E-Daily

Το Παλάτι δημοσίευσε την επίσημη συνταγή της χριστουγεννιάτικης πουτίγκας

Έτσι την φτιάχνουν οι σεφ της Βασίλισσας Ελισάβετ

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

25/11/2020 | 17:39

Το τελευταίο διάστημα γίνεται χαμός με την σειρά The Crown και όλα τα βασιλικά θέματα είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Μιας που έρχονται και οι γιορτές, το παλάτι αποφάσισε να δημοσιεύσει την επίσημη συνταγή της χριστουγεννιάτικης πουτίγκας του και σίγουρα  η περιέργεια του κόσμου εγείρεται για το πως μπορεί να την τρώει η βασίλισσα.

Μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram, το παλάτι έδωσε την συνταγή της Βασιλικής Χριστουγεννιάτικης Πουτίγκας στον λαό, η οποία παρασκευάζεται ανήμερα της Stir-up Sunday, δηλαδή της Κυριακής πριν από την χριστουγεννιάτικη νηστεία, και την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Δες παρακάτω πως παρασκευάζεται η Επίσημη Συνταγή Χριστουγεννιάτικης Πουτίγκας του Παλατιού.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 250γρ σταφίδες μαύρες
  • 185γρ σταφίδες σουλτανίνες
  • 250γρ αποξηραμένα φραγκοστάφυλα
  • 150γρ καραμελωμένα εσπεριδοειδή
  • 250γρ suet (είδος λίπους) ή φυτικό suet
  • 12γρ ανάμεικτα μπαχαρικά 2 αυγά ολόκληρα
  • 180γρ καστανή ζάχαρη
  • 275ml μπύρα
  • 40ml ρούμι

Οδηγίες Παρασκευής:

Ανάμειξε όλα τα στερεά συστατικά και ανακάτεψε τα. Πρόσθεσε τα αυγά και τα υγρά. Ανακάτεψε ξανά ώσπου να αναμειχθούν ικανοποιητικά. Άλειψε τα σκεύη με βούτυρο και πίεσε μέσα το μείγμα της πουτίγκας. Κάλυψε την επιφάνεια με έναν κύκλο από λαδόχαρτο που θα έχεις κόψει με την κατάλληλη διάμετρο.

Κατόπιν, κάλυψε το κάθε σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάλε τα σκεύη σε ένα βαθύ ταψί. Βάλτε τόσο νερό στο ταψί, όσο να σκεπαστούν τα σκεύη ως τα ¾ του ύψους τους και καλύψτε το κι αυτό με αλουμινόχαρτο.

Βράσε τις πουτίγκες στον ατμό για 6 ώρες σε χαμηλή φωτιά, ξαναβάζοντας νερό αν χρειαστεί. Όταν οι πουτίγκες κρυώσουν, τύλιξε τις καλά και φυλάξε τις σε ξηρό και σκοτεινό μέρος.

Την ημέρα των Χριστουγέννων, ξαναζεστάνε την πουτίγκα σε μπεν-μαρί για 3-4 ώρες. Ξεκόλλησε την από το σκεύος της με την βοήθεια ενός μαχαιριού και αναποδογύρισε την σε ένα πιάτο. Μπορείς να την γαρνίρεις ή να την κάνεις φλαμπέ, σερβίροντας την με μπράντι σως και κρέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από τις βασιλικές εμφανίσεις στους δρόμους της πόλης: Η φθινοπωρινή τάση που δε χάνεται!

Style 18.09.2025
Οι διάσημοι και οι influencers τα φοράνε παντού – από μουσικά φεστιβάλ μέχρι τους δρόμους της πόλης!

Η ασθένεια που την έχουν εκατομμύρια κόσμου, και δεν το ξέρουν

Body+Mind 18.09.2025
Η σιωπηλή νόσος που πολλοί αγνοούν

Γιατρός του Harvard αποκαλύπτει:Το φρούτο που δεν τρώει ποτέ – Η λίστα με τα χειρότερα για το έντερο

Body+Mind 18.09.2025
Δεν είναι όλα τα φρούτα το ίδιο «φιλικά» προς το έντερο

Δε θα πιστεύεις τι κάνουν αυτά τα 6 προϊόντα με νιασιναμίδη – οι πόροι εξαφανίζονται!

Style 18.09.2025
Η βιταμίνη που λατρεύει η επιδερμίδα σου κρύβεται σε αυτά τα 6 must-have προϊόντα και υπόσχεται τέλεια υφή χωρίς πόρους!

Πού θα ζήσεις το ωραιότερο φθινόπωρο της ζωής σου – Η ultimate λίστα με 19 προορισμούς

Ταξίδια Χτες
Τα Must-See φθινοπωρινά σκηνικά του κόσμου – Από τα βουνά της Ρουμανίας ως τη Νέα Υόρκη

Η Δούκισσα Νομικού απογείωσε το strapless φόρεμα σε φθινοπωρινό look

Style Χτες
Το στυλ για τη Δούκισσα δεν έχει εποχή – έχει μόνο φαντασία και αυτοπεποίθηση!

Το νέο αλλόκοτο trend ομορφιάς: Eνέσεις με... σπέρμα σολομού

Body+Mind Χτες
Η τελευταία τάση στην κοσμητική δερματολογία

Τα νέα coffee shops της Αθήνας που μοιάζουν με Βερολίνο

Eat + Drink Χτες
Γιατί όλοι μιλάνε γι’ αυτά;

Η J.Lo υιοθέτησε την τάση των Gen Z νυχιών – Το μανικιούρ που θα γίνει must το φθινόπωρο 2025

Style Προχτές
Η Jennifer Lopez αποδεικνύει πως τα κοντά νύχια δεν είναι απλώς πρακτικά αλλά και το απόλυτο fashion statement της σεζόν

Το φρούτο που ανανεώνει το δέρμα, ενισχύει το κολλαγόνο και αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου

Food Προχτές
Μάθε πώς τα πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες φρούτα, μπορούν να κάνουν θαύματα για την υγεία και την ομορφιά σου