E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η απίστευτη ιστορία του πως δημιουργήθηκε το τιραμισού

Ο πατέρας του τιραμισού δεν είναι πια μαζί μας

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 3/11/2021 | 00:50

Η απίστευτη ιστορία του πως δημιουργήθηκε το τιραμισού
Φωτογραφία από τον χρήστη motomoto sc στο Pexels

Το τιραμισού είναι το αγαπημένο, ιταλικό επιδόρπιο με γεύση καφέ. Ξέρετε πώς ανακαλύφθηκε;

To τιραμισού είναι φτιαγμένο από μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένα σε καφέ και τυρί μασκαρπόνε, αρωματισμένο με κακάο. Η συνταγή έχει προσαρμοστεί σε πολλές ποικιλίες κέικ και άλλα επιδόρπια.

Το Tiramisu φαίνεται να επινοήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ή στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Επινοήθηκε από τον Ado Campeo, τη σύζυγό του Alba di Pillo και τον σεφ Roberto Linguanotto στις 24 Δεκεμβρίου 1969, στο Le Beccherie, το εστιατόριο του Campeol στο Τρεβίζο - όμως, οι ιδιοκτήτες του ποτέ δεν καταχώρησαν την πατέντα.

Σύμφωνα με τον συνδημιουργό του Linguanotto το γλυκό ήταν το αποτέλεσμα ενός ατυχήματος κατά την παρασκευή παγωτού βανίλια. Όπως είπε, ο συνδημιουργός του τιραμισού έριξε λίγο μασκαρπόνε μέσα σε ένα μπολ με αβγά και ζάχαρη και στη συνέχεια παρατήρησε ότι το μείγμα είχε ωραία γεύση. 

Στη συνέχεια οι δυο τους τελειοποίησαν το γλυκό, προσθέτοντας σαβαγιάρ βουτηγμένα σε καφέ, ενώ από πάνω έριξαν κακάο.

Το πιάτο προστέθηκε στο μενού τους το 1972.

Λένε μάλιστα, ότι το τιραμισού έχει αφροδισιακά αποτελέσματα και σερβίρεται σε οίκους ανοχής στο Τρεβίζο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 ελληνικά χωριά που πρέπει να επισκεφτείς πριν τα μάθουν όλοι

Ταξίδια 06.11.2025
Μικροί, ανεξερεύνητοι παράδεισοι που κρατούν ακόμα την αυθεντική ψυχή της Ελλάδας

Γιατί οι millennials παθαίνουν καρκίνο πιο συχνά από τους γονείς τους – και δεν το ξέρουν ακόμα!

Body+Mind 06.11.2025
Η γενιά των 30ρηδων και 40ρηδων μεγαλώνει με στρες, έλλειψη ύπνου και fast food - και οι επιστήμονες προειδοποιούν: το τίμημα θα είναι βαρύ

5 αρώματα που μυρίζουν ζεστασιά και καθαριότητα ‑ το απόλυτο φθινοπωρινό combo

Style 06.11.2025
Αυτό το φθινόπωρο, μην ψάχνεις να τραβήξεις την προσοχή - άφησε το άρωμά σου να μιλήσει από μόνο του!

Spa & θερμές πηγές: τα πιο αναζωογονητικά μέρη στην Ελλάδα για φθινοπωρινή απόδραση

Ταξίδια Χτες
Τα πιο μαγικά spots για να “λιώσεις” στο νερό και να ανανεωθείς εκ των έσω!

Η Σίσσυ Χρηστίδου με look που λέει ‘less is more’ με τον πιο κομψό τρόπο

Style Χτες
Το minimal look που κάνει τη Σίσσυ να ξεχωρίζει χωρίς καμία προσπάθεια!

Γιατί το δέρμα σου δείχνει «θαμπό» το φθινόπωρο και πώς να του ξαναδώσεις λάμψη

Style Προχτές
Μόλις αλλάξει η εποχή, αλλάζει και το δέρμα σου - και όχι πάντα προς το καλύτερο

Το ελληνικό τρικ που έκανε το μέλι μπλε και τους τουρίστες να τρελαίνονται

Food Προχτές
Μόλις το βλέπουν οι τουρίστες, «παθαίνουν πλάκα και το δοκιμάζουν» -

Το βραστό, ταπεινό λαχανικό με τη μεγάλη αξία

Food Προχτές
Πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α, C και Κ

Το πιο punk σημείο της Ευρώπης: Η πιο «παράνομη» γειτονιά που έγινε τουριστικό αξιοθέατο

Ταξίδια 03.11.2025
Πώς μια εγκαταλειμμένη στρατιωτική βάση μετατράπηκε σε εργαστήριο ελευθερίας