E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μην πας ποτέ σε αυτές τις χώρες αν στα ταξίδια σου θες να πίνεις αλκοόλ

Να πάτε αλλού...

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 15/3/2022 | 00:46

Μην πας ποτέ σε αυτές τις χώρες αν στα ταξίδια σου θες να πίνεις αλκοόλ
@ohhheykaye via Twenty20

Τα ταξίδια δεν είναι μόνο ευκαιρία να δεις διάφορα μέρη του κόσμου, αλλά και μια ευκαιρία για διάλειμμα από την καθημερινότητα. Κάποιοι λοιπόν πάνε ταξίδι για να χαλαρώσουν και μέσα σε αυτή τη χαλάρωση, θέλουν να απολαμβάνουν και μερικά ποτά, τα οποία με τις σειρά τους θα τους χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο.

Αν στα ταξίδια λοιπόν σας αρέσει να καταναλώνετε αλκοόλ, τότε οι παρακάτω προορισμοί δεν κάνουν για εσάς. Και αυτό γιατί θα δυσκολευτείτε πολύ, είτε να το βρείτε, είτε εν τέλει να το πιείτε…

Ινδία

@Asheesh via Twenty20

Υπάρχουν αρκετές επαρχίες της Ινδίας, όπου υπάρχουν περιορισμοί στην πώληση αλλά και στην κατανάλωση αλκοόλ, όπως για παράδειγμα στην Μπιχάρ και στην Γκουτζαράτ. Στην τελευταία οι τουρίστες καλούνται να βγάλουν ειδική άδεια για να πιούν λίγο αλκοόλ, ενώ σε μερικά νησιά, η κατανάλωση απαγορεύεται εντελώς.

Μπρουνέι

@ohhheykaye via Twenty20

Στο βασίλειο της νοτιοανατολικής Ασίας, οι ντόπιοι δεν μπορούν να πιούν ούτε σταγόνα. Ωστόσο, οι τουρίστες μπορούν να καταναλώσουν αλκοόλ, αλλά με πολλούς κανόνες. Αρχικά πρέπει να το δηλώσουν και να πάρουν άδεια. Και μετά μπορούν να καταναλώσουν 2 λίτρα αλκοόλ ή έως και 12 κουτιά μπύρας ανά 48 ώρες.

Μαλδίβες

 @PhotographingTheWorld via Twenty20

Ο εξωτικός αυτός παράδεισος με τα γαλαζοπράσινα νερά, είναι μια πολλή αυστηρή μουσουλμανική χώρα εκτός των τουριστικών θέρετρων. Εκτός λοιπόν των ξενοδοχείων ξεχάστε το αλκοόλ. Μπορείτε μόνο μέσα σε αυτά και όχι σε όλους τους χώρους.

ΗΠΑ

@gotphotos_101 via Twenty20

Στη χώρα που η ποτοαπαγόρευση έγινε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία της, είναι γνωστό πως δεν μπορείς να πιεις δημόσια. Δηλαδή δεν μπορείς να πάρεις ένα κουτάκι μπύρα και να κάτσεις στο Central Park να το πιεις. Ακόμα κι αν βγεις για λίγο έξω από ένα μπαρ, δεν μπορείς να πάρεις το ποτό σου. Βέβαια, υπάρχουν και πολιτείες, όπως η Αλάσκα, η Αλαμπάμα, το Μισισίπι και η Φλόριντα που έχουν ακόμα μεγαλύτερους περιορισμούς στην κατανάλωση. Αν θέλετε να πιείτε δημόσια στις ΗΠΑ, μπορείτε να πάτε στο Λας Βέγκας, στη Νέα Ορλεάνη, στο Ατλάντικ Σίτι ή στην πολιτεία του Γουισκόνσιν.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

@ermakova via Twenty20

Οι εμίρηδες, όπως στην πλειονότητα των μουσουλμανικών χωρών, δεν επιτρέπουν στους ντόπιους να πίνουν. Για τους επισκέπτες, η δημόσια κατανάλωση απαγορεύεται αυστηρά, ενώ είναι παράνομο να κυκλοφορείς στον δρόμο μεθυσμένος ή ζαλισμένος. Βέβαια, μπορείς να βρεις αλκοόλ σε ξενοδοχεία και σε κάποια εστιατόρια και να πιεις άφοβα. Λίγο…

Σλοβακία

@01rasti via Twenty20

Στη Σλοβακία επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ, αλλά όχι η δημόσια. Και μάλιστα αν σε πιάσουν να πίνεις σε δημόσιο χώρο, το πρόστιμο φτάνει τα 33 ευρώ. Βέβαια, υπάρχουν αρκετοί που δεν του δίνουν σημασία.

Εκλογές

@Globetrotter via Twenty20

Υπάρχουν από εκεί και πέρα μερικές χώρες που πριν τις επισκεφθείς είναι καλό να μάθεις αν εκείνη την περίοδο διεξάγονται εκλογές. Γιατί σε Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες και Βενεζουέλα, υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί τη συγκεκριμένη περίοδο. Στις Φιλιππίνες για παράδειγμα, απαγορεύεται η πώληση του αλκοόλ για 48 ώρες πριν την διαδικασία, ενώ στην Ταϊλάνδη για κάτι περισσότερες από 12.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις