E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταξίδι στο Στρασβούργο: 10 Προτάσεις που αξίζεις να ακολουθήσεις

Που να φας; Τι να δεις; Και τι πρέπει να κάνεις;

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 29/10/2022 | 13:30

Ταξίδι στο Στρασβούργο: 10 Προτάσεις που αξίζεις να ακολουθήσεις
@carolineevachon / instagram

Εντυπωσιακό και παραμυθένιο, το Στρασβούργο είναι μια κουκλίστικη πόλη της Γαλλίας που συνορεύει με τη Γερμανία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα απίστευτο πάντρεμα από κουλτούρες και στοιχεία και από τις δύο χώρες.

Η μοντέρνα πλευρά του Στρασβούργο σε υποδέχεται με τα επιβλητικά κτίρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ από την άλλη σου παρουσιάζει μια παλιά ρομαντική και γραφική πόλη, που αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Πάμε να δούμε μαζί, 10 προτάσεις που αξίζει να ακολουθήσεις μόλις την επισκεφτείς με την 1η ευκαιρία.

Βόλτα στις Χριστουγεννιάτικες αγορές

Το Στρασβούργο είναι ο ιδανικός Χριστουγεννιάτικος προορισμός με εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές που στήνονται από τον Νοέμβριο. Πάνω από 300 πάγκοι συγκεντρώνονται στην Place Broglie, πουλώντας γλυκά, φαγητά, διακοσμητικά και ζεστό κρασί ώστε να σε βάλουν μονομιάς στο mood των γιορτών.

 

La petite France

Συνεχίζοντας σε mood παραμυθιού, η «Μικρή Γαλλία» όπως λέγεται στα ελληνικά, είναι μια μικρή όμορφη συνοικία που περιβάλλεται από 4 κανάλια. Τα γραφικά και κουκλίστικα σπίτια της, φτιάχνουν το ιδανικό σκηνικό που θα σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, βγαλμένη από τα παραμύθια των Αδερφών Γκριμ. Κάνοντας τις εξερευνήσεις σου μέσα στα πλακόστρωτα σοκάκια, θα βρεις μια σειρά από καφέ και εστιατόρια, για να απολαύσεις το γεύμα σου ή τον καφέ σου με θέα τα κανάλια.

 

 Θα πας για brunch

Καλό και το sightseeing, αλλά θα έρθει και η ώρα εκείνη που θα πεινάσεις και θα θες να απολαύσεις το καλό και instagramable brunch. Και αυτό φυσικά θα το βρεις πού αλλού; Στο Oh My Goodness Café. Must επιλογές το bagel σε διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς και το εντυπωσιακό του cheesecake.

 

Κάνε οινο-τουρισμό  

Κάνε ένα mini trip με αμάξι ή ποδήλατο στον αλσατικό δρόμο του κρασιού ή αλλιώς Route de Vins και δοκίμασε τα φημισμένα κρασιά της περιοχής από 7 ποικιλίες σταφυλιών. Στην ευρύτερη περιοχή θα βρεις μουσεία κρασιού και οινοποιεία σε μερικά  από τα οποία κάνουν ξεναγήσεις οινογνωσίας δίνοντας στο πλαίσιο του αγροτουρισμού, την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν, να γίνουν για μια μέρα αμπελουργοί και να δουλέψουν στους αμπελώνες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @neomodernina

 

Ανέβα και τα 333 σκαλιά του Καθεδρικού

Ο λόγος για τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό του Στρασβούργου που σήμερα είναι η 6η ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο. Πέρα από την επιβλητική διακόσμηση της εκκλησίας (γοτθικού τύπου), αξίζει και μια ανάβαση στα 333 σκαλιά της. Η θέα από εκεί προς όλη την πόλη μέχρι τον Μέλανα Δρυμό, είναι σίγουρο ότι θα σε ανταμείψει με το παραπάνω.

 

Βόλτα με πλοιάριο

Ένας γρήγορος και όμορφος τρόπος να δεις την πόλη είναι φυσικά με μια μίνι κρουαζιέρα που γίνεται με πλοιάριο και σε κάνει όλο τον γύρο του καναλιού, με αφετηρία την παλιά πόλη μέχρι έξω από τα κτίρια της Ευρωπαϊκής ένωσης. Ακόμη κι αν επισκεφτείς το Στρασβούργο τώρα τον χειμώνα, τα πλοιάρια διαθέτουν εσωτερική θέρμανση και μεγάλα γυάλινα τζάμια ώστε να απολαύσεις τη διαδρομή χωρίς κανένα άγχος για τις καιρικές συνθήκες.

 

Επισκέψου το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ο ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν την τέχνη της ζωγραφικής και των σύγχρονων καλλιτεχνών. Εκεί θα βρεις έργα των Ροντέν, Πικάσο, Γκογκέν, Μαγκρίτ και Καντίνσκι. Must, το Art Café που βρίσκεται στην ταράτσα του μουσείου, για να απολαύσεις τον καφέ σου με την ωραιότερη θέα της πόλης.

Δοκίμασε εκλεκτά γλυκά

Επισκέψου το κατάστημα Mireille Oster που βρίσκεται στην καρδιά της Petite France. Εκεί θα βρεις ξεχωριστές γλυκές προτάσεις σε έναν εκλεπτυσμένο χώρο γεμάτο φινέτσα και φοβερό design. Must, το pain d’ épices, ένα ξεχωριστό είδος cake που μέσα εμπεριέχει τζίντζερ, μοσχοκάρυδο και κανέλα.

Δοκίμασε τα τοπικά καλούδια

Στο Στρασβούργο θα βρεις πολλά παραδοσιακά εδέσματα με ρίζες από Γαλλία και Γερμανία όπως τα διάσημα pretzel. Έτσι μην χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις το διάσημο φουά γκρα το οποίο πρωτοδημιουργήθηκε εκεί το 1870. Μια ξεχωριστή θέση στη λίστα έχει φυσικά και tarte flambee που ψήνεται σε ξυλόφουρνο και είναι ξαδερφάκι της γνωστής σε όλους μας πίτσας. Τέλος μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το τοπικό choucroute που σερβίρεται με ψάρι ή μοσχάρι.

 

Nightlife στο Στρασβούργο

Η πόλη διαθέτει μπαρ και παμπ με αρκετό νεαρόκοσμο που σπουδάζει στη γύρω περιοχή και κατακλύζει τα εν λόγω μαγαζιά. Επισκέψου το code bar για τα καλύτερα cocktail, το Les Tricheurs, blue moon και το Le Douanier για να δοκιμάσετε καλής ποιότητας ποτά και τις περίφημες αλσατικές μπύρες.

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cocktail trends για το 2024

Food 23.04.2024
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις 23.04.2024
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind 23.04.2024
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Χτες
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Χτες
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Χτες
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του

Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Body+Mind Χτες
Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Style Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά