E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Ο θερμικός θόλος στρέφεται προς τη χώρα μας

Έρχεται «καυτό» τετραήμερο με 43άρια

Δημοσίευση 4/7/2025 | 07:46

Καιρός: Ο θερμικός θόλος στρέφεται προς τη χώρα μας

Κύμα καύσωνα θα σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες, με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει ακόμη και μέχρι τους 43 βαθμούς, καθώς όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι ο «θερμικός θόλος» που κάλυπτε την κεντρική και δυτική Ευρώπη στρέφεται προς τη χώρα μας.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε για το πιο δύσκολο διάστημα του κύματος καύσωνα, υπογραμμίζοντας πως από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Πέμπτη, ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, με την Τετάρτη και την Πέμπτη να θεωρούνται οι πιο «καυτές» ημέρες -σε τοπικό επίπεδο δεν αποκλείεται να αγγίξει ακόμη και τους 42 με 43 βαθμούς. Από το Σαββατοκύριακο, όπως εξηγεί σε ανάρτησή του, ο «θερμικός θόλος» θα μετατοπιστεί προς τη χώρα μας.

Μάλιστα ο μετεωρολόγος του OPEN προειδοποιεί πως ο καύσωνας αυτός φαίνεται πως θα ολοκληρώσει τη δράση του με ακραίο και επικίνδυνο τρόπο, γιατί μέσα στην Πέμπτη (10/7) θα κατηφορίσει ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια Βαλκάνια όπου θα ενισχύσει σημαντικά τους βορειοδυτικούς ανέμους προσεγγίζοντας και τα επίπεδα θυέλλης και άρα η προσοχή εστιάζεται στον ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς και στα επικίνδυνα μπουρίνια - επικίνδυνες καταιγίδες προς τα βόρεια.

Κολυδάς: Το μέγιστο των θερμοκρασιών την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, δε, που επίσης μιλά για «θερμικό θόλο», η ζέστη της κεντρικής Ευρώπης μετατοπίζεται ανατολικότερα, χωρίς να έχουμε τροφοδοσία από την Αφρική, κάτι το οποίο είναι θετικό, ενώ «το μέγιστο των θερμοκρασιών θα σημειωθεί την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη», οπότε και ξεκινά η πτώση.

Η ανάρτηση Κολυδά

«ΠΟΤΕ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ Ο "ΘΕΡΜΙΚΟΣ ΘΟΛΟΣ" ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.
✅Η ζέστη της κεντρικής Ευρώπης μετατοπίζεται ανατολικότερα, χωρίς να έχουμε τροφοδοσία από την Αφρική, κάτι το οποίο είναι θετικό. Την συνολική κίνηση των αερίων μαζών την παρατηρούμε στο βίντεο, όπου διακρίνεται η μετατόπιση της ζέστης προς την περιοχή μας, με σαφώς τροποποιημένες τις αέριες μάζες και με το μέγιστο των θερμοκρασιών να σημειώνεται την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη .
✅Πάντως από την Τετάρτη -που δεν θα πάψει να είναι μια ζεστή ημέρα- θα ξεκινήσει πτώση της θερμοκρασίας από τα ΒΔ που θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Για το ερώτημα σε τις τιμές θα φτάσουμε, η απάντηση από την Παρασκευή και μετά».

Σε ότι αφορά τους ανέμους ο Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει πως θα εξασθενήσουν το Σαββατοκύριακο στα 4 με 5 και τοπικά στα 6 μποφόρ και τη Δευτέρα με Τρίτη θα πνέουν με μέτρια ένταση.

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει τις εκτιμώμενες μέσες και ριπαίες εντάσεις του ανέμου στην περιοχή της Αττικής. Ο μέσος άνεμος αλλά και οι ριπές του ανέμου θα παρουσιάσουν εξασθένηση από τις πρώτες βραδινές ώρες, αλλά και αύριο από το πρωί και πάλι θα ενισχυθούν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride

E-Daily 3.Left Χτες
Είκονες από τη μαζική προσέλευση του κόσμου

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 89‑85: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Πειραιώτες, «λύγισαν» τους πράσινους στον πέμπτο τελικό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μιλουτίνοφ, Φουρνιέ και Βεζένκοφ υπέγραψαν το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Τραμπ: Η συμφωνία με το Ιράν προβλέπεται να υπογραφεί αύριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε την απόλυτη εναλλακτική λύση, που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ξανά».

Σάμος: «Καζάνι που βράζει» για 300 νέους λαθρομετανάστες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τοπικοί φορείς κατά Πλεύρη

Τραγωδία στα Φαλάσαρνα: Νεκρός 45χρονος τουρίστας έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στελέχη του Λιμενικού

Μωβ μέδουσες: Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν

E-Daily 3.Left Χτες
Πώς μπορείτε να προστατευθείτε από τις μωβ μέδουσες

Τρεις νεκρές αρκούδες σε ένα 24ωρο σε Φλώρινα και Κοζάνη: Οι δύο φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο

Ελλάδα Χτες
Ο θάνατος του άλλου ζώου φέρεται να προήλθε από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος

Αίγιο: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ιταλός για τη διπλή δολοφονία μητέρας και γιου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η προφυλάκισή του βασίστηκε στην έλλειψη στοιχείων για την υπόθεση

Athens Pride 2026: Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Αθήνας, δείτε φωτογραφίες

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αθήνα κινείται σήμερα στους ρυθμούς του Athens Pride 2026 - Μεγάλη συναυλία στις 21:00 με τη συμμετοχή αρκετών καλλιτεχνών

Ισόβια στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στη Χαλκιδική για το δυστύχημα με τον 19χρονο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ομόφωνα ένοχοι είχαν κριθεί ο ιδιοκτήτης και η σύζυγός του, ένοχος για απλή συνέργεια ο μηχανικός, για θανατηφόρα έκθεση και έκθεση σε κίνδυνο ο χειριστής - Ελεύθεροι ως το Εφετείο οι τρεις πλην του ιδιοκτήτη