E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεγάλη Τετάρτη: Τι συνέβη σήμερα σύμφωνα με την χριστιανική πίστη

Μεγάλη Τετάρτη – Ο Χριστός εχάθη

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 12/4/2017 | 00:13

Μεγάλη Τετάρτη: Τι συνέβη σήμερα σύμφωνα με την χριστιανική πίστη

Η τρίτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας της εβδομάδας των Αγίων Παθών του Χριστού, είναι αφιερωμένη στην μεταστροφή της πόpνης που άλειψε με τα μαλλιά της τα πόδια του Ιησού αλλά κι στην προδοσία του Ιούδα.

Η μετάνοια είναι μια από τις πιο σημαντικές διδάσκαλίες του χριστιανισμού. Χρειάζεται σθένος για να μετανοήσεις ειλικρινά, κάτιπου και ο ίδιος ο Χριστός θαύμαζε. Η πόpνη μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Ιησού με πολύτιμο μύρο και συγχωρήθηκε απ’ όλες τις αμαρτίες της, αφού μετανόησε ειλικρινά. Η τιμή του πολύτιμου μύρου τότε ήταν γύρω στα 300 δηνάρια και για τον λόγο αυτό την επέκριναν όλοι οι μαθητές και πιο σθεναρά ο Ιούδας, καθώς γνώριζαν την ελεημοσύνη που έδειχνε ο δάσκαλός τους προς τους φτωχούς. Ο Χριστός την υπερασπίστηκε, λέγοντας πως τον προετοιμάζει για την ταφή του. Άλλωστε, είπε στους μαθητές, «εμένα θα με έχετε για λίγο ακόμα κοντά σας, τους φτωχούς θα τους βοηθάτε καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής σας».

Ο Ιούδας έφυγε δυσαρεστημένος και σκεπτικός. Πήγε αμέσως μετά στους Αρχιερείς και διαπραγματεύτηκε την παράδοση του Ιησού για 30 αργύρια. Η εκκλησιαστική παράδοση αντιπαραβάλλει την μετάνοια της ποpνης και την προδοσία του Ιούδα. Η προέλευση δεν έχει καμία απολύτως σημασία, αλλά η πρόθεση. Η πόpνη απελευθερώνεται πλήρως από τις αμαρτίες ενώ ο Ιούδας, ο μαθητής του Χριστού, αιχμαλωτίζεται στην φιλαργυρία.

Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης ψάλλεται ο όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης με κεντρικό θέμα την νίψη των ποδιών των Αποστόλων από τον Ιησού, το Μυστικό Δείπνο στην Γεσθημανή και την προδοσία του Ιούδα.

Ο Μυστικός δείπνος σύμφωνα με την Χριστιανική πίστη, διεξήχθη ανάμεσα στον Ιησού και τους Δώδεκα Αποστόλους στην Ιερουσαλήμ μία μέρα πριν τη Σταύρωσή του. Σήμερα, η μέρα αυτή ονομάζεται Μεγάλη Πέμπτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο πασίγνωστος πρωταγωνιστής που έγινε ηθοποιός από μια τυχαία αγγελία

Πρόσωπα 12.01.2026
Ο μάγκας του ελληνικού σινεμά που λάτρευε τα βιβλία

Ξενύχτια και κραιπάλες, ούτε καν: Πώς η Gen Z αλλάζει για πάντα το nightlife

Νέα Εποχή 12.01.2026
Η νέα γενιά δεν πίνει δεν ξενυχτά, αλλά χορεύει: Καλώς ήρθατε στην εποχή του soft partying

Έστησαν όλη τους την επιχείρηση μέσα σε τρία κοντέινερ και πέτυχαν

Stories 12.01.2026
Η πιο απρόσμενη συνταγή επιτυχίας: Ψωμί, όνειρα και φορτηγάκια

Το κόλπο που κάνει τους αθλητές να «πετούν» πιο μακριά στο σκι έφερε ένα σκάνδαλο

Stories 12.01.2026
Το πιο παράξενο σκάνδαλο στην ιστορία του σκι

Τα ελληνικά νησιά που πάνε κόντρα στο δημογραφικό

Stories 12.01.2026
Εκεί που γεννιούνται ακόμα οικογένειες

Ο ποδοσφαιριστής που έριξε ένα αεροπλάνο με μια μπαλιά του

Πρόσωπα 12.01.2026
Κατέρριψε ένα μικρό αεροπλάνο με το πόδι του!

Το παλαιότερο ρολόι «μετρά» 600 χρόνια ζωής και αν σταματήσει ... μια πόλη κινδυνεύει!

Νέα Εποχή Χτες
Ένα μεσαιωνικό θαύμα που συνδυάζει επιστήμη, θρύλους και ιστορία

Η ζωή στο πιο απομακρυσμένο νησί του κόσμου

Stories Χτες
Μόλις 236 κάτοικοι ζούνε εκεί

Το διεθνές αεροδρόμιο που έχει μόνο 7 επιβάτες την ημέρα

Stories Χτες
Μια αποτυχία 209 εκατομμυρίων δολαρίων

Η ανεξιχνίαστη δολοφονία της 6χρονης «βασίλισσας της ομορφιάς»

Ιστορικά Χτες
Η JonBenét Ramsey βρέθηκε τα Χριστούγεννα του 1996 δολοφονημένη στο κελάρι του σπιτιού της