E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς με την Κίνα στο 80%

Στο 80% ρίχνει τους δασμούς με την Κίνα ο Ντόναλντ Τράμπ, σύμφωνα με ανάρτηση του στο Truth Social

Δημοσίευση 9/5/2025 | 14:53

Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς με την Κίνα στο 80%

Ο Ντόναλντ Τραμπ μειώνει τους δασμούς της Κίνας στο 80%. Με ανάρτησή του στο Truth Social αναφέρει: ««Το 80% μοιάζει σωστό».

Κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι πρόκειται να συναντηθούν με υψηλόβαθμη κινεζική αντιπροσωπεία αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ελβετία, στις πρώτες σημαντικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος πυροδότησε εμπορικό πόλεμο με αυστηρούς δασμούς στις εισαγωγές.

Ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ και ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Τζέιμισον Γκριρ θα συναντηθούν με τους ομολόγους τους στη Γενεύη στις πιο σημαντικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών εδώ και μήνες, ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση Τραμπ. Κι όλο αυτό γίνεται εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας της αμερικανικής αγοράς για τον αντίκτυπο των δασμών στις τιμές και την προσφορά καταναλωτικών αγαθών.

Καμία χώρα δεν έχει πληγεί περισσότερο από την Κίνα, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα και τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Όταν ο Τραμπ ανακοίνωσε τους δασμούς της «Ημέρας της Απελευθέρωσης» στις 2 Απριλίου, η Κίνα ανταπέδωσε με δικούς της δασμούς, κίνηση που ο πρόεδρος των ΗΠΑ θεώρησε ότι δείχνει έλλειψη σεβασμού. Οι δασμοί στα προϊόντα της άλλης πλευράς αυξάνονται έκτοτε, με τους δασμούς των ΗΠΑ έναντι της Κίνας να ανέρχονται πλέον στο 145% και τους δασμούς της Κίνας έναντι των ΗΠΑ στο 125%.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, επίσης, με άλλη ανάρτησή του, σχολίασε ότι: «Η Κίνα θα πρέπει να ”ανοίξει” την αγορά της στις ΗΠΑ – θα τους κάνει πολύ καλό!!! Οι κλειστές αγορές δεν λειτουργούν πια!!!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τόνι Μπλερ: Από πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Senior Advisor στον όμιλο Antenna

Ελλάδα 17.02.2026
Η δήλωση του προέδρου του ομίλου, Θοδωρή Κυριακού, για τη συνεργασία τους

Δολοφονία στις φυλακές Δομοκού: «Δεν ήταν μπροστά ο Αλκέτ Ριζάι»

Ελλάδα 17.02.2026
Το βίντεο που εξετάζουν οι Αρχές

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής Jesse Jackson

Κόσμος 17.02.2026
Ήταν δύο φορές υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ

Με χειροκροτήματα και επευφημίες από εργαζόμενους η έξοδος του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» από τα δικαστήρια

Ελλάδα 17.02.2026
Οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν, μάλιστα, και προς το όχημα, προσπαθώντας να χαιρετίσουν τον εργοδότη τους

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ ‑ Οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο»

Καιρός 17.02.2026
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι τις επόμενες ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

«Δακρύζαμε από την οσμή ακόμα και όταν περνούσαμε απ’ έξω», καταγγέλλουν εργαζόμενοι της Βιολάντα

Ελλάδα 17.02.2026
Νέες αποκαλύψεις για κακοτεχνίες στις εγκαταστάσεις

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των ξενοδοχείων Hyatt μετά τις αποκαλύψεις για επαφές με τον Επστάιν

Κόσμος 17.02.2026
«Καταδικάζω τις πράξεις και τη ζημιά που προκλήθηκε από τον Επστάιν και την Μάξγουελ και αισθάνομαι βαθιά θλίψη για τον πόνο που προκάλεσαν στα θύματά τους»

Απεργία ταξί: «Χειρόφρενο» για 3 ημέρες τραβούν οι οδηγοί στην Αττική – Τα κύρια αιτήματα του ΣΑΤΑ

Ελλάδα 17.02.2026
Μηχανοκίνητη πορεία των ταξί στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί προς το υπουργείο Μεταφορών

Σύλληψη γνωστής τραγουδίστριας μετά από τροχαίο στο Κολωνάκι

Ελλάδα 17.02.2026
Προκάλεσε ζημιές σε πέντε σταθμευμένα οχήματα