Μια 117χρονη Ισπανίδα είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη
Απέκτησε τον τίτλο μετά το θάνατο της Ιταλίδας Έμα Μοράνο σε ηλικία 117 ετών.
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/4/2017 | 20:45

Η Άνα Βέλα που ζει στη Βαρκελώνη γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου του 1901 κοντά στην Κόρδοβα της νότιας Ισπανίας. Η Άνα Βέλα είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον ερευνητικό όμιλο γεροντολογίας Gerontology Research Group (GRS), η Άνα είναι πλέον η μεγαλύτερη σε ηλικία Ευρωπαία μετά το θάνατο της Ιταλίδας Έμα Μοράνο που πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 117 ετών.
Η Άνα δεν είναι μόνο η γηραιότερη Ευρωπαία, αλλά και ο τέταρτος γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο – όλοι τους γυναίκες. Η Άνα Βέλα ζει σε μια μονάδα φροντίδας στη Βαρκελώνη και έχει μια κόρη 89 ετών και έναν 65χρονο εγγονό.
Αν και η υγεία της είναι εύθραυστη, η κόρη της έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν υπάρχουν μυστικά για την μακροζωΐα της μητέρας της. «Της αρέσει ένα ποτήρι ημίγλυκο κρασί με το φαγητό της αλλά δεν πίνει τόσο. Της αρέσει να τρώει τα πάντα: κρέας, ψάρι, λαχανικά και ακολουθεί ένα συνηθισμένο τρόπο διατροφής», ανέφερε σε συνεντεύξη της στην εφημερίδα El Pais.
Το γεγονός ότι η Άνα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη δείχνει πώς έχει αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής στην Ισπανία, μια χώρα που είναι γνωστή για τη μεσογειακή της διατροφή. Όταν γεννήθηκε η Άνα το 1901, το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες στην Ισπανία ήταν 35,7 χρόνια. Ωστόσο, το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε τώρα στα 83,2 χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.
Ένας «αληθινός» βρικόλακας που τον αποκεφάλισαν για να μην… επιστρέψει
Το διάσημο ιταλικό νησί που βάζει αυστηρότατους κανόνες στους τουρίστες το επόμενο καλοκαίρι
Ο λόγος που ο βρετανικός στρατός έφτιαξε ένα ψεύτικο χωριό στην Αγγλία
Ο άνθρωπος που πούλησε τον Πύργο του Αιφελ – Και το έκανε δύο φορές
Η Δούκισσα της Πλακεντίας επιστρέφει! Η αληθινή ιστορία πίσω από την παράσταση που θα συζητηθεί φέτος
Αυτή είναι η χώρα της Ευρώπης με το μεγαλύτερο πρόβλημα αδέσποτων – Και η Ελλάδα στη «μαύρη» λίστα
Οδηγός delivery έσωσε γυναίκα που ήταν παγιδευμένη για 30 ώρες: Πώς την εντόπισε
Πώς είναι η ζωή για μια Ελληνίδα μαμά στο εξωτερικό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 15.02.2026
Τα αεροπλάνα που θα πετάνε καίγοντας μουστάρδα
Τι συνέβη στον Καναδά όταν η θερμοκρασία έφτασε τους ‑63 βαθμούς Κελσίου
Ο σταρ του NBA που έκανε τεράστια καριέρα ενώ είχε ύψος 1.60μ.
«Τα σχολεία δεν είναι ταβέρνες»: Το έθιμο της Tσικνοπέμπτης που έφερε αντιδράσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories Χτες






