τη μουσική βιομηχανία

Δημοσίευση 3/12/2015 | 00:03

Σαντορίνη: To ξενοδοχείο ‑ στούντιο ηχογράφησης που αγαπούν οι ξένοι σταρ

Γνωστός ηχολήπτης και παραγωγός, με χρόνια παρουσίας στην αγορά της δισκογραφίας, ο Κώστας Καλημέρης είχε μια πρωτοποριακή ιδέα, που αποδείχτηκε και επιτυχημένη: δημιούργησε ένα υπερσύγχρονο στούντιο ηχογράφησης μέσα σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο.

Όλα αυτά στη Σαντορίνη. Και φέρνει διάσημους καλλιτέχνες που ηχογραφούν στα Black Rock Studios τα άλμπουμ τους. Πελάτες του ο Justin Bieber, ο Joe Bonamassa, το ροκ συγκρότημα Bring Me The Horizon, οι One Republic, οι Dat Adam, οι Μonkey Majik, οι Kassav, οι Gravitonas, ο Steve Harris (των Iron Maiden) και η κόρη του, Lauren Harris και πολλοί άλλοι.

Αν προστεθούν και οι παραγωγοί, η λίστα δεν έχει τελειωμό. Στους καλλιτέχνες αρέσει που δουλεύουν στo resort recording studio. O Justin Bieber ήρθε για δεύτερη φορά, οι Bring Me The Horizon ηχογράφησαν ολόκληρο το άλμπουμ τους «That's The Spirit» και ο Bonamassa έδωσε το όνομα του στούντιο στο άλμπουμ του «Black Rock», που κυκλοφόρησε το 2010.

Όταν οι Bring Me The Horizon αναζητούσαν resort recording studio (που συνδυάζει στούντιο ηχογράφησης και διαμονή πολυτελούς ξενοδοχείου) έβαλαν στη μηχανή αναζήτησης Google τη φράση «world class studios» και έπεσαν πάνω στο μαγευτικό και μυστηριακό τοπίο της Σαντορίνης και στον «Μαύρο Βράχο» του Κώστα Καλημέρη: Βlackrock-Studios.com. Είναι τόσο απλό; «Αντίστοιχα στούντιο δεν υπάρχουν στις γειτονικές χώρες. Υπάρχουν, για παράδειγμα, στη νότια Γαλλία, στο Μαρόκο, στην Ταϊλάνδη, στη Χαβάη», λέει ο κ. Καλημέρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πώς μαθαίνουν οι καλλιτέχνες την ύπαρξη του στούντιο και πώς πείθονται να έρθουν στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχει κάποιος να τους πείσει. Δημιουργήθηκε ένας νέος προορισμός. Αυτό που μετράει είναι το location. Τα μεγαλύτερα περιοδικά του είδους ήρθαν με δικά τους έξοδα για να κάνουν ρεπορτάζ. Απλώνεται η φήμη του στούντιο. Υπάρχουν κάποια γραφεία σε Λονδίνο, Λος ¶ντζελες και Γερμανία, αλλά κυρίως πάει από στόμα σε στόμα. Βοηθά το περιβάλλον, είναι ένα διεθνών προδιαγραφών στούντιο, σε μια εξαίσια τοποθεσία.

Ποιος ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που ήρθε;

Ο Joe Bonamassa ήταν ο πρώτος που ήρθε. Χρειάστηκε ελληνικό ήχο, συνεργάστηκε με δύο εξαιρετικούς Έλληνες μουσικούς, και τους πήρε μαζί του στο Μοντρέ.

Συνδυάζουν δουλειά με διακοπές τα μέλη των μουσικών συγκροτημάτων και ποια εποχή έρχονται;

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι κάνουν διακοπές, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν κάνουν διακοπές. Οι Bring Me The Horizon δούλευαν ασταμάτητα επί 2 μήνες και πήραν ρεπό 4 ημέρες. Τα Black Rock Sudio δουλεύουμε επτά με οκτώ μήνες τον χρόνο, κυρίως με συγκροτήματα, παρέχουμε τη διαμονή και το στούντιο. Όσο για το πότε έρχονται, τους ενδιαφέρει να κάνει καλό καιρό. Από τον Απρίλιο και μετά συνήθως.

Πώς ήταν ο αγαπημένος των Ελληνίδων Beliebers, Justin Bieber, που ηχογράφησε φέτος στη Σαντορίνη αρκετά από τα τραγούδια του καινούργιου του άλμπουμ, «Purpose»;

Χαλαρός, προσιτός και συγκεντρωμένος στη δουλειά του. Καμία παραξενιά. Τη δεύτερη φορά που ήρθε, ήταν ακόμα πιο χαλαρός, καθώς ήταν και πιο εξοικειωμένος. Εγώ μουσικά είμαι πιο κοντά στους Bring Me The Horizon, μου αρέσουν και οι One Republic, παίζουν ποιοτική ποπ.

Η Σαντορίνη και φέτος θα γεμίζει αστέρια της διεθνούς μουσικής σκηνής. Ο κ. Καλημέρης δεσμεύεται και δεν αποκαλύπτει τα ονόματα...

Το ξενοδοχείο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί η λέξη γυναικοκτονία προκαλεί τόσες αντιδράσεις;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Τι σημαίνει πραγματικά και γιατί είναι σημαντικό να τη διαχωρίσεις από τη δολοφονία

Έβαλαν όλους τους εργαζόμενους στον ίδιο χώρο και συνέβη κάτι που κανείς δεν περίμενε

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Τι συνέβη όταν οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να δουλεύουν όλοι μαζί στα λεγόμενα open offices

Γιατί τα κουνούπια μοιάζουν να μην φοβούνται πια τα αντικουνουπικά;

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Η αλήθεια πίσω από το καλοκαιρινό παράπονο

Ποια πόλη ανακηρύχθηκε πρώτη σε κοριούς; Ποιες ελληνικές πόλεις βρίσκονται στη πρώτη τριάδα

E-Daily 1.Hero 18.06.2026
Νέα έρευνα φέρνει στο προσκήνιο τους ευρωπαϊκούς προορισμούς με τα πολλά παράπονα

Πώς είναι η ζωή στις 5 πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου το 2026

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Σύμφωνα με τον τελευταίο Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης (Global Peace Index), η παγκόσμια σταθερότητα παρουσιάζει κάμψη για 12η συνεχή χρονιά

Η προφητεία του Στίβεν Χόκινγκ για το τέλος του κόσμου, φαίνεται να επαληθεύεται

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Στην ομιλία του στη σύνοδο WE της Tencent το 2017

Τι είναι ο... πυρετός της μπλε κουκίδας που τρομοκρατεί τη μουσική βιομηχανία

E-Daily 3.Left Χτες
Γιατί ακυρώνονται τόσες συναυλίες; Η κρυφή κρίση που χτυπά τη μουσική βιομηχανία

Πόσες ακόμη; Η Ελλάδα μετρά ήδη 7 γυναικοκτονίες μέσα στο 2026 και ο εφιάλτης συνεχίζεται

E-Daily 3.Left Χτες
Από τις 19 γυναικοκτονίες του 2025 στις 7 που έχουν ήδη καταγραφεί φέτος. Κάπου ανάμεσα στους αριθμούς, υπάρχουν γυναίκες που δεν πρόλαβαν να ζήσουν.

Πως προέκυψε ο όρος σκυλάδικα για τα νυχτερινά κέντρα στην Ελλάδα;

E-Daily 3.Left Χτες
Οι εκδοχές για το πως βγήκε ο όρος

Explainer: Γιατί δεν γεννιούνται πια παιδιά σε εκατοντάδες περιοχές της Ελλάδας;

E-Daily 3.Left Προχτές
Η σιωπή στα μαιευτήρια της επαρχίας τρομάζει περισσότερο από τα στατιστικά