E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φρέσκα τρόφιμα που καλό είναι να μην βάζουμε στο ψυγείο

Δείτε γιατί πρέπει να μένουν σε θερμοκρασίες δωματίου

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 6/11/2022 | 00:42

Φρέσκα τρόφιμα που καλό είναι να μην βάζουμε στο ψυγείο
pexels

Μια συνήθεια που έχουμε όλοι είναι να βάζουμε τα φρούτα και τα λαχανικά, μόλις τα αγοράσουμε στο ψυγείο. Όμως για κάποια από αυτά, είναι μια λάθος κίνηση που τα κάνουν να μαραίνονται νωρίτερα και χάνουν τη γεύση τους και τη φρεσκάδα τους.

Θα έχετε παρατηρήσει πως όταν τοποθετείτε κάποια τρόφιμα στο ψυγείο, αυτά χάνουν την φρεσκάδα τους, το ζωηρό τους χρώμα, μέχρι και τη γεύση τους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι χαμηλές θερμοκρασίες βοηθούν στη πιο γρήγορη αποσύνθεση τους, ειδικά όταν είναι πολύ φρέσκα και έχουν αρκετή υγρασία.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να μένει εκτός ψυγείου:

Μπανάνες

Οι μπανάνες που είναι άγουρες, δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, γιατί καθυστερεί η ωρίμανσή τους, που τους ελευθερώνει τη πλούσια γεύση τους. Αν οι μπανάνες έχουν το πράσινο χρώμα, τότε είναι πολύ νωρίς για να καταναλωθούν και πρέπει να παραμείνουν σε θερμοκρασίες δωματίου.

Αβοκάντο

Δύσκολο να καταλάβεις αν είναι άγουρο, αλλά αν ο μανάβης σου πει ότι είναι πρώιμη σοδειά, για τους ίδιους λόγους που διάβασες παραπάνω, πρέπει να τα διατηρήσεις εκτός ψυγείου.

Κρεμμύδια

Τα κρεμμύδια έχουν την ιδιότητα να απορροφούν την υγρασία του χώρου όπου βρίσκονται. Αν τοποθετηθούν στο ψυγείο, θα μαλακώσουν πολύ γρήγορα. Συνίσταται να τοποθετείται στο μπαλκόνι σε κλειστή αεροστεγώς σακκούλα.

Ντομάτες και ροδάκινα

«Η διατήρησή τους σε κρύο περιβάλλον όχι μόνο θα επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει τη γεύση, την υφή και άλλα χαρακτηριστικά του φρούτου», εξηγεί η Braden, τεχνολόγος τροφίμων που εργάζεται σε εταιρεία αποθήκευσης τροφίμων. Ωστόσο, μόλις ωριμάσουν, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο για να παρατείνετε τη φρεσκάδα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί το δέρμα σου δείχνει «θαμπό» το φθινόπωρο και πώς να του ξαναδώσεις λάμψη

Style 04.11.2025
Μόλις αλλάξει η εποχή, αλλάζει και το δέρμα σου - και όχι πάντα προς το καλύτερο

Το ελληνικό τρικ που έκανε το μέλι μπλε και τους τουρίστες να τρελαίνονται

Food 04.11.2025
Μόλις το βλέπουν οι τουρίστες, «παθαίνουν πλάκα και το δοκιμάζουν» -

Το βραστό, ταπεινό λαχανικό με τη μεγάλη αξία

Food 04.11.2025
Πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α, C και Κ

Το πιο punk σημείο της Ευρώπης: Η πιο «παράνομη» γειτονιά που έγινε τουριστικό αξιοθέατο

Ταξίδια Χτες
Πώς μια εγκαταλειμμένη στρατιωτική βάση μετατράπηκε σε εργαστήριο ελευθερίας

Ο ακριβότερος καφές στον κόσμο πωλείται πλέον στο Ντουμπάι – και η τιμή του προκαλεί ίλιγγο

Food Χτες
«Είναι σοκαριστικό, αλλά αυτό είναι το Ντουμπάι» λένε

Το μυστικό των κατοίκων της Νικόγια που ζουν πάνω από 100 χρόνια: Τι τρώνε;

Food Χτες
Τα 3 φτηνά τρόφιμα που τρώνε καθημερινά στην Κόστα Ρίκα

Μήπως τα ψυχολογικά βάρη που κουβαλάς δεν είναι δικά σου;

Σχέσεις Χτες
Στο νέο επεισόδιο του «Πόσο Εγώ;» μιλάμε για τα βάρη που δε φαίνονται αλλά σε κρατούν κάτω - εκείνα που δεν είναι καν δικά σου, μα τα κουβαλάς σαν να σου ανήκουν.

Micro‑stressors: τα μικρά καθημερινά άγχη που σε ρίχνουν χωρίς να το καταλαβαίνεις

Body+Mind Χτες
Η ζωή δε θα γίνει ποτέ εντελώς ήρεμη - αλλά μπορεί να γίνει πιο διαχειρίσιμη!

4 ασιατικά εστιατόρια στην Αθήνα με απίθανο μπουφέ κάτω από 20€ που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Προχτές
Αν αγαπάς τις ασιατικές γεύσεις και θέλεις να το ρίξεις έξω χωρίς να αδειάσεις το πορτοφόλι σου, αυτά τα spots πρέπει να μπουν στη λίστα σου!

Το μυστικό που προδίδει αν οι φιλίες σου θα κρατήσουν στο χρόνο

Σχέσεις Προχτές
Κι όμως, υπάρχει ένας μαγικός αριθμός που μπορεί να στο αποκαλύψει!