Οι διατροφολόγοι ορκίζονται σε αυτά τα 2 ψάρια – Εσύ τα βάζεις στο πιάτο σου;
Καρδιά, εγκέφαλος, ανοσοποιητικό… σου λένε ευχαριστώ με κάθε μπουκιά!
Δημοσίευση 8/5/2025 | 00:35

Όχι, δεν είναι υπερβολή. Δύο (ταπεινά) ψάρια που πιθανώς προσπερνάς στο ιχθυοπωλείο, μπορούν να κάνουν μικρά... διατροφικά θαύματα στον οργανισμό σου. Και όχι, δεν μιλάμε για πανάκριβους σολομούς ή εξωτικά είδη που βρίσκεις μόνο σε γκουρμέ εστιατόρια. Μιλάμε για μπακαλιάρο και ρέγγα – δύο ήρωες του καθημερινού πιάτου, που οι ειδικοί προτείνουν να απολαμβάνεις τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
Μπακαλιάρος: Ο άγγελος των θερμίδων
Με μόλις 100 θερμίδες στα 100 γραμμάρια, είναι ο καλύτερος φίλος όσων κάνουν διατροφή, αλλά και όσων θέλουν ένα boost στον οργανισμό τους. Πλούσιος σε πρωτεΐνη, γεμάτος με βιταμίνες Β6 και B12 (για δυνατό νευρικό σύστημα και ενέργεια), αλλά και σε σελήνιο και ιώδιο, που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό και τον θυρεοειδή. Ποιος είπε ότι η υγεία δεν είναι γευστική;
Ρέγγα: Το μικρό θαύμα της Ωμέγα εποχής
Αν ο μπακαλιάρος είναι το ελαφρύ χαμόγελο της διατροφής, η ρέγγα είναι το heavy metal των καλών λιπαρών. Πλούσια σε ωμέγα-3, ρίχνει την πίεση, μειώνει τα τριγλυκερίδια, αυξάνει την καλή χοληστερόλη και κρατά την καρδιά σου... σαν καινούργια. Και δεν είναι μόνο η καρδιά: τα ωμέγα-3 συνδέονται και με την πρόληψη της άνοιας, ενώ η ρέγγα δίνει και βιταμίνη D (ναι, αυτή που όλοι μας λείπει!).