LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγκόσμια Ημέρα Burger: Αυτά είναι τα αγαπημένα μας Burger σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Και αν δεν τα ξέρεις, λογικά θα γίνουν και δικά σου αγαπημένα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 28/5/2023 | 00:43

Παγκόσμια Ημέρα Burger: Αυτά είναι τα αγαπημένα μας Burger σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Παγκόσμια Ημέρα Burger ή αλλιώς ξεκάθαρα η γιορτή μας, συμβαίνει κάθε χρόνο σε διάφορες χώρες στις 28 Μαΐου. Το πιο διάσημο street food παγκοσμίως, τιμάται την ημέρα αυτή και είναι η καλύτερη αφορμή για να γιορτάσεις κι εσύ! Χιλιάδες διαφορετικές εκδοχές, διαφορετικές συνταγές και εναλλακτικές με vegan υλικά, πάντα όμως η απόλαυση είναι το κοινό στοιχείο.

Είναι η εύκολη λύση και comfort food για πολλούς, που μπορείς να το απολαύσεις έξω, στο σπίτι, ακόμα και on the go, χωρίς πολλά πολλά. Για να μη χάσεις χρόνο ψάχνοντας πού θα φας τα πιο λαχταριστά burgers, δες παρακάτω ποια είναι τα δικά μας αγαπημένα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! 

Αθήνα

Talking Breads

Το Talking Breads είναι ένα μαγαζί με slow street food. Σε ένα μικρό χώρο ετοιμάζουν λαχταριστά και αγαπημένα burgers τα οποία γίνονται ανάρπαστα! Αυτά που λατρεύουμε να τρώμε μετά τις Σαββατιάτικες βόλτες μας είναι το Cheeseburger και το Bacon Mushroom Melt. Το ψωμάκι του είναι ένα αφράτο και βουτυρένιο μπριός ζυμωμένο με φρέσκα αυγά, βούτυρο και γάλα, ενώ ο κιμάς έρχεται φρεσκοκομμένος καθημερινά από τον κρεοπώλη τους.

Για τους χορτοφάγους προτείνουμε το Veggie Mushroom Melt, το οποίο είναι μια φανταστική vegetarian εκδοχή!

Σπύρου Τρικούπη 11, Αθήνα

Juicy Grill

Οι επιλογές που θα βρεις στο Juicy Grill είναι πολλές και γι’ αυτό άλλωστε φημίζεται. Τα πληθωρικά και χορταστικά του burger είναι όλα ακαταμάχητα, αλλά αυτό που ξεχωρίζουμε είναι το The Billion, με το ζουμερό μπιφτέκι και το ψωμάκι μπριός με σκορδένια επίγευση και ρεγκάτο, διπλό μπέικον, ντομάτα και Caesar’s sauce. Θα το αγαπήσεις!

Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Αθήνα | Λεωφ. Περικλέους 37, Χολαργός

Guerilla Chef Burgers

Για αυτούς που θέλουν κάτι απόλυτα γευστικό και ταυτόχρονα απλό, υπάρχει το στέκι αυτό. Εδώ θα βρεις ένα (και καλό) είδος burger, το οποίο δε θα σε αφήσει ασυγκίνητο!

Το μόνο που έχεις να αποφασίσεις είναι εάν θα πάρεις μονό ή διπλό. Κι έτσι, ένα λιτό τσίζμπεργκερ, οικονομικό και μελετημένο θα φτάσει στα χέρια σου, με μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, american cheese, κέτσαπ, μαγιονέζα και μουστάρδα. Όλα αυτά σε αφράτο μπριος που θα συνοδεύσεις με αναψυκτικό ή μπίρα από τους μικροζυθοποιούς της Strongebrew. Εμείς το προτιμάμε με μπίρα!

Σολωμού 33, Αθήνα

Λοbby

Ακόμη ένα μέρος που αγαπάμε είναι το Λοbby του Electra Metropolis, με ένα ευχάριστο, καθαρό περιβάλλον σε γήινους τόνους και μίνιμαλ σκανδιναβικά έπιπλα. Είναι ό,τι πρέπει για ένα σύντομο lunch break και θα βρεις πολλά διαφορετικά πιάτα, τρομερά burger και ευφάνταστα κοκτέιλ!

Κάποια από αυτά που ξεχωρίσαμε είναι το κλασικό Cheeseburger με Black angus ή αυτό με το τραγανό κοτόπουλο και την καπνιστή μαγιονέζα με ντομάτα και coleslaw. Αλλά αυτό που δεν πρέπει να χάσεις είναι το burger με τον μπακαλιάρο! Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς!

Βουλής 30, Αθήνα

Benjamin Burgers

Αυτό που μας έχει εθίσει στο Benjamin, είναι η τολμηρή μορφή των burgers, με συνταγές που είναι πέρα από τα κλασικά και έτσι προκύπτουν αναπάντεχοι συνδυασμοί υλικών.

Δες και σημείωσε: Στο κολασμένο The President θα βρεις, λαχταριστό μπιφτέκι από 100% Black Angus μοσχαρίσιο κιμά, mac n’ cheese, μπέικον και μαγιονέζα με λάδι τρούφας που θα τρελάνει τον ουρανίσκο σου, ενώ αν προτιμάς κάτι πιο πιο απλό, τότε πάμε στο Pulp Fiction με τραγανό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλο, γλυκιά τσίλι sauce και sauce αβοκάντο, ψητή μοτσαρέλα, μαρούλι και ντομάτα. Παρέα με τις τηγανητές πατάτες είναι έξτρα απολαυστικό!

Ανδρέα Γκίνη 8-12, Χαλάνδρι

Μπιφτεκάκια & Σουβλάκια

Κι όμως ανάμεσα στα comfort σουβλάκια θα βρεις και ανεπανάληπτα Black Angus Burgers που μπορείς να φας άνετα είτε ένα μεσημέρι που δε μαγείρεψες είτε για βράδυ μετά από μία έξοδο είτε μετά τη δουλειά. Η αδυναμία μας ασυζητητί είναι το Burger με τυρί, μπέικον και αυγό, διπλό cheddar, B&S sauce, μαγιονέζα, ντομάτα και φύλλο γαλλικής σαλάτας, με τραγανές πατάτες τηγανητές.

Ολυμπιονικών 202, Νέο Ψυχικό | Ιλισίων 26, Κηφισιά

The Burger Joint

Αυθεντικές και πρωτότυπες προτάσεις θα βρεις και στο Burger Joint, όπως το Bacon Provolone Burger, με το ομώνυμο τυρί, μαριναρισμένο διπλό bacon, frizzle onion και bourbon mayo σε αφράτο brioche ψωμάκι, ή το συγκλονιστικό The Hangover με cheddar, bacon, τομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, τηγανητό αυγό και spicy mayo.

Ακόμη ένα που ξεχωρίσαμε μέσα στις νέες αφίξεις που προστίθενται συνεχώς, είναι το Hawaiian Pineapple Chicken με παναρισμένο στήθος κοτόπουλου, crispy cheddar, μαριναρισμένο μπέικον, ψητό ανανά, crispy onion, smoked mayo & bourbon glaze. Σε ψωμί brioche. Κόλαση!

Θεσσαλονίκη

Η συμπρωτεύουσα είναι εξίσου δυναμική στο street food και ιδιαίτερα στα burgers, όπως διαπιστώσαμε και θα ανακαλύψεις κι εσύ με τη σειρά σου παρακάτω.

Po’Boys Burgers & BBQ

Το Po’Boys, είναι αγαπημένο street food στέκι της Θεσσαλονίκης, όπου θα απολαύσεις γεύσεις από τον Αμερικάνικο Νότο και παραδοσιακές νεορλεανέζικες συνταγές. Το αυθεντικό σιγοκαπνιστό ΒBQ πρωταγωνιστεί, ενώ ο αγαπημένος μας εθισμός είναι το Buttermilk Fried Chicken Burger με φρεσκοπαναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου με ξινόγαλο, αλεύρι και μίγμα από 11 μπαχαρικά. Δεν υπάρχει πιο τραγανό και νόστιμο από αυτό!

Αγίου Μηνά 7, Θεσσαλονίκη

Osten

Πρόκειται για ένα μαγαζί χωρίς συγκεκριμένη ταυτότητα και αυτό σημαίνει ότι είναι μπραντσάδικο, πιτσαρία, έθνικ εστιατόριο και μπαρ για κρασί, ώστε να καλύπτει όλα τα γούστα. Εκτός όμως από αυτά, θα βρεις ένα σούπερ νόστιμο burger, το ασύγκριτο Smashed burger με 100 % κιμά βοδινού ξηρής ωρίμασης σε σπιτικό brioche με φρέσκια γραβιέρα, kimchi αγγούρι, chipotle sauce και φρέσκες τηγανητές πατάτες. Δε βλέπουμε την ώρα να το ξαναγευτούμε!

4o xλμ Χαριλάου-Θέρμης, Θεσσαλονίκη

Funky Burger

Το βραβευμένο Funky Burger, έχει μπει για τα καλά στις καρδιές των Θεσσαλονικιών, αλλά και στις δικές μας. Εκεί, θα βρεις burger από τρία διαφορετικά κρέατα: προβατίνα, κοτόπουλο και μακεδονικό χοιρινό σε φέτες.

Μπορείς να δοκιμάσεις όποιο σου τραβήξει την προσοχή στο τεράστιο μενού του, όπου όλα τα burgers έχουν ονόματα θρύλων της μουσικής και αστέρων του Hollywood, αλλά η πρότασή μας, είναι να απολαύσεις το Brad Pitt Burger με ψωμάκι πολυτελείας brioche, μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, κοτόπουλο πανέ, μπέικον, cheddar, iceberg, ντομάτα, μουσταρδομαγιονέζα και ketchup! Κάτι παραπάνω θα ξέρουμε!

Μαρκ. Μπότσαρη 139 |  Εγνατία 144, Θεσσαλονίκη

Tarantino

Ζουμερό στέκι με αγάπη στα burgers και underground ύφος, ιδανικό για Σαββατοκύριακα με παρέα και μπίρα. Οι επιλογές αμέτρητες και οι συνδυασμοί ευφάνταστοι, αλλά το top of the top είναι το Jack Burger με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά Black Angus, cheddar, τραγανό μπέικον, χειροποίητες πίκλες, ντομάτα, κρεμμύδι, iceberg και  Jack Daniel`s sauce! Όνειρο!

Ερνέστου Εμπράρ 5, Θεσσαλονίκη | Αγορά Modiano

Pax Burgers

Τα Pax Burgers είναι αυτό που λέμε φρέσκο σπιτικό burger. Όλα τα υλικά είναι κορυφαίας ποιότητας, γι’ αυτό άλλωστε προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες γεύσεων. Το μενού περιλαμβάνει και επιλογές burger με κοτόπουλο, βουβαλίσιο μπιφτέκι ή λαχανικών για τους λάτρεις του vegetarian.

Μεταξύ των καλύτερων, είμαστε ανάμεσα στο Goat cheese & truffle burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κατσικίσιο τυρί, σοταρισμένα μανιτάρια, beer caramelized onions & truffle mayo sauce και στο Breakfast burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τυρί ωρίμασης cheddar, μπέικον, τηγανητό αυγό, iceberg, ντομάτα, κρεμμύδι, μαγιονέζα & tomato jam! Το δίλημμα είναι μεγάλο!

Ελευθερίου Βενιζέλου & Καλαποθάκη 8, Θεσσαλονίκη

Brothers In Law

Πλήθος γευστικών απολαύσεων, που δε θα μπορέσεις να αντισταθείς. Το μενού απαρτίζεται από ζουμερά και πεντανόστιμα burgers και κρέατα, μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες και πατάτες τηγανητές, hot dogs αλλά και wraps που δελεάζουν.

Smoked blue cheese burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, blue cheese, μπέικον, ντομάτα και smoked paprika mayo, Tartar vegan burger με χειροποίητο μπιφτέκι λαχανικών, ketchup, ντομάτα, vegan tartar sauce και πατάτες τηγανητές και Red riding hood burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κατσικίσιο τυρί, πουρέ raspberry και ρόκα είναι τα τρία αγαπημένα μας. Διάλεξε και πάρε!

Π. Μελά 30, Θεσσαλονίκη | Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 275, Θεσσαλονίκη | Γρ. Λαμπράκη 244, Πυλαία

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind 19.04.2024
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 19.04.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια 19.04.2024
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Χτες
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets Χτες
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind Χτες
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια Χτες
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style Χτες
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind Χτες
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα