Ο πρώτος κλωνοποιημένος σκύλος της Βρετανίας
Η Winnie και η μικρή Mini Winnie
Δημοσίευση 13/4/2014 | 00:00

Η μικρή Mini Winnie είναι ο πρώτος σκύλος της Βρετανίας που συνελήφθη σε σωλήνα και γεννήθηκε στη Σεούλ στις 30 Μαρτίου.
Η ιδιοκτήτριά της, Rebecca Smith, από το Λονδίνο, δήλωσε συμμετοχή σε διαγωνισμό που διοργάνωσε η νοτιοκορεατική εταιρεία Sooam Biotech για την κλωνοποίηση του γηραιού dachshund της, της Winnie.
Αναδείχθηκε νικήτρια κι έτσι βρέθηκε με τη Μini Winnie στην αγκαλιά της.
Η διαδικασία καταγράφηκε σε βίντεο και θα προβληθεί στη Βρετανία.
Το πρώτο θηλαστικό που κλωνοποιήθηκε ήταν η Dolly το πρόβατο, που γεννήθηκε στο Εδιμβούργο το 1996, υπενθυμίζει η Daily Mail. Στη Νότια Κορέα κλωνοποιήσεις σκύλων γίνονται από το 2005, αλλά είναι η πρώτη φορά που κλωνοποιείται σκύλος από τη Βρετανία.
«Το σκυλί μου είναι πολύ ιδιαίτερο, αλλά δεν θα είναι εδώ για πάντα», δηλώνει η Smith.
Η Winnie πέρασε στη νικήτρια τριάδα του διαγωνισμού και δείγμα του ιστού της εστάλη στη Νότια Κορέα. Εκεί τα κύτταρα τοποθετήθηκαν σε έμβρυο σκύλου της ίδιας ράτσας.
Στη συνέχεια το έμβρυο τοποθετήθηκε σε ζώο–δότη και το κουτάβι γεννήθηκε με καισαρική τομή πριν από δέκα μέρες, με βάρος που μόλις ξεπερνούσε το μισό κιλό.
Η 29χρονη, που ταξίδεψε ως τη Σεούλ και είδε τη μικρή Mini Winnie να γεννιέται, δήλωσε πως είναι ίδια με τη σκυλίτσα της.
Θα χρειαστεί ωστόσο να περιμένει έξι μήνες, λόγω της βρετανικής νομοθεσίας για την καραντίνα, για να τη φέρει στη Βρετανία και να συναντήσει την αυθεντική Winnie.
Δείτε τις φωτογραφίες:




Οι 200 της Καισαριανής: Το άλμπουμ που ανατρέπει τα δεδομένα ‑ Ποιοι ήταν οι άνδρες που κοιτούν το φακό;
Τo AI‑Scam του 2026: Πώς αντιγράφουν τη φωνή σου
Η πλατφόρμα φαγητού που έκλεψε τους μισθούς των εργαζομένων
Πως ο Τραμπ κατάφερε να δώσει προβάδισμα 55 τρισ. δολαρίων στην Κίνα
Ένας «αληθινός» βρικόλακας που τον αποκεφάλισαν για να μην… επιστρέψει
Το διάσημο ιταλικό νησί που βάζει αυστηρότατους κανόνες στους τουρίστες το επόμενο καλοκαίρι
Ο λόγος που ο βρετανικός στρατός έφτιαξε ένα ψεύτικο χωριό στην Αγγλία
Ο άνθρωπος που πούλησε τον Πύργο του Αιφελ – Και το έκανε δύο φορές
Η Δούκισσα της Πλακεντίας επιστρέφει! Η αληθινή ιστορία πίσω από την παράσταση που θα συζητηθεί φέτος
Αυτή είναι η χώρα της Ευρώπης με το μεγαλύτερο πρόβλημα αδέσποτων – Και η Ελλάδα στη «μαύρη» λίστα
Οδηγός delivery έσωσε γυναίκα που ήταν παγιδευμένη για 30 ώρες: Πώς την εντόπισε
Πώς είναι η ζωή για μια Ελληνίδα μαμά στο εξωτερικό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories Χτες






