E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο ποδοσφαιριστής της Ολλανδίας που αγωνίζεται με βηματοδότη εδώ και 1,5 χρόνο

Υπήρξε συμπαίκτης με τον Έρικσεν για 3 χρόνια

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 17/6/2021 | 00:17

Ο ποδοσφαιριστής της Ολλανδίας που αγωνίζεται με βηματοδότη εδώ και 1,5 χρόνο
@twitter/OnsOranje

Η σοκαριστική εικόνα του Κρίστιαν Έρικσεν που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο του Πάρκεν της Κοπεγχάγης χάνοντας τις αισθήσεις του θα μας στοιχειώνει για χρόνια. Ευτυχώς, τα νέα για την υγεία του ήταν καλά και το χαμόγελο του μέσα από το νοσοκομείο, κάπως μετρίασε τις επιπτώσεις που είχε εκείνη η στιγμή στον ψυχισμό εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Υπήρχαν πολλά περιστατικά παικτών που σταμάτησε ξαφνικά η καρδιά τους στο παρελθόν. Οι Μαρκ - Βιβιάν Φοέ και Αντόνιο Πουέρτα δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί. Ο Φράνσις Μουάμπα έπαθε το ίδιο μετον Έρικσεν το 2017 αλλά έζησε. Υπάρχει κι ένας Ολλανδός πάικτης που αγωνίζεται με βηματοδότη από το 2019. Μάλιστα είναι και στην αποστολή της εθνικής του για το Euro.

Τον Δεκέμβριο του 2019, κι αφού ο Ντάλει Μπλιντ είχε επιστρέψει στον Άγιαξ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανακοινώθηκε ότι ο γιος του επίσης σπουδαίου παίκτη του Άγιαξ Ντάνι Μπλιντ, πάσχει από μυοκαρδίτιδα και υποβλήθηκε σε επέμβαση κατά την οποία του τοποθετήθηκε βηματοδότης. Μπλιντ και Έρικσεν συνυπήρξαν στον Άγιαξ για τρία χρόνια από το 2010 μέχρι και το 2013.

Ο Μπλιντ έμεινε για καιρό εκτός δράσης αλλά επέστρεψε. Η κατάσταση του επανεκτιμάται διαρκώς από τότε. Σε ένα φιλικό τον Αύγουστο του 2020 απέναντι στη Χέρτα Βερολίνου, ο Ντάλει Μπλιντ κατέρρευσε στο γήπεδο. Αιτία ήταν το γεγονός πως ο βηματοδότης του σταμάτησε να λειτουργεί. Ωστόσο, οι άνθρωποι του Άγιαξ έδρασαν γρήγορα και ξέφυγε από τον κίνδυνο.

Προχθές έπαθε σοκ με το περιστατικό του πρώην συμπαίκτη του. Την επόμενη ημέρα έπρεπε να αγωνιστεί εναντίον της Ουκρανίας. «Βγήκαν όλα τα έντονα συναισθήματα στην επιφάνεια. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να παίξω σ’ αυτό το ματς. Δύσκολο πνευματικά. Δυσκολεύτηκα πολύ να προετοιμάσω τον εαυτό μου και είμαι περήφανος που κατάφερα εν τέλει να παίξω».

Αυτό που τον έκανε να αγωνιστεί ήταν ο ίδιος ο Έρικσεν. «Ο Κρίστιαν έδωσε κουράγιο στους συμπαίκτες του να τελειώσουν τον αγώνα με τη Φινλανδία, έτσι κι εγώ αποφάσισα να κρατήσω τον έλεγχο των συναισθημάτων μου. Και οι γιατροί επίσης, με διαβεβαίωσαν πως ήμουν ασφαλής και δεν είχα κανέναν κίνδυνο για να αγωνιστώ».

Τελικά αγωνίστηκε για 64 λεπτά, ώσπου αντικαταστάθηκε από τον Νάταν Ακέ. Φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο, δεν άντεξε και τον πήραν τα δάκρυα.

@footballreporting.com

Ο 31χρονος Ντάλει Μπλιντ εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο αγωνίζεται με βηματοδότη. Ο κίνδυνος είναι αυξημένος αλλά η εντατική παρακολούθηση και η αγάπη του για το ποδόσφαιρο του δίνουν κουράγιο να βγει κάθε φορά στο γήπεδο. Ο Μπλιντ είναι κι αυτός πατέρας, με τη διάγνωση για το πρόβλημα στην καρδιά του να γίνεται λίγους μήνες μετά τη γέννηση του γιου του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι αποκαλύπτει έρευνα στο αρχαιότερο DNA της Αιγύπτου

Stories 04.07.2025
Το αρχαιότερο αιγυπτιακό DNA

Νόμιζε πως ήταν ο Ιησούς – Τώρα θα περάσει 12 χρόνια στη φυλακή

Πρόσωπα 04.07.2025
Η σοκαριστική καταδίκη που τον τελείωσε

Γιατί οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ρίξουν δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα;

Περιβάλλον 04.07.2025
Η New World Screwworm είναι ο σιωπηλός εχθρός

Τουριστική «καταστροφή» στη Σαντορίνη: «Ο Μάιος ήταν απελπιστικά κακός»


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 04.07.2025
Τι λέει ο κύριος Γιώργος Τσολακάκης συνιδιοκτήτης της Aqua Vista Hotels για τη φετινή τουριστική σεζόν της Σαντορίνης

Βαλκάνιοι τουρίστες: «Φαγητά σε ταπεράκια και γεμάτα αμάξια» ‑ Η νέα πραγματικότητα στα νησιά


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 04.07.2025
Η Αγγελική Παρασχά, restaurant manager σε γνωστό κατάστημα στη Λευκάδα, μας δίνει μια σαφή εικόνα της κατάστασης:

Το μυστηριώδες σπήλαιο που γίνονται συναυλίες 60 μέτρα κάτω από τη γη

Νέα Εποχή Χτες
150 εκατομμύρια χρόνια ιστορίας, μια ανεπανάληπτη ακουστική εμπειρία και συναυλίες μέσα στη γη

Gen Z και ταρό: Μια ολόκληρη γενιά ερωτεύτηκε τη μαγεία και δεν ντρέπεται καθόλου

Stories Χτες
Γιατί η Gen Z γουστάρει τα ταρό, τα ζώδια και τις ενεργειακές πέτρες περισσότερο από την εκκλησία

Οι δύο ταφές της Τζούντι Γκάρλαντ – Το μυστήριο γύρω από τον θάνατο της σταρ του Χόλιγουντ

Πρόσωπα Χτες
Η Τζούντι Γκάρλαντ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο εκεχειρίας των 60 ημερών στη Γάζα

Stories Προχτές
Τι περιλαμβάνει το νέο πλαίσιο

Η τεράστια χαμένη πόλη που μόλις ανακαλύφθηκε κάτω από τη Μεσόγειο

Νέα Εποχή Προχτές
7.000 χρόνια ιστορίας βυθισμένα στην Αδριατική – Η κλιματική αλλαγή την «έθαψε», η τεχνολογία την ανέσυρε