E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Cost Plus Drug Company: Φάρμακα σε τιμές κόστους και όλοι ανησυχούν

Θα τα καταφέρει το project του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου Mark Cuban να αλλάξει την αγορά;

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 30/6/2022 | 00:53

Cost Plus Drug Company: Φάρμακα σε τιμές κόστους και όλοι ανησυχούν
@goodhousekeeping.com

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Mark Cuban, αποφάσισε να φέρει τα «πάνω - κάτω» στη φαρμακοβιομηχανία. Ξεκίνησε ένα διαδικτυακό φαρμακείο το οποίο εμπορεύεται γενόσημα φάρμακα, σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές. Και έτσι ελπίζει όχι μόνο να φέρει τα «πάνω - κάτω» αλλά να αλλάξει και την φυσιογνωμία της βιομηχανίας.

Όπως δήλωσε σε μια συνέντευξή του στο «CBS Mornings» ο στόχος είναι να καταπολεμηθεί η κατακόρυφη αύξηση των τιμών των φαρμάκων στην Αμερική, προσφέροντας μια υπηρεσία χωρίς μεσάζοντες ή τεράστιες προσαυξήσεις.

Η εταιρεία λέγεται «Cost Plus Drug Company» και μέχρι στιγμής προσφέρει για αγορά 800 γενόσημα φάρμακα. Ωστόσο, ο Cuban έχει στα σχέδια του να προσθέσει και επώνυμα φάρμακα. «Όταν φτάσουμε κει, πιστεύουμε πως μπορούμε πράγματι να μπορούμε να διαταράξουμε και να αλλάξουμε τη φαρμακοβιομηχανία», δήλωσε.

Οι Αμερικανοί ξοδεύουν τουλάχιστον 365 δισεκατομμύρια δολάρια για συνταγογραφούμενα φάρμακα κάθε χρόνο, με τις τιμές να είναι πολύ πάνω από άλλες χώρες. Το 2021, μια έρευνα έδειξε πως 18 εκατομμύρια Αμερικανοί, ή αλλιώς το 7% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ, δεν μπορούν να πληρώσουν για την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Ο Cuban με αυτό του το εγχείρημα, υποστηρίζει πως μπορεί να κρατήσει τις τιμές χαμηλά, αγοράζοντας απευθείας από τους κατασκευαστές φαρμάκων. Η νέα του ιστοσελίδα, χρεώνει 15% προσαυξήσεις, 3 δολάρια κόστος διαχείρισης και 5 δολάρια για αποστολή.

«Όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους που έπρεπε να πάρουν αποφάσεις να πληρώσουν μεταξύ του ενοικίου τους, της τροφής και των φαρμάκων τους, ή έπρεπε να μοιραστούν τα φάρμακά τους. Και αυτό είναι λάθος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 2022», αναφέρει ο Cuban.

Η ιδέα για την επιχείρηση ήρθε από τον συνιδρυτή της Dr. Alex Oshmyansky, που κάποια στιγμή έστειλε ένα e-mail στον Cuban, για να συζητήσουν τη δημιουργία ενός website που θα εμπορεύεται σπάνια φάρμακα σε χαμηλό κόστος. «Σκέφτηκα, γιατί να το περιορίσουμε στα σπάνια φάρμακα; Ας φτιάξουμε μια εταιρεία και αντί να δουλέψουμε μέσα στο παραδοσιακό σύστημα, ας δουλέψουμε έξω από αυτό, έχοντας πλήρη διαφάνεια» συμπλήρωσε ο δισεκατομμυριούχος.

Ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks και επενδυτής του τηλεοπτικού show «Shark Tank», είπε τέλος πως ελπίζει αυτή η επιχείρηση να γίνει τελικά το μέρος όπου θα ο κόσμος θα βρίσκει «κάθε φάρμακο στον πλανήτη».

«Είμαι ο πιο τυχερός τύπος στον κόσμο και αν μπορέσω να βρω κάτι που μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο, γιατί να μην το κάνω;» είπε ο Cuban. «Το επόμενο δολάριο που θα κερδίσω δεν πρόκειται να αλλάξει τη ζωή μου. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεν πρόκειται να κάνει τη διαφορά για τα παιδιά μου, ούτε για τα παιδιά τους, ούτε για τα παιδιά τους... Αλλά το να μπορώ να κάνω το φάρμακο προσιτό, αυτό αλλάζει το παιχνίδι».

Πληροφορίες: cbsnews.com

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα 25.04.2024
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή 25.04.2024
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα 25.04.2024
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Χτες
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Χτες
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Προχτές
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Προχτές
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Προχτές
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς