E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
#TiNaDeis: Το σeξ στα Μάλια, ο Matthew Perry και το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ταινίες της εβδομάδας: Πως να κάνετε σeξ και η πρώτη αγγλόφωνη ταινία Έλληνα σκηνοθέτη

Από 2 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 1/11/2023 | 11:31

Ταινίες της εβδομάδας: Πως να κάνετε σeξ και η πρώτη αγγλόφωνη ταινία Έλληνα σκηνοθέτη
@imdb.com

How to Have Sex – Fingernails - Η Γη της Επαγγελίας - Η Κόρη του Βασιλιά του Βάλτου - Οι Παράξενοι Δρόμοι της Ζωής – Daliland - Προετοιμασίες για να Είμαστε Μαζί Αγνωστο για Πόσο - Talk to Me - Οι Ευχούληδες 3: Μαζί για Μπάντα - Ελεύθερος Επαγγελματίας

How to Have Sex

της Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ. Με τους Μία ΜακΚένα-Μπρους, Σον Τόμας, Λάρα Πικ, Ενβα Λούις.

Δραματική 2023, Ην. Βασίλειο – Ελλάδα 98’

Τρεις Αγγλίδες φιλενάδες γύρω στα είκοσι και κάτι, η Τάρα, η Σκάι και η Εμ, φτάνουν στα Μάλια για λίγες μέρες καλοκαιρινών διακοπών, περιμένοντας τ' αποτελέσματα των σπουδαστικών εξετάσεών τους. Σίγουρα θα περάσουν τέλεια. Σίγουρα θα είναι οι καλύτερες διακοπές της ζωής τους. Σίγουρα θα πιουν άπειρα και θα χορέψουν σα να μην υπάρχει αύριο. Σίγουρα θα γνωρίσουν αγόρια και κορίτσια, σίγουρα θα κάνουν άφθονο σeξ. Ακόμα κι η Τάρα, η μοναδική από τις τρεις που είναι ακόμα παρθένα. Σ' αυτές τις διακοπές, επιτέλους, θα το κάνει. Σίγουρα. Ακόμα κι αν δεν το θέλει.

Fingernails

του Χρήστου Νίκου. Με τους Τζέσι Μπάκλι, Ριζ Αχμεντ, Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ, Λουκ Γουίλσον.

Αισθηματική 2023, ΗΠΑ – Ην. Βασίλειο 113’

Η Ανα και ο Ράιαν έχουν βρει την πραγματική αγάπη, όπως έχει αποδειχτεί από μία αμφιλεγόμενη νέα τεχνολογία. Υπάρχει μόνο ένα ζήτημα: η Ανα δεν είναι ακόμα σίγουρη. Οταν αρχίσει να εργάζεται σε ένα ινστιτούτο που διεκπεραιώνει εργαστηριακούς ελέγχους για να διαπιστώσει τη συμβατότητα των ζευγαριών, η Ανα γνωρίζει τον Αμίρ.

Η Γη της Επαγγελίας (Bastarden)

του Νικολάι Αρσέλ. Με τους Μαντς Μίκελσεν, Aμάντα Κολίν, Σάιμον Μπένεμπιεργκ, Γκούσταβ Λιντ.

Δραματική 2023, Δανία – Σουηδία – Νορβηγία – Γερμανία 127’

Στα μέσα του 18ου αιώνα, στα άγονα ρείκια της Γιουτλάνδης, όπου είναι αδύνατον να πιάσουν οι σοδειές και κατ’ επέκταση να γεμίσει ο τόπος με τους αποίκους που ονειρεύεται ο βασιλιάς της Δανίας, ο φτωχός στρατιώτης Λούντβιχ Κάλεν (Μαντς Μίκελσεν) βάζει στόχο να καταφέρει το αδύνατο και να ιδρύσει τον πρώτο βιώσιμο καταυλισμό στην περιοχή, ώστε να κερδίσει τον τίτλο και τον πλούτο που έχει τάξει ο Βασιλιάς. Κάτι τέτοιο φυσικά τον φέρνει αντιμέτωπο τόσο με τον παρανοϊκό γαιοκτήμονα της περιοχής, που δεν πρόκειται να αφήσει τον Κάλεν ανενόχλητο στην επιδίωξη του στόχου του, όσο και με την ίδια την αφιλόξενη Φύση που με κάθε - μα κάθε - τρόπο πρόκειται να αντιταχθεί στα ομολογουμένως δύσκολο σχέδιά του.

Η Κόρη του Βασιλιά του Βάλτου (The Marsh King's Daughter)

του Νιλ Μπέργκερ. Με τους Ντέιζι Ρίντλεϊ, Μπεν Μέντελσον, Γκάρετ Χέντλαντ.

Θρίλερ 2023, ΗΠΑ 108’

Μια γυναίκα με κρυφό παρελθόν θα επιστρέψει στο δάσος όπου μεγάλωσε για να αντιμετωπίσει τον πιο επικίνδυνο άντρα της ζωής της: τον πατέρα της. Η φαινομενικά φυσιολογική ζωή τής Ελένα κρύβει μία σκοτεινή και επικίνδυνη αλήθεια: τον αποξενωμένο πατέρα της, τον διαβόητο Βασιλιά του Βάλτου, τον άνθρωπο που κράτησε όμηρο εκείνη και τη μητέρα της για χρόνια. Οταν δραπετεύσει από τη φυλακή, η Ελένα θα έρθει αντιμέτωπη με το παρελθόν της. Γνωρίζοντας πως εκείνος θα κυνηγήσει την ίδια και την οικογένειά της, η Ελένα πρέπει να βρει τη δύναμη να κοιτάξει κατάματα τους δαίμονές της και να υπερνικήσει τον άνθρωπο που της έμαθε να επιβιώνει στην άγρια φύση.

Οι Παράξενοι Δρόμοι της Ζωής (Extraña Forma de Vida)

του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Με τους Ιθαν Χοκ, Πέδρο Πασκάλ.

Δραματική 2023, Ισπανία – Γαλλία 31’

Είκοσι πέντε χρόνια μετά το σύντομο ειδύλλιό του με τον σερίφη Τζέικ, ο Σίλβα διασχίζει την έρημο για να τον συναντήσει ξανά. Μετά από μία νύχτα πάθους, έχει έρθει η ώρα να αποκαλυφθούν τα πραγματικά κίνητρα αυτής της επανασύνδεσης.
Την ημίωρη ταινία συνοδεύει στην αίθουσα ένα ντοκιμαντέρ για τον Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Daliland

της Μέρι Χάρον. Με τους Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μπάρμπαρα Σούκοβα, Εζρα Μίλερ, Κρίστοφερ Μπράινι, Ρούπερτ Γκρέιβς, Αντρέα Πέτζιτς, Σούκι Γουοτερχάουζ.

Δραματική 2022, ΗΠΑ – Γαλλία – Ην. Βασίλειο 97’

Στα τελευταία χρόνια του θυελλώδους γάμου του ιδιοφυούς Σαλβαντόρ Νταλί και της τυραννικής συζύγου του Γκαλά, ο φαινομενικά ακλόνητος δεσμός τους αρχίζει να σπάει. Τοποθετημένη στη Νέα Υόρκη και την Ισπανία του 1973, η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα από τα μάτια του Τζέιμς, ενός νεαρού βοηθού γκαλερίστα που θέλει να ανελιχθεί στον κόσμο της τέχνης και βοηθά τον εκκεντρικό Νταλί να προετοιμαστεί για μία μεγάλη έκθεση.

Προετοιμασίες για να Είμαστε Μαζί Άγνωστο για Πόσο (Felkészülés Meghatározatlan Ideig Tartó Együttlétre)

της Λίλι Χόρβατ. Με τους Νατάσα Στορκ, Βίκτορ Μπόντο, Μπένετ Βιλμάνι.

Δραματική 2020, Ουγγαρία 95’

Η Μάρτα (συγκλονιστική, έστω χαμηλότονα, η πρωτοεμφανιζόμενη Νατάσα Στορκ), είναι μια νεαρή, ανερχόμενη νευροχειρουργός - εγκαταλείπει μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στην Αμερική για να επιστρέψει στη Βουδαπέστη, εκεί όπου την περιμένει ο έρωτας της ζωής της, ο Γιάνος. Μόνο που όταν συναντηθούν, εκείνος συμπεριφέρεται σαν να τη βλέπει για πρώτη φορά.

Talk to Me

των Ντάνι Φιλίππου και Μάικλ Φιλίππου. Με τους Σόφι Γουάιλντ, Αλεξάντρα Τζένσεν, Τζο Μπερντ, Μιράντα Οτο.

Τρόμου 2022, Αυστραλία – Ην. Βασίλειο 95’

Οταν μια ομάδα φίλων ανακαλύπτει πώς να καλεί πνεύματα μέσω ενός ταριχευμένου χεριού, εθίζεται στη νέα περιπέτεια, μέχρι που ένας εξ αυτών ξεπερνά τα όρια και απελευθερώνει τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις.

Οι Ευχούληδες 3: Μαζί για Μπάντα (Trolls Band Together)

των Γουολτ Ντορν και Τιμ Χάιτς. Με τις φωνές των (αγγλικα) Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Ανα Κέντρικ, Ζόι Ντεσανέλ, (ελληνικά) Ελένης Μπίκου, Τάσου Νταπαντά, Κώστα Αποστολίδη.

Animation 2023, ΗΠΑ 92’

Μετά από δύο ταινίες πραγματικής φιλίας και ατελείωτου φλερτ, η Πόπη και ο Κλωνάρης είναι πλέον επίσημα ζευγάρι (#broppy)! Οσο έρχονται πιο κοντά, η Πόπη ανακαλύπτει ότι ο Κλωνάρης έχει ένα μυστικό παρελθόν. Ηταν κάποτε μέλος της αγαπημένης της boyband, των BroZone, μαζί με τους τέσσερις αδελφούς του: τον Φλόιντ, τον Τζον Ντόρι, τον Σπρους και τον Κλέι. Οι BroZone διαλύθηκαν όταν ο Κλωνάρης ήταν ακόμα μωρό, ενώ ακολούθησε και η διάλυση της οικογένειας. Από τότε ο Κλωνάρης δεν έχει δει τους αδελφούς του ποτέ ξανά. Αλλά όταν ο Βέλβετ και ο Βενίρ, δύο μοχθηροί ποπ σταρ, απαγάγουν τον αδελφό του Κλωνάρη, τον Φλόιντ, για το μουσικό του ταλέντο, ο Κλωνάρης και η Πόπη ξεκινούν ένα δύσκολο και συναισθηματικό ταξίδι για να φέρουν κοντά τα υπόλοιπα αδέλφια και να σώσουν τον Φλόιντ από την αφάνεια και όχι μόνο.

Ελεύθερος Επαγγελματίας (Freelance)

του Πιερ Μόρελ. Με τους Τζον Σίνα, Κρίστιαν Σλέιτερ, Αλισον Μπρι.

Περιπέτεια 2023, ΗΠΑ 109’

Ο πρώην αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων Μέισον Πετίτς έχει κολλήσει σε μια αδιέξοδη δουλειά γραφείου όταν στρατολογείται απρόθυμα από τον πρώην στρατιωτικό φίλο Σεμπάστιαν Ερλ για να αναλάβει μια δουλειά ελεύθερου επαγγελματία να παρέχει ασφάλεια στην ξεπεσμένη δημοσιογράφο Κλερ Γουέλινγκτον. Συνοδεύει διστακτικά την Κλερ στην ανάθεση που έχει να πάρει συνέντευξη από τον αδίστακτο – αλλά ντυμένο άψογα – δικτάτορα Χουάν Βενέγκας, όταν ξεσπά ένα στρατιωτικό πραξικόπημα τη στιγμή που πρόκειται να πιάσει το μεγαλύτερο «λαυράκι». Τώρα, το απίθανο τρίο πρέπει να βρει πώς να επιβιώσει στη ζούγκλα ΚΑΙ να αντέχει ο ένας στον άλλον για να τα καταφέρει.

Μουσική

Τα βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν έργα τέχνης

Και θα καταλάβετε αμέσως γιατί
Σινεμά

Τρεις κομεντί από τα 90s που δε θυμόσουν ότι υπάρχουν

Διαμαντάκια για τους νοσταλγούς των 90s
TV Σειρές
TV Σειρές
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 θρησκευτικές ταινίες που μάλλον δεν έχεις δει αν και θα έπρεπε

Πάσχα 29.04.2024
Για τους σινεφίλ η εξερεύνηση αυτών των κρυμμένων κινηματογραφικών θησαυρών είναι ένα πασχαλινό δώρο

Αρλεκιν: Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα και ο μοναδικός Έλληνας συγγραφέας με ψευδώνυμο

Paper Προχτές
Τα Αρλεκιν μας αποχαιρετούν: H ιστορία των πιο πετυχημένων βιβλίων περιπτέρου

The Bear: Η σειρά που οφείλεις στον εαυτό σου να ξεκινήσεις

TV Σειρές Προχτές
Ανάγκασε εκατομμύρια τηλεθεατές να κολλήσουν μαζί της

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper 25.04.2024
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την