E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε αυτά τα μέρη αξίζει να κάνεις το πρώτο ταξίδι για το 2022

Και για κάθε ένα μέρος που προτείνουμε σου λέμε και γιατί αξίζει να πας, αυτή την εποχή!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 3/1/2022 | 09:31

Σε αυτά τα μέρη αξίζει να κάνεις το πρώτο ταξίδι για το 2022
Photo by Aswathy N on Unsplash

Η νέα χρονιά είναι πλέον εδώ και αν και δεν μπήκε με τον καλύτερο τρόπο, δε θα μας σταματήσει τίποτα από το να ονειρευόμαστε. Τα ταξίδια πλέον γίνονται (σχεδόν) κανονικά αρκεί να έχεις κάνει την κατάλληλη προετοιμασία και να είσαι αρκετά προσεκτικός. Τελικά, οι μελέτες δείχνουν ότι είναι πιο δύσκολο να κολλήσεις τον ιό όταν ταξιδεύεις γιατί πολύ απλά είσαι σε εγρήγορση περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα καινούριο ταξίδι! 

Photo by Glenn Carstens-Peters on Unsplash

Για σένα που είσαι σε αυτό το μουντ και ψάχνεις έμπνευση, οι παρακάτω γραμμές θα σε κατευθύνουν στο να κάνεις το πρώτο ταξίδι της χρονιάς πραγματικότητα! 

Χάλστατ ή Κολμάρ

Δυο μέρη αρκετά μακριά το ένα με το άλλο. Δεν μπορείς να τα συνδυάσεις σε ένα ταξίδι και δεν τα έχουμε μαζί για αυτό το λόγο. Τα βάλαμε μαζί, γιατί και στα δύο πανέμορφα μερη, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Βουλιάζουν από κόσμο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. 

Στο Χάλστατ με τη διαμαντένια λίμνη του και με φόντο τις επιβλητικές, χιονισμένες βουνοπλαγιές του όρους Dachstein είναι από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά λίγο πιο άνετο. Ο πολύς κόσμος έχει αποχωρήσει, τα καταλύματα έχουν λίγο καλύτερες τιμές και εσύ μπορείς πιο εύκολα να απολαύσεις το ειδυλλιακό τοπίο! Το μικρό αυτό χωριό, που μάλιστα είναι και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, είναι ιδανικό για σένα που θες μερικές μέρες ξεκούρασης σε ένα όμορφο φυσικό τοπίο. 

Αν δε θες ξεκούραση και είσαι έτοιμος για roadtrips, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Colmar. Ο επίσης Χριστουγεννιάτικος προορισμός που από τις 15 Ιανουαρίου και μετά είναι πιο χαλαρός και έτοιμος να σε ξεναγήσει, στους δρόμους του κρασιού, στην τέλεια αρχιτεκτονική του και στα μοναδικά γραφικά χωριά του! 

Ταλίν μαζί με Ρίγα και Βίλνιους

Μένουμε στο ίδιο μουντ εξερεύνησης και αν έχεις στη διάθεση σου 7 ημέρες και όρεξη για περπάτημα, τότε η βαλτική σε καλεί και είναι ντυμένη στα λευκά! Ξεκίνα από το Βίλνιους, σου φτάνουν δύο μέρες για δεις αρκετά πράγματα. Ανέβα με ένα τρένο ή με fixbus στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας. Θες και εδώ δυο ημέρες για να χορτάσεις χρώματα, αρχιτεκτονική και χιονισμένο τοπίο. Κράτα τρεις μέρες για το Ταλίν.

Η πρωτεύουσα της Εσθονίας θα σου κλέψει την καρδιά αυτή την εποχή. Κατάλευκη με επιβλητικά κτίρια και ατμόσφαιρα ζεστή σε μοναδικούς χώρους εστίασης και όχι μόνο. Μουσεία που σου μαθαίνουν πράγματα, δεκάδες σημεία για να δεις την πόλη από ψηλά και απεριόριστες ινσταγκραμικές γωνιές! Αυτό το roadtrip στη βαλτική, αξίζει να είναι το ταξίδι που αξίζει να αρχίσεις τη φετινή ταξιδιωτική χρονιά! 

Βερολίνο

Το Βερολίνο είναι πάντα μια καλή ιδέα! Η παγωμένη πρωτεύουσα της Γερμανίας έχει ζεστή καρδιά και είναι μια πόλη που τους αγκαλιάζει όλους και δεν κοιμάται ποτέ! Και μπορεί να θες καλύτερο καιρό για να εξερευνήσεις το Βερολίνο (και τα μοναδικά πάρκα του) όμως τώρα είναι μια ωραία εποχή να πας (αν και πολλοί θα σου πουν το αντίθετο).

Οι πολύ χαμηλές τιμές σε αεροπορικά σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των καταλυμάτων αλλά και τα πολλά δρώμενα που διαδραματίζονται εκεί κατά τους χειμερινούς μήνες είναι οι λόγοι για να βρεθείς εκεί, το πρώτο τρίμηνο του 2022. 

Το ταξίδι ξεκινάει με ένα κλικ εδώ για οικονομικά αεροπορικά! 

Αίγυπτος ή Μαρόκο

Για σένα που θες τα ζεστά κλίματα και ψάχνεις τρόπους να φέρεις το καλοκαίρι πιο κοντά, υπάρχουν και οι κατάλληλοι προορισμοί! Το Μαρόκο, η Αίγυπτος και γιατί όχι και η Τυνησία είναι μερικοί από αυτούς. Όλοι είναι value for money, όλοι είναι στην καλύτερη εποχή τους για να τους ανακαλύψεις και όλοι είναι ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Το Μαρόκο θα σε μαγέψει με τα υπέροχα χρώματά του και τους φιλόξενους και καλοσυνάτους ανθρώπους του. Εκεί θα φας τα πιο όμορφα flat bread και αν έχεις όρεξη για περισσότερη εξερεύνηση υπάρχουν πολλές επιλογές σε οργανωμένες μονοήμερες! Η Αίγυπτος αυτή την εποχή είναι ιδανική για να την εξερευνήσεις. Ο καιρός είναι αρκετά ζεστός, οι τιμές των καταλυμάτων είναι ικανοποιητικές και οι αεροπορικές έχουν αρκετές προσφορές ανάλογα που θες να προσγειωθείς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη @EGYPT (@egypt)

Κωνσταντινούπολη

Οι πρόσφατη πτώση της λίρας έχει κάνει την Κωνσταντινούπολη να είναι ένας ακόμα πιο οικονομικός προορισμός και αυτός είναι ο βασικός λόγος για να πας τώρα εκεί. Ο καιρός είναι μια χαρά για να κάνεις τις βόλτες σου και η πόλη έχει να σου δείξει και να σου μάθει πολλά πράγματα. Ακόμα και λίγες μέρες να έχεις στη διάθεσή σου, αξίζει να κάνεις το ταξίδι μέχρι εκεί για να αλλάξεις παραστάσεις, να κάνεις τα ψώνια σου στα παζάρια, να φας ονειρεμένα σιροπιαστά και να φωτογραφηθείς με θέα τον Βόσπορο σε ένα χρυσαφένιο ηλιοβασίλεμα!

Μπέργκεν

Αν το budget δεν είναι πρόβλημα και θες να κάνεις ένα ταξίδι που θα θυμάσαι για πάντα, τότε ταξίδεψε κατά τους χειμερινούς μήνες στο Μπέργκεν, της Νορβηγίας. Εδώ δε φτάνει μόνο μια πτήση για να φτάσεις, θες σίγουρα δύο όμως στο τέλος θα αποζημιωθείς! Χρωματιστά ξύλινα σπιτάκια σε ένα κατάλευκο τοπίο και σούπες που σε κάνουν να αναθεωρήσεις. Θα ζήσεις απόλυτα χειμωνιάτικες στιγμές και θα έχεις μοναδική θέα στα Νορβηγικά φιόρδ, επίσης είναι πολύ πιθανό να δεις και τα χρώματα από το βόρειο σέλας! Μιλάμε για ένα ταξίδι ζωής και αν όχι φέτος, τότε ίσως του χρόνου, βάλτε το στην bucket list σας!

Βρες εδώ οικονομικά αεροπορικά για τους παραπάνω προορισμούς! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind 28.04.2024
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind 28.04.2024
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food 28.04.2024
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια 28.04.2024
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Χτες
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Body+Mind Χτες
Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Tελικά κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Body+Mind Χτες
Εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind Χτες
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Προχτές
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Προχτές
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους