E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αν αγαπάς τα χιόνια τσέκαρε αυτά τα εντυπωσιακά μέρη του εξωτερικού

Για σένα που θες να οργανώσεις το επόμενο ταξίδι ή για σένα που αγαπάς να ανακαλύπτεις νέα μέρη ακόμα και μακριά!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 10/1/2022 | 14:46

Αν αγαπάς τα χιόνια τσέκαρε αυτά τα εντυπωσιακά μέρη του εξωτερικού
@theaaronhooper / instagram

Μπορεί στην Ελλάδα να ταξιδεύουμε κυρίως το καλοκαίρι και πιο πολύ προς τα νησιά μας, όμως οι χειμερινοί προορισμοί του εξωτερικού, κερδίζουν σιγά σιγά περισσότερους οπαδούς! Και πως να μην κερδίσουν άλλωστε, αφού είναι πραγματικά παραμυθένιοι! Προορισμοί που με λίγα χρήματα μπορείς να κάνεις σκι σε εκπληκτικές πίστες ή να βολτάρεις με τα lift και προορισμοί που απλά απολαμβάνεις το τοπίο, όσο εξερευνήσεις χιονισμένα γραφικά χωριά!

Photo by Daniel Frank from Pexels

Όλα αυτά με πτήσεις που δε διαρκούν πάνω από 4 ώρες συνήθως και σε τιμές που, αν τις ψάξεις και οργανωθείς από πριν, είναι ίσως και καλύτερες από αυτές που δίνουμε για ένα πενθήμερο στη Σύρο (εννοείται ότι θέλουμε και τη Σύρο, όταν θα έρθει η ώρα της). Αν λοιπόν είσαι σε φάση που ψάχνεις το επόμενο προορισμό και αγαπάς τα χιόνια, αυτό εδώ το θέμα είναι για σένα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τσεκάρεις αεροπορικά και τιμές για ξενοδοχεία. Να έχεις τα κατάλληλα δικαιολογητικά για να μπορείς να ταξιδέψεις στη χώρα που σε αφορά (έχουμε και πανδημία, μην το ξεχνάμε) και να έχεις το κατάλληλο εξοπλισμό. Είναι σημαντική η προετοιμασία για ένα ταξίδι σε μέρος με χιόνια και είναι ένα βήμα που πρέπει να κάνεις με προσοχή. Σε πολικές θερμοκρασίες θες σίγουρα ειδικά παπούτσια, ισοθερμικά και το γνωστό σετάκι, γάντια -κασκολ - σκουφί! 

Photo by mark soetebier from Pexels

Στα παρακάτω μέρη της λίστας, τα χιόνια  στολίζουν το τοπίο τουλάχιστον μέχρι τέλος Μαρτίου και ίσως ο Μάρτιος να είναι και ο ιδανικός μήνας για να βρεθείς εκεί. Οι τιμές θα είναι λίγο καλύτερες και ο κόσμος λίγο λιγότερος. Εμείς λοιπόν, σου δίνουμε την έμπνευσης και εσύ αποφασίζεις αν θα βρεθείς σε κάποιο από τα παρακάτω χιονισμένα και παραμυθένια μέρη της Ευρώπης! 

Η επιβλητική Zakopane της Πολωνίας

Την αποκαλούν η χειμερινή πρωτεύουσα της Πολωνίας και είναι ένας δημοφιλής προορισμός για χειμερινά σπορ! Για να βρεθείς εκεί θα χρειαστείς ένα αεροπορικό μέχρι την Κρακοβία και από εκεί δυο ώρες διαδρομή με το τρένο! 

Το γραφικό Sauze d’Oulx της Ιταλίας

Κάπου κοντά στα σύνορα της Ιταλίας με τη Γαλλία, υπάρχει αυτό εδώ το πανέμορφο χωριό που σε κοντινή απόσταση έχει και ένα εξίσου ωραίο (και αρκετά οικονομικό, σε σχέση με τα άλλα της Ιταλίας) χιονοδρομικό κέντρο! Για να βρεθείτε εκεί θα χρειαστεί να πληρώσετε 40€ για μια διαδρομή 90 λεπτών από το αεροδρόμιο του Τορίνο ή να πάρετε λεωφορείο μέχρι την Porta Nuova και έπειτα τρένο, θα πληρώσετε περίπου τα μισά αλλά θα χρειαστείτε περισσότερες ώρες.

Το ..σοκολατένιο Zermatt της Ελβετίας

Το διάσημο θέρετρο της Ελβετίας με τη διάσημη κορυφή! Ναι, η κορυφή του Zermatt είναι αυτή που έχει η συσκευασία της σοκολάτας Toblerone! Για να βρεθείς εκεί θα χρειαστείς ένα αρκετά μεγάλο budget και πτήση για Μιλάνο ή Γενεύη ή Ζυρίχη. Και στις 3 περιπτώσεις θα πρέπει να οδηγήσεις από 200 έως 300km ή να πάρεις τρένο που ευτυχώς έχει αρκετά συχνά. 


Η παγωμένη Nuuk στη μακρινή Γροιλανδία

Αν θες μια εμπειρία που θα θυμάσαι για πάντα, τότε αυτή εδώ η παγωμένη πόλη είναι για σένα!  Είναι μια από τις βορειότερες πόλεις του κόσμου, είναι η πρωτεύουσα της Γροιλανδίας και το ταξίδι αυτό είναι απαιτητικό και δύσκολο! Αν όμως αγαπάς πραγματικά τα χιόνια και τις παγωμένες πόλεις, αξίζει να το ψάξεις περισσότερο. Για να βρεθείς εκεί θα χρειαστείς μια πτήση από το Ρεκιαβικ της Ισλανδίας. Η πτήση έχει διάρκεια 3μιση ώρες. 


Το Χρωματιστό Bergen της Νορβηγίας

H πόλη που ενώ νομίζεις ότι δε θα είναι τόσο ζωντανή και δραστήρια θα σε κάνε διαψεύσει! Χρωματιστά κτίρια παντού, χαρούμενοι άνθρωποι κάτω από φουντωτές κουκούλες και χιόνια παντού! Για να φτάσεις εδώ θες πτήση για Όσλο και από εκεί μια εσωτερική πτήση για Bergen (που συνήθως κοστίζει 50€, ναι καλά διάβασες). Άλλος τρόπος είναι από Όσλο 400km οδήγηση με αμάξι ή 2 ώρες με τρένο. 


To αρχοντικό Innsbruck της Αυστρίας

Βγαλμένο από παραμύθι και με ένα τοπίο που σε μαγεύει όλες τις εποχές το Innsbruck είναι μια πόλη που πρέπει να ταξιδέψεις αν αγαπάς τα χιόνια. Για να φτάσεις εδώ θα χρειαστείς πάλι δύο πτήσεις. Από Αθήνα για Βιέννη και από εκεί μια εσωτερική για Innsbruck. Εναλλακτικά υπάρχουν και άλλοι πιο οικονομικοί τρόποι, δηλαδή να πας με πτήση Μπέργκαμο ή Μιλάνο και από εκεί να πάρεις τρένο. 


Το περιπετειώδες Gstaad της Ελβετίας

Ανεβάζουμε πάλι λίγο το budget για να σου προτείνουμε αυτό το πάντα χιονισμένο θέρετρο που είναι μια ακόμα εμπειρία για να θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή. Καταπληκτικά σαλέ και τοπία που θα σε κάνουν να πιστέψεις ότι είσαι μέρος μιας ρομαντικής ταινίας! Για να φτάσεις εδώ θα χρειαστείς πτήση για Βασιλεία και μετά 200km περίπου τρένο ή οδήγηση. Εναλλακτικά, πτήση για Γενεύη και περίπου 150km τρένο ή οδήγηση. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα