E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Cost Plus Drug Company: Φάρμακα σε τιμές κόστους και όλοι ανησυχούν

Θα τα καταφέρει το project του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου Mark Cuban να αλλάξει την αγορά;

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 30/6/2022 | 00:53

Cost Plus Drug Company: Φάρμακα σε τιμές κόστους και όλοι ανησυχούν
@goodhousekeeping.com

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Mark Cuban, αποφάσισε να φέρει τα «πάνω - κάτω» στη φαρμακοβιομηχανία. Ξεκίνησε ένα διαδικτυακό φαρμακείο το οποίο εμπορεύεται γενόσημα φάρμακα, σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές. Και έτσι ελπίζει όχι μόνο να φέρει τα «πάνω - κάτω» αλλά να αλλάξει και την φυσιογνωμία της βιομηχανίας.

Όπως δήλωσε σε μια συνέντευξή του στο «CBS Mornings» ο στόχος είναι να καταπολεμηθεί η κατακόρυφη αύξηση των τιμών των φαρμάκων στην Αμερική, προσφέροντας μια υπηρεσία χωρίς μεσάζοντες ή τεράστιες προσαυξήσεις.

Η εταιρεία λέγεται «Cost Plus Drug Company» και μέχρι στιγμής προσφέρει για αγορά 800 γενόσημα φάρμακα. Ωστόσο, ο Cuban έχει στα σχέδια του να προσθέσει και επώνυμα φάρμακα. «Όταν φτάσουμε κει, πιστεύουμε πως μπορούμε πράγματι να μπορούμε να διαταράξουμε και να αλλάξουμε τη φαρμακοβιομηχανία», δήλωσε.

Οι Αμερικανοί ξοδεύουν τουλάχιστον 365 δισεκατομμύρια δολάρια για συνταγογραφούμενα φάρμακα κάθε χρόνο, με τις τιμές να είναι πολύ πάνω από άλλες χώρες. Το 2021, μια έρευνα έδειξε πως 18 εκατομμύρια Αμερικανοί, ή αλλιώς το 7% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ, δεν μπορούν να πληρώσουν για την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Ο Cuban με αυτό του το εγχείρημα, υποστηρίζει πως μπορεί να κρατήσει τις τιμές χαμηλά, αγοράζοντας απευθείας από τους κατασκευαστές φαρμάκων. Η νέα του ιστοσελίδα, χρεώνει 15% προσαυξήσεις, 3 δολάρια κόστος διαχείρισης και 5 δολάρια για αποστολή.

«Όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους που έπρεπε να πάρουν αποφάσεις να πληρώσουν μεταξύ του ενοικίου τους, της τροφής και των φαρμάκων τους, ή έπρεπε να μοιραστούν τα φάρμακά τους. Και αυτό είναι λάθος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 2022», αναφέρει ο Cuban.

Η ιδέα για την επιχείρηση ήρθε από τον συνιδρυτή της Dr. Alex Oshmyansky, που κάποια στιγμή έστειλε ένα e-mail στον Cuban, για να συζητήσουν τη δημιουργία ενός website που θα εμπορεύεται σπάνια φάρμακα σε χαμηλό κόστος. «Σκέφτηκα, γιατί να το περιορίσουμε στα σπάνια φάρμακα; Ας φτιάξουμε μια εταιρεία και αντί να δουλέψουμε μέσα στο παραδοσιακό σύστημα, ας δουλέψουμε έξω από αυτό, έχοντας πλήρη διαφάνεια» συμπλήρωσε ο δισεκατομμυριούχος.

Ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks και επενδυτής του τηλεοπτικού show «Shark Tank», είπε τέλος πως ελπίζει αυτή η επιχείρηση να γίνει τελικά το μέρος όπου θα ο κόσμος θα βρίσκει «κάθε φάρμακο στον πλανήτη».

«Είμαι ο πιο τυχερός τύπος στον κόσμο και αν μπορέσω να βρω κάτι που μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο, γιατί να μην το κάνω;» είπε ο Cuban. «Το επόμενο δολάριο που θα κερδίσω δεν πρόκειται να αλλάξει τη ζωή μου. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν πρόκειται να κάνει τη διαφορά για τα παιδιά μου, ούτε για τα παιδιά τους, ούτε για τα παιδιά τους... Αλλά το να μπορώ να κάνω το φάρμακο προσιτό, αυτό αλλάζει το παιχνίδι».

Πληροφορίες: cbsnews.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έζησε 22 χρόνια σαν καλόγρια ενώ ήταν άντρας: Η απίστευτη ιστορία του

Πρόσωπα 06.07.2025
Για 22 ολόκληρα χρόνια έζησε ως... αδελφή Μαργαρίτα σε δύο διαφορετικά μοναστήρια

Eίχε εξαφανιστεί για 26 χρόνια, κι όμως βρισκόταν 200 μέτρα από το σπίτι του

Stories 06.07.2025
Η συγκλονιστική ιστορία ενός άντρα που βρέθηκε στο κελάρι του γείτονα

Τι γίνεται στην Κίνα όταν τα παιδιά παραμελούν τους ηλικιωμένους γονείς τους

Stories 06.07.2025
Μια ιστορία μιας γυναίκας που εκδικήθηκε τα παιδιά της: Εκείνα την είχαν εγκαταλείψει κι εκείνη έδωσε την απάντησή της

Μαρία Αντουανέτα: Έμεινε στην Ιστορία για δυο φράσεις της, όμως τη μία δεν την είπε ποτέ

Πρόσωπα 06.07.2025
Mήπως η Μαρία Αντουανέττα ήταν κάπως παρεξηγημένη;

Όταν ο Edgar Allan Poe «προφήτευσε» ένα μακάβριο γεγονός

Ιστορικά 06.07.2025
Το βιβλίο του σκοτεινού συγγραφέα που βγήκε αληθινό!

Πόσο κοστίζει πραγματικά ένας γάμος εκτός πόλης για τους καλεσμένους


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories Χτες
Πόσα δίνουμε για έναν γάμο-εκδρομή;

Πότε δημιουργήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Νέα Εποχή Χτες
Σίγουρα δεν το ξέρετε

H ιστορία της συμμορίας των παππούδων στην Ιταλία

Stories Χτες
Προφανώς, κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ.

10 αποφθέγματα του αξεπέραστου Αντον Τσέχωφ

Πρόσωπα Χτες
Έχει αφήσει πίσω του ένα τεράστιο διαχρονικό έργο

Ο «σκοτεινός» λόγος για τον οποίο ο αριθμός 0888 888 888 έχει καταργηθεί

Stories Χτες
Κάποιοι αριθμοί είναι μάλλον περισσότερο ...spooky από τους υπόλοιπους!