E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτό το μυστικό κλαμπ των εκατομμυριούχων αναζητά την αθανασία

Όλοι τους είναι μέλη του R360, μιας λέσχης με καθαρή αξία τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δολαρίων

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 27/3/2023 | 00:01

Αυτό το μυστικό κλαμπ των εκατομμυριούχων αναζητά την αθανασία
Collage

Ο Peter Fioretti δεν ήθελε ποτέ να είναι μέτριος σε τίποτα. Πριν από πέντε χρόνια, ο 58χρονος τότε επιχειρηματίας του real estate διάβαζε βιβλία για το πώς να ζήσει περισσότερο. Πήγε στον γιατρό του για να αξιολογήσει την καρδιακή του υγεία, ο οποίος του είπε ότι θα μπορούσε να τα πάει και καλύτερα.

Ο Fioretti ήταν έξαλλος. Αναζήτησε παραπομπές για 10 διαφορετικούς γιατρούς και πήγε σε έναν καρδιολόγο στο Κολοράντο που συνεργάζεται με παίκτες της National Football League. Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι είχε αρτηριακή απόφραξη και ότι το καρδιακό του σύστημα ήταν αυτό ενός 68χρονου, είπε ο Fioretti στο Insider.

Πέντε χρόνια αργότερα, αφού άλλαξε τη διατροφή του, την άσκηση και τα συμπληρώματά του, ο 63χρονος έχει «καρδιακή ηλικία» που υπολογιζόταν γύρω στα 47, είπε.

Αφού άλλαξε την καρδιακή του ηλικία κατά 25 χρόνια, ο επόμενος στόχος του Fioretti είναι να φτάσει στα 120 και να πεθάνει έχοντας πλήρως άθικτες τις πνευματικές και σωματικές του ικανότητες (Υπάρχει μόνο μία τεκμηριωμένη περίπτωση που κάποιος ζει μετά τα 120).

«Θέλω να κάνω πεζοπορία και ποδηλασία. Θέλω να μπορώ να παίζω με τα εγγόνια ή τα δισέγγονά μου» είπε. «Και μετά θέλω να κάνω πεζοπορία με τη γυναίκα μου σε ένα ψηλό βουνό και να φύγω κάποια στιγμή χαμογελώντας».

Ο Fioretti συμπροεδρεύει μια ομάδα 25 πάμπλουτων ατόμων που επιδιώκουν να ξεπεράσουν τα όρια της ανθρώπινης διάρκειας ζωής. Όλοι τους είναι μέλη του R360, μιας λέσχης με καθαρή αξία τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει συγκεντρώσει περίπου 100 μέλη συνολικά από την ίδρυσή της το 2020. Τα περισσότερα από τα μέλη της R360 είναι επιχειρηματίες, αλλά η λέσχη, σε αντίθεση με ομάδες όπως η Tiger21, περιλαμβάνει μέλη οικογένειες.

Η ομάδα ευεξίας και μακροζωίας, που ονομάζεται «κύκλος» στη γλώσσα R360, ξεκίνησε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο αφού μια έρευνα μελών διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι ανησυχούσαν για τη μακροζωία τους και ήθελαν να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο όσο κι αν κόστιζε κάτι τέτοιο.

«Η πραγματική εστίαση είναι η προληπτική φροντίδα για να παραμείνουμε υγιείς, όχι να διορθώσουμε ένα πρόβλημα», είπε ο Fioretti με έδρα το Μαϊάμι, ο οποίος έκανε την περιουσία του στην ακίνητη περιουσία ιδρύοντας έναν ιδιωτικό δανειστή και έναν επενδυτή σε κατοικίες και οικοδομή.

Πολλοί από τους πλουσιότερους του κόσμου αναζητούν το κλειδί της αθανασίας (ή τουλάχιστον μεγαλύτερης διάρκειας ζωής). Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, επένδυσε 180 εκατομμύρια δολάρια σε μια βιοτεχνολογία που επιδιώκει να καθυστερήσει τον θάνατο κατά 10 χρόνια. Ο δισεκατομμυριούχος της PayPal Peter Thiel έχει επίσης επενδύσει εκατομμύρια στην παράταση ζωής.

Σε μια συνέντευξη του 2017, ο Thiel, όταν ρωτήθηκε γιατί η Silicon Valley έχει εμμονή με την αθανασία, απάντησε: "Η ερώτηση είναι γιατί όλοι οι άλλοι είναι τόσο αδιάφοροι για τη θνησιμότητα τους;"

Τα μέλη επισκέπτονται διαρκώς εργαστήρια βιοτεχνολογίας και μαθαίνουν για θεραπείες με βλαστοκύτταρα και ψυχεδελικά φάρμακα ενώ έχει πρόσβαση σε κορυφαίους διαιτολόγους και εκπαιδευτές, επομένως επικεντρώνεται στην εκμάθηση των επιστημονικών προσεγγίσεων για την αντιγήρανση.

Αν και η κύρια εστίαση της ομάδας είναι η μακροζωία, τα μέλη έχουν μάθει περισσότερα για τα ψυχεδελικά φάρμακα ως θεραπείες για τον εθισμό και την ψυχική υγεία. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εορτολόγιο: Πότε πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories 23.04.2024
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories 23.04.2024
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Ιστορικά Χτες
Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Ένας άνδρας που ο κόσμος δεν του έδωσε την αναγνώριση που άξιζε

Πρόσωπα Χτες
Το επίτευγμά του και η αναγνώριση που δεν ήρθε

Εξωγήινοι: Οι 3 πιο γνωστές περιπτώσεις «στενών επαφών»

Stories Χτες
Κάποιοι είδαν, κάποιοι έκαναν ότι δεν είδαν

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Ποιο είναι το μέλλον μας σε αυτό τον πλανήτη;

Περιβάλλον Χτες
To μέλλον διαγράφεται... ζεστό

4 εθνικοί ύμνοι που δεν έχουν καθόλου στίχους

Stories Προχτές
Ποιες χώρες δεν περιλαμβάνουν λόγια στον ύμνο τους

Ο Αγιος που έχει αφιερωμένη μόνο μια εκκλησία με το όνομά του σε όλη την Ελλάδα

Πρόσωπα Προχτές
Είχε ζήσει σαν ασκητής στο Αγιο Όρος

Ψωνίζεις μέσω TikTok; Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις

Νέα Εποχή Προχτές
Το TikTok γέμισε μαγαζιά

Η έννοια της παραδοσιακής οικογένειας αλλάζει: Τι να περιμένουμε

Stories Προχτές
Tα παιδιά που γεννιούνται τώρα θα συναντήσουν τους περισσότερους από τους προπάππους τους, αλλά δεν θα έχουν πολλά αδέρφια ή ξαδέρφια και περισσότερες γυναίκες θα πεθάνουν μόνες