E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πολυκατοικία‑ζούγκλα στο Παρίσι

Ένα δάσος μέσα στην πόλη

Δημοσίευση 27/2/2016 | 00:12

Η πολυκατοικία‑ζούγκλα στο Παρίσι

Αν ονειρεύεστε να ζήσετε σε ένα αστικό δάσος, τότε υπάρχει για εσάς η ιδανική πολυκατοικία, η οποία βρίσκεται στο Παρίσι και ονομάζεται Flower Tower. Όχι άδικα, μιας και καλύπτεται από 380 γλάστρες μπαμπού, με τα φυτά να είναι ευθυγραμμισμένα γύρω από κάθε όροφο του κτιρίου, δίνοντας μια αίσθηση αρμονίας. Ευτυχώς για τους κατοίκους που ζουν στην πολυκατοικία των 10 ορόφων, το μπαμπού είναι υποαλλεργικό φυτό, οπότε δεν τους προκαλεί κάποιο πρόβλημα.

Αν δείτε από μακριά το κτίριο, θα νομίσετε πως οι γλάστρες είναι έτοιμες να πέσουν από τα μπαλκόνια, όμως είναι έτσι κατασκευασμένες, ώστε να μην υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, και είναι ενσωματωμένες στο κτίριο. Επιπλέον, διαθέτουν σύστημα αυτόματου ποτίσματος, το οποίο χρησιμοποιεί το νερό της βροχής μέσα από ένα ειδικό σύστημα ανακύκλωσης, που συγκρατεί το νερό, ώστε να μην βλάψει τα φυτά η καλοκαιρινή ζέστη.

Σχεδιαστής της εν λόγω κατασκευής είναι ο Eduard François, ο οποίος εξηγεί ότι τα μπαμπού επιλέχθηκαν λόγω του ήχου που κάνουν τα φύλλα τους όταν φυσάει, μιας και στόχος τους είναι να προσφέρουν στους ενοίκους την εντύπωση ότι κοιμούνται κάτω από δέντρα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Flower Tower, που μίλησε στη βρετανική Daily Mail, οι κάτοικοι λατρεύουν το θρόισμα των μπαμπού και τον τρόπο που το φως φιλτράρεται μέσα από αυτά και ο «Λουλουδένιος Πύργος» αποτελεί την ενσάρκωση της επιθυμίας για φύση μέσα στην πόλη. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2004, ενώ το κόστος του άγγιξε τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμα και εκείνοι όμως που δεν είχαν την τύχη να ζήσουν σε ένα διαμέρισμα της καταπράσινης πολυκατοικίας, φαίνεται πως την επισκέπτονται για να τη θαυμάσουν απ' έξω και να φωτογραφηθούν δίπλα της, καθώς έχει μετατραπεί σε σημείο ενδιαφέροντος μέσα στην πόλη. Αν δεν είχε τις γλάστρες, θα αποτελούσε ακόμα ένα γκρίζο κτίριο μέσα στο αστικό περιβάλλον. Τώρα όμως δίνει έναν άλλο αέρα και μια αίσθηση δροσιάς στου τυχερούς που ζουν εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από τα φώτα της σκηνής στα φώτα της δικαστικής αίθουσας: H σκοτεινή πτώση ενός K‑pop ειδώλου

Πρόσωπα 24.08.2025
Kρίθηκε ένοχος για συμμετοχή στον ομαδικό βιaσμό τουρίστριας από την Κίνα

Ένα κέρμα των 2 ευρώ που αξίζει σχεδόν 2.000 – Το έχεις χωρίς να το ξέρεις;

Stories 24.08.2025
Πριν πληρώσεις ή πάρεις ρέστα, ρίξε μια δεύτερη ματιά

Η τραγική ιστορία του γιου του Marlon Brando, Christian

Πρόσωπα 24.08.2025
Ένα καταδικασμένο παιδί από τη μέρα που γεννήθηκε

Πολιτικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί: 7 διάσημοι που έπαιξαν σε διαφημιστικά

TV Σειρές 24.08.2025
Ένα μικρό αφιέρωμα σε διαφημίσεις που δεν ξεχάσαμε ποτέ

Μπιλ Γκέιτς: Η συνήθεια που έπρεπε να «σπάσει» για να χτίσει την επιτυχία του

Πρόσωπα Χτες
Ο ίδιος πάντως παραδέχεται ότι η «μάχη» συνεχίζεται

Explainer: Lafufu vs Labubu ‑ O εμπορικός πόλεμος που σοκάρει την Κίνα

Stories Χτες
Πώς ξεχωρίζεις το ψεύτικο από το αληθινό Labubu

Πώς τα οπίσθια μιας Γαλλίδας σερβιτόρας έγιναν εθνική παράδοση

Stories Χτες
Η εκδίκηση μιας σερβιτόρας και η ταπείνωση ενός δημάρχου

Η ταραχώδης ζωή της Αγκάθα Κρίστι

Πρόσωπα Χτες
Οι σταθμοί στη ζωή της που τη σημάδεψαν

Ο επικεφαλής της Microsoft προειδοποιεί: Η τεχνητή νοημοσύνη μας τρελαίνει;

Νέα Εποχή Προχτές
Ανησυχία για την «ψύχωση τεχνητής νοημοσύνης»

Η χώρα με τους λιγότερους τουρίστες στον κόσμο είναι ένας κρυμμένος παράδεισος

Νέα Εποχή 21.08.2025
Στο πιο απομονωμένο σημείο του Ειρηνικού υπάρχει μια χώρα που δέχεται λιγότερους τουρίστες κι από… τη Βόρεια Κορέα