E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
#TiNaDeis: Το σeξ στα Μάλια, ο Matthew Perry και το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στο καλό Matthew, ευχαριστούμε πολύ για τον Chandler. Θα τον προσέχουμε εμείς...

Είναι σαν να χάσαμε έναν φίλο

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 30/10/2023 | 17:46

Στο καλό Matthew, ευχαριστούμε πολύ για τον Chandler. Θα τον προσέχουμε εμείς...
@Warner Bros

Είναι σαν να χάσαμε έναν φίλο. Γιατί αυτό κατάφερε να γίνει ο Matthew Perry, μέσω κυρίως του Chandler Bing. Ένα φιλαράκι που μας κράτησε συντροφιά πάρα πολλές ώρες και ημέρες. Στα καλά μας και στα κακά μας, στα εύκολα και στα δύσκολα.

Στα εύκολα γελούσαμε με τον σαρκασμό του. Στα δύσκολα μας παρηγορούσε η πιο κυνική ανάγνωση των πραγμάτων. Προσωπικά ήταν πάντα ο αγαπημένος μου. Ένας χαρακτήρας που έβλεπε τη ζωή με χιούμορ, που είχε τα θεματάκια του, αλλά που προσπαθούσε όλα να τα αφήσει πίσω, αναζητώντας την αγάπη. Την αγάπη που βρήκε στην απέναντι πόρτα.

Ο Matthew Perry ήταν ερωτευμένος εκτός από τη Monica Geller και με τη Courtney Cox. Είχε πει κάποτε ότι είναι τόσο αστείος επειδή θέλει να την κάνει να γελάει και κάνει κάθε φορά επίδειξη του χιούμορ του για χάρη της.

Ήταν ένας έρωτας που δεν πήρε σάρκα και οστά εκτός οθόνης. Μπορεί αυτό να τον καταρράκωσε και να επηρέασε την ήδη ευάλωτη ψυχοσύνθεσή του, αλλά τουλάχιστον είχε την παρηγοριά ότι η Monica και ο Chandler θα ήταν για πάντα μαζί στο σπίτι με τον κήπο που αγόρασαν στα προάστια της Νέας Υόρκης.

Αυτός θα έκανε λογοπαίγνια και εκείνη θα προσποιούνταν ότι γελούσε. Θα έλεγε αστεία όπως “Ross: Μου κλέψανε το σάντουιτς. Chandler: Α, και τι είπε η αστυνομία;”, ή “Joey: Τι συμβαίνει; Phoebe: Αναρωτιόμαστε αν η κοπέλα του Chandler είναι κορίτσι. Joey: Ρωτήστε τη πόσο θα ζήσει. Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες. Chandler: Πως δεν πέφτεις κάτω περισσότερο;”. Και πολλά άλλα, που εμάς μας έκανε να ξεκαρδιζόμαστε και τις 20 φορές που είδαμε κάθε επεισόδιο από τα Φιλαράκια.

Κάποτε είχα διαβάσει, ότι η σειρά είχε επιτυχία όχι τόσο για το χιούμορ της αλλά για αυτή τη σχέση που είχαν αυτοί οι έξι, τη φιλία που όλοι ψάχνουμε αλλά που σπάνια βρίσκουμε στη ζωή. Και δεν έχει άδικο. Αλλά εκτός από την μεταξύ τους φιλία, έκαναν φίλους και σε όλον τον κόσμο. Φίλους πιστούς, φίλους καρδιάς, που θα στεναχωριόνταν απίστευτα αν κάποιος από αυτούς πάθαινε κάτι. Και έτυχε να πάθει ο πιο αγαπημένος μας από αυτούς.

Η απώλεια του Matthew Perry είπαν αρκετοί πως θα τους κάνει να μην ξαναδούν τα Φιλαράκια με τον ίδιο τρόπο ποτέ ξανά. Θα διαφωνήσω εντελώς. Ο Chandler ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα στη ζωή του Perry. Ήταν ο δρόμος που του πραγματοποίησε την μοναδική ευχή που έκανε στα προβληματικά παιδικά του χρόνια, να γίνει δηλαδή διάσημος. Ήταν μια πτυχή του ίδιου του τού χαρακτήρα. Και ενώ αυτός ήταν εκεί στα δύσκολα για εμάς, δεν γίνεται να δούμε εμείς με άλλο μάτι τον ρόλο ζωής του, στα δικά του δύσκολα. Ποτέ δεν ήταν άλλωστε, ακόμα και όταν ξέραμε ότι συνεχώς παλεύει με τις εξαρτήσεις του.

Σαν ψέματα λοιπόν μας φαίνεται. Αλλά θα συνεχίσουμε να τον βλέπουμε, έχοντας ένα επιπλέον χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας, γελώντας ξανά και ξανά με τα αστεία του. Περιμένοντας την τελευταία ατάκα της σειράς που φυσικά ανήκε στον ίδιο. “Rachel: Πάμε να πιούμε έναν καφέ; Chandler: Αμέ… Πού;”. Και ύστερα πάλι από την αρχή. Πάντα έτσι κάναμε και πάντα έτσι θα κάνουμε. Στο καλό Matthew, ευχαριστούμε πολύ για τον Chandler. Θα τον προσέχουμε εμείς…

E-Daily 3.Left

Τα βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν έργα τέχνης

Και θα καταλάβετε αμέσως γιατί
Σινεμά

Τρεις κομεντί από τα 90s που δε θυμόσουν ότι υπάρχουν

Διαμαντάκια για τους νοσταλγούς των 90s
E-Daily 3.Left
E-Daily 3.Left
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιες gay ταινίες αξίζει να δεις ‑ Η λίστα που θα σε συγκινήσει

E-Daily 3.Left 20.06.2026
Το Cinobo διαθέτει μια λίστα με queer ιστορίες αγάπης, ταυτότητας και αποδοχής από όλο τον κόσμο.

10 τραγούδια για να σκεφτείς καλύτερα τη ζωή σου

E-Daily 3.Left 20.06.2026
Όλα δίνουν τον τόνο της επιστροφής σου

Plastiras Lake Festival 2026: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν πας – Line up, activities και τιμές εισιτηρίων

E-Daily 3.Left Προχτές
Το φεστιβάλ στον Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου, στη Λίμνη Πλαστήρα, διεξάγεται από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου 2026 με Thievery Corporation, Πυξ Λαξ, Γιάννη Χαρούλη και πολλούς ακόμα.

Gorillaz στην Αθήνα: Κυκλοφόρησαν νέα εισιτήρια ‑ πόσο κοστίζουν και πού τα βρίσκεις

E-Daily 3.Left Προχτές
Ένας πολύ περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων για τη βραδιά της 25ης Ιουνίου στην Πλατεία Νερού διατίθεται τώρα στα 55€.

Nick Cave & The Bad Seeds: Τι λένε οι κριτικοί για την περιοδεία που έρχεται στο Release Athens

E-Daily 3.Left Προχτές
Οι Nick Cave & The Bad Seeds εμφανίζονται στην Πλατεία Νερού την Τετάρτη 24 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2025.

Mad VMA 2026: Οι εμφανίσεις που έκλεψαν την παράσταση

E-Daily 3.Left Προχτές
Από τον Ακύλα που άνοιξε τη βραδιά έως το ντουέτο Ελληνίδου-Δημητρίου και την παρουσία της νικήτριας της Eurovision, Dara, τα Mad VMA 2026 έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Γιώργος Περρής: Τιμήθηκε από τη Γαλλία με τον τίτλο Chevalier des Arts et des Lettres

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Η επίσημη τελετή παρασημοφόρησης πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την Πρέσβειρα της Γαλλίας, Laurence Auer, παρουσία εκπροσώπων του πολιτισμού και της διπλωματίας.

Ταινίες της εβδομάδας: Η 5η ταινία Toy Story είναι εδώ και ανυπομονούμε!

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Οι ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

Megadeth ‑ Sepultura: Η κληρονομία του metal σε μια συναυλία     

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Εξασφάλισε τη θέση σου στο mosh pit της χρονιάς!

Ποια σειρά ξεκινά σαν κωμωδία και σε μετατρέπει σε εθισμένο θεατή από το πρώτο επεισόδιο;

E-Daily 3.Left 16.06.2026
Η πιο αλλόκοτη και απολαυστική ευρωπαϊκή σειρά που ίσως δεν έχεις ανακαλύψει