LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

6 περίεργες υποθέσεις φόνων που ο κοινός ανθρώπινος νους δεν μπορεί να συλλάβει

Δολοφονίες που σίγουρα δεν έχεις ξαναακούσει!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 13/9/2022 | 11:16

6 περίεργες υποθέσεις φόνων που ο κοινός ανθρώπινος νους δεν μπορεί να συλλάβει

Ο κόσμος πάντοτε αγαπούσε τις ιστορίες πάθους και δολοφονιών. 

Αυτό είναι κάτι που διαπιστώνει κανείς εύκολα αν κοιτάξει στις μετρήσεις για τα άτομα που προτιμούν τα θρίλερ και τις αστυνομικές σειρές. Αυτό που κανείς μας δεν μπορεί να κατανοήσει είναι το πως έχουν υπάρξει άνθρωποι στην παγκόσμια ιστορία, που όχι μόνο διέπραξαν εγκλήματα, αλλά τα εγκλήματά τους ήταν τόσο πρωτοφανή σαν καταστάσεις, που ένα κοινός ανθρώπινος νους δύσκολα θα μπορούσε να συλλάβει.

Παρακάτω βλέπουμε 6 τέτοιες υποθέσεις δολοφονιών κι αναρωτιόμαστε μεχρι που μπορεί να φτάσει ο ανθρώπινος εγκέφαλος ...

Ο serial killer του Dating Game

Το 2010, η αστυνομία συνέλαβε τον Rodney Alcala, έναν επαγγελματία φωτογράφο, και τον οδήγησε σε δίκη για έναν απίστευτα τεράστιο κατάλογο εγκλημάτων. Όταν οι εισαγγελείς είχαν συγκεντρώσει όλα τα πιθανά θύματά του, ανακάλυψαν ότι ο Alcala είχε βιάσει και πιθανώς δολοφονήσει πάνω από 100 γυναίκες και παιδιά, την περίοδο 1978 μέχρι και τη σύλληψή του. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η αστυνομία ανακάλυψε και δημοσίευσε φωτογραφίες γυναικών που είχε τραβήξει κατά τη διάρκεια του '70-'80, τα οποία επιβεβαιώθηκε ότι ήταν θύματά του. Το πιο περίεργο κομμάτι της τρομερής υπόθεσης εγκλημάτων του Alcala, ωστόσο, ήταν η εμφάνισή του το 1978 ως εργένης στο The Dating Game, στο οποίο ... κέρδισε.

Dennis Nilsen, ο ανδροκτόνος

Στα τέλη της δεκαετίας του '70 έως τις αρχές της δεκαετίας του '80, ένας άντρας, ο Nilsen, "ψώνιζε" νεαρούς άνδρες σε μπαρ του Λονδίνου, τους οδηγούσε στο σπίτι του, τους σκότωνε, μετά έκανε μπάνιο και έντυνε τα νεκρά σώματά τους. Κρατούσε τα άψυχα σώματα για εβδομάδες ή μήνες, τους μιλούσε και έκανε σeξ μαζί τους, πριν κάψει ή ρίξει ότι μείνει από αυτά ... στην τουαλέτα.

Το δείπνο της Katherine Knight

Η Αυστραλή Katherine Knight είναι η πρώτη γυναίκα που οδηγείται σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή. Ο λόγος; Δολοφόνησε το σύζυγό της και στη συνέχεια τον έκοψε σε κομμάτια, τον μαγείρεψε, τον σέρβιρε στο τραπέζι με καρτέλες ονομάτων σε κάθε πιάτο και τάισε τα παιδιά της. Πιο συγκεκριμένα, η Knight, μαχαίρωσε τον άντρα της 36 φορές και στη συνέχεια έγδαρε το δέρμα του και το κρέμασε σαν στολή στο χωλ του σπιτιού. Τον αποκεφάλισε και έκοψε κι άλλα τρυφερά μέρη του σώματος τα οποία έβαλε να βράζουν μαζί με λαχανικά. Στη συνέχεια, σέρβιρε ...το δείπνο και σε κάθε πιάτο έβαλε τα ονόματα των παιδιών με χυδαίους χαρακτηρισμούς. Στη συνέχεια, προσπάθησε να αυτοκτονήσει αλλά δεν τα κατάφερε και συνελήφθη άμεσα.

Ο Jerry Brudos και τα γυναικεία τακούνια

Ο ...Παπαχρόνης του εξωτερικού, είναι ο Jerry Brudos.  Απέκτησε φετίχ με τα γυναικεία παπούτσια και τα γυναικεία εσώρουχα από μικρός, ενώ όταν παντρεύτηκε απαιτούσε από τη γυναίκα του να κυκλοφορεί στο σπίτι γυμνή φορώντας μόνο τακούνια. Έκλεβε συνεχώς γυναικεία παπούτσια και τα έκρυβε στο γκαράζ του σπιτιού του. Εκεί έκρυψε και τις 4 νεαρές γυναίκες που στραγγάλισε. Σε μια από αυτές έκοψε το στήθος, ενώ σε μια άλλη ακρωτηρίασε το πόδι της ώστε να μπορεί να "δοκιμάζει" τα παπούτσια που έκλεβε και να αυνανίζεται. 

Η κόμισσα που αγαπούσε το αίμα

Η Ελισσάβετ Μπαθόρι, γνωστή και ως "Κόμισσα του Αίματος" έζησε το 1600. Ανέπτυξε μένα τρελό φετίχ να βάζει νεαρά κορίτσια που δούλευαν γι' αυτή, να τρέχουν γυμνά στο χιόνι, να λούζονται με παγωμένο νερό μέχρι να πεθάνουν από υποθερμία, έκοβε τις άκρες των δαχτύλων τους και τις έκαιγε μέχρι να δουν "αστεράκια". Λίγα χρόνια μετά, όταν πέθανε ο άντρας της και άρχισε να χάνει την ομορφιά της λόγω ηλικίας, άρχισε να σκοτώνει τα νεαρά κορίτσια για να λούζεται με το αίμα τους, το οποίο σύμφωνα με την ίδια τη διατηρούσε νέα.

ABC murdεr

Μια σειρά δολοφονιών εμπνευσμένες από την ιστορία της Agatha Christie, "ABC Murdεr". Συγκεκριμένα, κανείς δεν έμαθε ποτέ ποιος σκότωσε τρία κορίτσια στα βόρεια της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1970, των οποίων το όνομα και το επίθετο ξεκινούσαν με το ίδιο γράμμα. Τα πτώματά τους βρέθηκαν, επιπλέον, σε πόλεις που ξεκινούν με τα ίδια γράμματα με τα ονόματά τους: Carmen Colon στο Churchville, Michelle Maenza στο Macedon και Wanda Walkowicz στο Webster. Εκατοντάδες άνθρωποι ανακρίθηκαν, αλλά κανείς δεν καταδικάστηκε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το παγκόσμιο απόθεμα εμβολίου κατά της χολέρας έχει εξαφανιστεί ενώ τα κρούσματα εξαπλώνονται

Τεχνολογία 16.04.2024
Η ανάγκη για εμβόλια και οι περιορισμένοι πόροι

Ο μαραθώνιος που ξεμπρόστιασε το νικητή του αγώνα

ΝΕΑ 16.04.2024
Αυτός είναι αναμφίβολα ο πιο ντροπιαστικός τίτλος στην καριέρα του νικητή

Tι συμβαίνει στη Δυτική Όχθη; Η κόλαση του πολέμου συνεχίζεται πέρα από τη Γάζα

ΝΕΑ 16.04.2024
Ο πόλεμος στη Γάζα έχει μεταμορφώσει και την κατεχόμενη Δυτική Οχθη σε τόπο μάχης

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει σοβαρά τη γονιμότητα

Περιβάλλον Χτες
Τα ανησυχητικά συμπεράσματα μελετών που παρουσίασαν επιστήμονες στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Τι έχει πει ο Νοστράδαμος για το Ισραήλ, το Ιράν και τον Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο

Ιστορικά Χτες
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή όπως ήταν φυσικό ήρθε και η πρόβλεψη του Νοστράδαμου

Ξεκινάει η ιστορική ποινική δίκη Τραμπ: Τι θα γίνει αν καταδικαστεί

Άνθρωποι Χτες
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο του Μανχάταν

Γιατί η Μαρία Μαγδαληνή είναι ένα παρεξηγημένο ιστορικό πρόσωπο

Ιστορικά Χτες
Τα γραπτά και ο πάπας Γρηγόριος Α`

Ο πατέρας της χρονιάς: Πλαστογράφησε τον θάνατό του για να μην πληρώσει διατροφή στη γυναίκα του

ΝΕΑ Χτες
Είχε πρόσβαση στο σύστημα μητρώου θανάτων χρησιμοποιώντας στοιχεία σύνδεσης που είχε κλέψει από έναν γιατρό.

Ο κρατούμενος που άντεξε χωρίς νερό και φαγητό για 18 ημέρες

ΝΕΑ Προχτές
Το ξέχασαν στο κελί γιατί νόμιζαν ότι είχε αποφυλακιστεί

Ο αμυντικός που δεν έκανε κανένα φάουλ για 14 μήνες

Αφιέρωμα Προχτές
Το λες και απίθανο κατόρθωμα