E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H παράνοια του Τσαρλς Μάνσον και τα εγκλήματα στο Χόλιγουντ

Το καλοκαίρι του τέλους της αθώοτητας

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 18/11/2020 | 20:10

H παράνοια του Τσαρλς Μάνσον και τα εγκλήματα στο Χόλιγουντ
@time.com

Ο Τσαρλς Μάνσον είναι στο μυαλό όλων ένας serial killer. Ωστόσο ποτέ δεν σκότωσε κάποιον ο ίδιος. Τις 7 δολοφονίες για τις οποίες ευθύνεται δεν τις έκανε ο ίδιος, αλλά η «οικογένεια» του. Οι νεαροί που μάζευε σε ένα αγρόκτημα και οι οποίοι μέσα στην τρέλα της αλλαγής μιας εποχής που έβαζε τέλος σε μια υπερεκτιμημένη αλλά δεδομένη μέχρι τότε αθωότητα, βρήκαν σε αυτόν τον άνθρωπο τον ηγέτη που θα τους καθοδηγήσει για να την διασχίσουν.

Φυσικά, ο Μάνσον δεν ήταν κανένας ιδεαλιστής. Πέρασε ολόκληρη την ζωή του σε φυλακές και το 1967 ανακάλυψε το κίνημα τον χίπις και τις παραισθησιογόνες ουσίες. Τότε ήταν που ανακάλυψε ότι έχει και μια ύφεση στο να πείθει συγχυσμένους ανθρώπους να θυμώνουν με τους εκπροσώπους της απερχόμενης κοινωνίας, φυτεύοντας μέσα τους το μίσος και δίνοντάς τους μια ψευδαίσθηση πώς για να ελευθερωθούν, θα έπρεπε να ξεσπάσουν το μίσος και την σύγχυση που είχαν στο παλιό κατεστημένο.

http://www.bbc.co.uk/newsbeat/article/42051142/what-charles-manson-and-his-followers-did-in-california-in-1969

@bbc.co.uk

Έτσι, μάζεψε αυτούς τους νέους στο αγρόκτημα στο Λος Άντζελες δημιουργώντας ένα κοινόβιο σε έναν χώρο που παλαιότερα γυρίζονταν ταινίες γουέστερν. Αυτός ήταν ο εχθρός άλλωστε, το παλιό και ότι αυτό συμβόλιζε. Στην ουσία ο Μάνσον είχε βρει έναν τρόπο να πάρει εκδίκηση για την δισκογραφική του καριέρα. Το ότι δεν άξιζε να προχωρήσει ήταν γι’ αυτόν μια αφορμή ώστε να ρίξει αλλού το φταίξιμο. Έτσι, στις 8 Αυγούστου του 1969, έστειλε τέσσερα μέλη της «οικογένειας» να βρουν το σπίτι του παραγωγού που θεωρούσε υπαίτιο για την δική του αποτυχία, με εντολή να μην αφήοσυν τίποτα και κανέναν όρθιο. Στο σπίτι όμως όπου νόμιζε ότι κατοικούσε ο Μέλτσερ, πλέον έμεναν η ηθοποιός Σάρον Τέιτ και ο σύζυγός της Ρόμαν Πολάνσκι.

Ο Πολάνσκι έλειπε στην Ευρώπη για τα γυρίσματα μιας ταινίας. Η Τέιτ βρισκόταν στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της και γι’ αυτό είχε επιστρέψει μόνη της στις ΗΠΑ. Στο σπίτι βρίσκονταν μια πάμπλουτη φίλη της, ένας πρώην εραστής της και ένας σεναριογράφος. Τα μέλη της «οικογένειας Μάνσον», δεν γνώριζαν κανέναν από αυτούς. Κανένας εκτός ίσως από την Σάρον Τέιτ.

Έκοψαν την τηλεφωνική γραμμή. Η πρώτη δολοφονία έγινε πριν μπουν στο σπίτι, όταν και σκότωσαν έναν 18χρονο φοιτητή που είχε επισκεφθεί τον επιστάτη του κτήματος, ο οποίος έμενε στον ξενώνα. Ύστερα επιασαν και τους τέσσερις, τους έδεσαν και ακολούθησε μια ανελέητη σφαγή. Τους μαχαίρωσαν όλους επανειλλημένα έναν – έναν. Ένα από τα πιο γνωστά εγκλήματα στο Χόλιγουντ είχε μόλις συμβεί.

Η Σάρον Τέιτ

https://filmdaily.co/news/murder-of-sharon-tate/

@filmdaily.co

Την επόμενη ημέρα, τα τέσσερα ίδια μέλη της «οικογένειας Μάνσον» μαζί με άλλα δυο, ακολούθησαν τις εντολές του Μάνσον και σκότωσαν άλλους δυο ανθρώπους. Αφού τους μαχαίρωσαν έγραψαν συνθήματα στους τοίχους με το αίμα τους. Ο Μάνσον ήθελε να φανεί πως το κίνητρο ήταν φυλετικό, πως την δολοφονία την είχαν διαπράξει μαύροι. Έτσι θα ξεσπούσε αναταραχή και χάος. Όπως ακριβώς ήθελε.

Αλλά η δολοφονία της Τέιτ συγκλόνισε τα ΜΜΕ και το κοινό των ΗΠΑ. Μια εβδομάδα μετά, η αστυνομία συνέλαβε 25 άτομα από το κοινόβιο του Μάνσον, ως κατηγορούμενους για δίκτυο κλοπής. Το FBI δεν άργησε να λύσει το μυστήριο και να συλλάβει τον Μάνσον και τα υπόλοιπα μέλη, μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες. Καταδικάστηκαν αρχικά σε θάνατο, αλλά το 1972 καταργήθηκε η θανατική ποινή στην Καλιφόρνια και οι ποινές τους μετατράπηκαν σε ισόβια.

@wikipedia.org

Ο Μάνσον που κήρυττε την παρανοϊκή θεωρία του για φυλετικό πόλεμο, την οποία και ονόμασε «Helter Skelter», και την σeξουαλική απελευθέρωση μέσα από τη χρήση του LSD δεν σταμάτησε ποτέ να λέει τις ασυναρτησίες του και μέσα στη φυλακή. Είχε χαράξει μάλιστα στο μέτωπο του τη σβάστικα και φαινόταν πάντα αμετανόητος. Έμεινε στην φυλακή τα επόμενα 45 χρόνια. Πέθανε ακριβώς πριν από τρία χρόνια, στις 19 Νοεμβρίου του 2017, σε ηλικία 83 ετών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έπεσαν οι μάσκες: Ποιος θα υπερασπιστεί τη Μαίρη και την Κατερίνα; Μάλλον και πάλι, μια γυναίκα

Απόψεις 29.04.2024
Το περιστατικό του J2US σε δεύτερη ανάγνωση έχει πολλά να μας πει

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Ιστορικά 29.04.2024
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Πάσχα στις άλλες χώρες: Πώς το γιορτάζουν οι ξένοι

Stories 29.04.2024
Το Πάσχα γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά 29.04.2024
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 29.04.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Πάσχα 29.04.2024
Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά Χτες
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή Χτες
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά Χτες
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά Χτες
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories Χτες
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories Χτες
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα