LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

6 μαγαζιά στην Αθήνα για Aperitivo μετά το γραφείο

Η Ιταλική συνήθεια που είναι και δική μας γιατί όχι!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 7/6/2022 | 12:42

6 μαγαζιά στην Αθήνα για Aperitivo μετά το γραφείο
@evelinakon_ / instagram

Είτε το πεις απεριτίφ, είτε το πεις aperitivo είναι η Ιταλική συνήθεια είναι πια και Ελληνική. Ναι, δε χρειάζεται να νιώθουμε ενοχές αν μας αρέσει να γιορτάζουμε το Halloween ή να συνηθίζουμε να πίνουμε aperitivo μετά τη δουλειά. Είναι πράγματα που μαθαίνει η μια χώρα στην άλλη και να μην έχετε κανένα άγχος μη σας πουν ξενομανείς ή ό,τι άλλα κοσμητικά επίθετα κυκλοφορούν.

Οι Ιταλοί πίνουν aperitivo πριν ή κατά τη διάρκεια του δείπνου. Οι Έλληνες μάθαμε να το πίνουμε από το πρωί ή μετά τη δουλειά με φίλους και λίγη πίτσα ή στις υπέροχες ταράτσες και αυλές που έχει η Αθήνα, χωρίς να χρειαστεί να δειπνίσουμε. Έτσι μας αρέσει, έτσι να συνεχίζουμε να κάνουμε και παρακάτω είναι και η λίστα με 6 αγαπημένα μας μαγαζιά στην Αθήνα για Aperitivo μετά το γραφείο. 

Drupes Spritzeria

Το έφτιαξε ο Αρτέμης Παπαδόπουλος το 2015 και είναι το μαγαζί που όλη η Αθήνα θέλει να πηγαίνει. Ο λόγος είναι πάντα ο ίδιος. Ένα απόγευμα στο Drupes είναι σαν ένα ταξίδι στην Ιταλία. Ταξίδι γεύσης, αρωμάτων και ενέργειας! Εκπληκτικά Spritz παρέα με καταπληκτικές επιλογές για finger food φτιαγμένο στο όνομα της απόλαυσης!

Σημαντικό να πούμε ότι εδώ πρέπει να έρθεις νωρίς. Ο χώρος είναι μικρός, οι οπαδοί του μαγαζιού πολλοί οπότε κάνε τα κουμάντα σου και έλα μετά το γραφείο για Aperitivo σε αυτό το απόλυτα αυθεντικό μέρος στο Κουκάκι.

Ζήτρου 20, Ακρόπολη


Burrattino

Πήρε το όνομα του από τις  από τις μαριονέτες της Comedia del’ Arte και είναι το πιο φρέσκο Ιταλικό στέκι που μας έκανε κλικ! Είναι σε ένα από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, άρα πανεύκολη πρόσβαση και έχει έναν υπέροχο χωρο... άρα ωραίες instagraμικές φωτογραφίες! Το πρωί θα βρεις πολλές επιλογές για Brunch, το μεσημέρι ολοκληρωμένα πιάτα για χορτάσεις με τον καλύτερο τρόπο και το βραδάκι αριστοτεχνικό finger food. Εννοείται πως όλες τις ώρες της ημέρας θα βρεις πολλές επιλογές από γευστικά και δροσιστικά spritz! Ο ναός του Αperitivo είναι εδώ! 

Μητροπόλεως 36, Αθήνα


Metaphor Athens

Πως θα φαινόταν στους φίλους αν τους έκλεινες ραντεβού για after office ποτό σε ένα μέρος που έχει επιλεγμένα ρούχα και παπούτσια, ξένα περιοδικά, πίνσα (την αυθεντική ρωμαϊκή πίτσα δηλαδή) και προσεγμένα aperitivo. Αυτό είναι το Metaphor και θα το βρεις πίσω από την Πλατεία Μαβίλη. Είναι ένα από τα αγαπημένα μας copncept stores και λογικά θα γίνει και το δικό σου! 

Δορυλαίου 10, Αθήνα


Τhe Foundry

Καλοκαίρι στην Αθήνα και μιας και γράφουμε για μαγαζιά με Aperitivo δε θα μπορούσε να λείπει μια ταράτσα. Διαλέξαμε αυτήν εδώ στου Ψυρρή. Είναι το rooftop bar του The Foundry Suites. Έχει καταπληκτική θέα, χαλαρή ενέργεια, πολύ γευστική πίτσα και καταπληκτικά cocktails & aperitivo! Είναι ίσως δηλαδή το επόμενο μέρος που θα πας για ποτό μετά τη δουλειά και πολύ καλά θα κάνεις! 

Σαρρή 40, Αθήνα

LOT51

Μπορεί το μαγαζί αυτό να το ξεχωρίζεις για τις ποικιλίες καφέ από Γουατεμάλα και Βραζιλία και για τα ωραία πιάτα που φιγουράρουν στον κατάλογο, όμως είναι άπειρες οι φορές που έχουμε δώσει ραντεβού, με τους φίλους μας για aperitivo. Το LOT51 έχει μια ωραία ενέργεια για after office drinks και αξίζει να είναι στη λίστα μας. Ο κατάλογος του έχει δραστικά aperitivo και καλομελετημένα πιάτα που θα σου φτιάξουν πραγματικά το κέφι! 

Πλατεία Βραζιλίας, Ιλλίσια

Pairidaeza

Μια ανάσα από την Πλατεία Καρύτση, το μπαρ στέκει εκεί για χρόνια και πάντα μας φιλοξενεί με τον καλύτερο τρόπο! Ιταλικά vibes στην κουζίνα του και γευστικά cocktails στην μπάρα του μαζί με μια ωραία αισθητική στο χώρο, είναι όλα όσα θα χρειαστείς για την επόμενη έξοδο σου που θα αναζητάς aperitivo μετά το γραφείο!

Παρνασσού 3, Αθήνα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο