E-Daily

Το Παλάτι δημοσίευσε την επίσημη συνταγή της χριστουγεννιάτικης πουτίγκας

Έτσι την φτιάχνουν οι σεφ της Βασίλισσας Ελισάβετ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

25/11/2020 | 17:39

Το τελευταίο διάστημα γίνεται χαμός με την σειρά The Crown και όλα τα βασιλικά θέματα είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Μιας που έρχονται και οι γιορτές, το παλάτι αποφάσισε να δημοσιεύσει την επίσημη συνταγή της χριστουγεννιάτικης πουτίγκας του και σίγουρα  η περιέργεια του κόσμου εγείρεται για το πως μπορεί να την τρώει η βασίλισσα.

Μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram, το παλάτι έδωσε την συνταγή της Βασιλικής Χριστουγεννιάτικης Πουτίγκας στον λαό, η οποία παρασκευάζεται ανήμερα της Stir-up Sunday, δηλαδή της Κυριακής πριν από την χριστουγεννιάτικη νηστεία, και την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Δες παρακάτω πως παρασκευάζεται η Επίσημη Συνταγή Χριστουγεννιάτικης Πουτίγκας του Παλατιού.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 250γρ σταφίδες μαύρες
  • 185γρ σταφίδες σουλτανίνες
  • 250γρ αποξηραμένα φραγκοστάφυλα
  • 150γρ καραμελωμένα εσπεριδοειδή
  • 250γρ suet (είδος λίπους) ή φυτικό suet
  • 12γρ ανάμεικτα μπαχαρικά 2 αυγά ολόκληρα
  • 180γρ καστανή ζάχαρη
  • 275ml μπύρα
  • 40ml ρούμι

Οδηγίες Παρασκευής:

Ανάμειξε όλα τα στερεά συστατικά και ανακάτεψε τα. Πρόσθεσε τα αυγά και τα υγρά. Ανακάτεψε ξανά ώσπου να αναμειχθούν ικανοποιητικά. Άλειψε τα σκεύη με βούτυρο και πίεσε μέσα το μείγμα της πουτίγκας. Κάλυψε την επιφάνεια με έναν κύκλο από λαδόχαρτο που θα έχεις κόψει με την κατάλληλη διάμετρο.

Κατόπιν, κάλυψε το κάθε σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάλε τα σκεύη σε ένα βαθύ ταψί. Βάλτε τόσο νερό στο ταψί, όσο να σκεπαστούν τα σκεύη ως τα ¾ του ύψους τους και καλύψτε το κι αυτό με αλουμινόχαρτο.

Βράσε τις πουτίγκες στον ατμό για 6 ώρες σε χαμηλή φωτιά, ξαναβάζοντας νερό αν χρειαστεί. Όταν οι πουτίγκες κρυώσουν, τύλιξε τις καλά και φυλάξε τις σε ξηρό και σκοτεινό μέρος.

Την ημέρα των Χριστουγέννων, ξαναζεστάνε την πουτίγκα σε μπεν-μαρί για 3-4 ώρες. Ξεκόλλησε την από το σκεύος της με την βοήθεια ενός μαχαιριού και αναποδογύρισε την σε ένα πιάτο. Μπορείς να την γαρνίρεις ή να την κάνεις φλαμπέ, σερβίροντας την με μπράντι σως και κρέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ελληνικό χωριό του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» υπάρχει – και δεν ξέρει κανένας πού είναι!

Ταξίδια 16.06.2025
Δες το «μυστικό» χωριό με τα γεφύρια, τα ποτάμια και τα σπήλαια-όνειρο

Βαριά πόδια το καλοκαίρι; Το λάθος που κάνουμε χωρίς να το ξέρουμε

Body+Mind 16.06.2025
Οι γιατροί αποκαλύπτουν το απλό κόλπο που δουλεύει

6 κινήσεις που πρέπει να κάνετε πριν βάλετε μπρος το κλιματιστικό

Σπίτι 16.06.2025
Γιατί η σωστή προετοιμασία δεν αφορά μόνο τη δροσιά, αλλά και την υγεία και το πορτοφόλι σας

Αυτό το φόρεμα της Σταματίνας Τσιμτσιλή είναι fashion goals και έμπνευση για τα καλοκαιρινά μας looks

Style Χτες
Καλοκαιρινό αέρα έφερε στο Instagram η Σταματίνα Τσιμτσιλή

7 καλοκαιρινά λουλούδια για εσένα που δεν έχεις ήλιο στο μπαλκόνι σου

Σπίτι Χτες
Θέλεις να έχεις όμορφα φυτά αλλά δεν έχεις πολύ ήλιο στο μπαλκόνι σου; Βάλε αυτά τα φυτά που αναπτύσσονται καλύτερα στη σκιά!