E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Σιωπηλή πρόσληψη», η μέθοδος που χρησιμοποιεί κρυφά η Google

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια δοκιμασμένη μέθοδο που χρησιμοποιούν πολλές επιχειρήσεις - που έχει μια πρόκληση για τις εταιρείες

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 17/3/2023 | 00:33

«Σιωπηλή πρόσληψη», η μέθοδος που χρησιμοποιεί κρυφά η Google
Φωτογραφία από fauxels

Η Google χρησιμοποιεί κρυφά τη μέθοδο αθόρυβης πρόσληψης. Είναι μια κάπως οπισθοδρομική - αλλά λαμπρή - στρατηγική στρατολόγησης όπως λένε οι ειδικοί. Πώς έρχεται να συμπληρώσει την αθόρυβη παραίτηση.

Ουσιαστικά, «σιωπηλή πρόσληψη» σημαίνει ότι οι εργοδότες επικεντρώνονται σε υπαλλήλους που ήδη υπερβαίνουν τα όρια, ίσως ακόμη και να αναλαμβάνουν πρόσθετες ευθύνες που αποδεικνύουν ότι έχουν αυτό που χρειάζεται για να διαπρέψουν σε έναν συγκεκριμένο ρόλο.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια δοκιμασμένη μέθοδο που χρησιμοποιούν πολλές επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρές και όπως λένε οι ειδικοί είναι πολύ βοηθητική.

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι με υψηλές επιδόσεις μπορούν να παράγουν 400% περισσότερο από τον μέσο εργαζόμενο, οπότε από επιχειρηματική άποψη, το να τους δίνεται προτεραιότητα από την αρχή έχει νόημα.

Καθώς η ζωή και η εργασία συνεχίζουν παρά τη "Μεγάλη Παραίτηση" για την οποία μιλήσαμε εδώ, πολλοί εργαζόμενοι εργάζονται απλά για να κάνουν το ελάχιστο, γνωστό και ως αθόρυβη παραίτηση. Ωστόσο, ενώ ορισμένοι θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται έτσι, εταιρείες όπως η Google ψάχνουν να δώσουν προτεραιότητα σε όσους κάνουν το κάτι παραπάνω.

Πιο συγκεκριμένα, η Google χρησιμοποιεί μια στρατηγική στρατολόγησης αθόρυβης πρόσληψης κάτω από το ραντάρ. Είναι μέρος αυτού που του δίνει τη δυνατότητα να εντοπίζει τα πιο ικανά μυαλά και να τοποθετεί τους καλύτερους υποψηφίους στις ανοιχτές της θέσεις. Και η Google δεν είναι η μόνη εταιρεία που χρησιμοποιεί κάποια μορφή αθόρυβης πρόσληψης.

Η αθόρυβη διαδικασία πρόσληψης αφορά αρχικά, και πρώτα τους εσωτερικούς υποψηφίους. Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε προσωπικό που έχει αρχίσει να αναλαμβάνει καθήκοντα και ευθύνες πάνω και πέρα από τις παραμέτρους της περιγραφής των καθηκόντων τους. Το αποτέλεσμα είναι ότι αρχίζουν ουσιαστικά να εργάζονται στη θέση που θέλουν, ή τουλάχιστον αρχίζουν να κάνουν μερικά από αυτά που συνεπάγεται, πριν πάρουν πραγματικά τη δουλειά.

Σε αντάλλαγμα, οι εργαζόμενοι αποδεικνύουν στους εργοδότες ότι έχουν ό,τι χρειάζεται για να εκτελέσουν καλά τη δουλειά τους. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτοί οι εργαζόμενοι τείνουν να είναι εκείνοι που λαμβάνουν τις αυξήσεις και τις προαγωγές. Για τους εργοδότες, υπάρχει πολύ μικρότερος κίνδυνος, καθώς και ελάχιστο έως καθόλου κόστος που σχετίζεται με την πρόσληψη και την κατάρτιση, εξοικονομώντας πολλά χρήματα.

Φυσικά, αυτό συνεπάγεται την ανάληψη περισσότερων ευθυνών από τους υπαλλήλους - κάτι που δεν συμβαίνει με την αθόρυβη παραίτηση. Εδώ όμως έρχεται και η πρόκληση για την εταιρεία. Κάποιος που κάνει το κάτι παραπάνω αλλά δεν νιώσει πως η δουλειά του, σύντομα θα περάσει στην αθόρυβη παραίτηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γενιά που όλοι υποτίμησαν – και που τελικά είναι η πιο γοητευτική!

Νέα Εποχή 13.05.2025
Η γενιά που δεν φώναζε, αλλά άφησε στιλ, μουσική και attitude να μιλήσουν από μόνα τους

Τα δυο λιοντάρια που έφαγαν 135 ανθρώπους

Ιστορικά 13.05.2025
Έγιναν ο φόβος και ο τρόμος των εργατών

Διάφανα πατώματα, καταρράκτες από τις βεράντες και θέα που σε στέλνει... αλλού – το πιο φουτουριστικό ξενοδοχείο είναι ήδη viral

Αρχιτεκτονική Χτες
Αυτό δεν είναι ξενοδοχείο – είναι διαστημικό όνειρο! Το «Ice Cube Hotel» κρέμεται 600 μέτρα πάνω απ’ το έδαφος και κόβει την ανάσα

Τέρμα οι ανηφόρες! Δες το απίθανο «ασανσέρ για ποδήλατα» που ανεβάζει τους ποδηλάτες χωρίς να πατήσουν πετάλι!

Νέα Εποχή Χτες
Στη Νορβηγία βρήκαν τη λύση για όλους όσους αγαπούν το ποδήλατο αλλά... μισούν τις ανηφόρες!

Ζώντας σε μια τουαλέτα: Η ιστορία της 19χρονης που έγινε viral

Stories Προχτές
Όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από το ενοίκιο, αλλά πόσοι θα δεχόμασταν να ζούμε κυριολεκτικά σε μια τουαλέτα για να το πετύχουμε;

Το ελληνικό ψαροχώρι που ιδρύθηκε από μια ταβέρνα

Νέα Εποχή Προχτές
Το ψαροχώρι της Μεσσηνίας που γεννήθηκε από μια ταβέρνα και έγινε τουριστικός παράδεισος

Το 70s παιδικό παιχνίδι που απαγορεύτηκε ως επικίνδυνο, αλλά έγινε... τραγούδι

Retro Προχτές
Από επικίνδυνο παιχνίδι σε μουσικό σουξέ

Γιατί η Σουηδία πατάει το OFF στις οθόνες των παιδιών

Νέα Εποχή Προχτές
Η Σουηδία προειδοποιεί «Απομακρύνετε από τις οθόνες τα παιδιά κάτω των 2 ετών»

Πότε μπήκαν οι υπολογιστές στα σπίτια των ανθρώπων; Η περίπτωση της Ελλάδας

Stories Προχτές
Πότε έγιναν κομμάτι της καθημερινότητας της Ελλάδας

Πότε δημιουργήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Νέα Εποχή Προχτές
Σίγουρα δεν το ξέρετε

Απολύθηκε από τη δουλειά της. 5 χρόνια μετά, πήρε Grammy

Stories 10.05.2025
Έχασε τη δουλειά της, κέρδισε τη μουσική. H ιστορία της Doechii!