E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tα δίδυμα ελληνικά νησιά που βυθίζονται και ξαναεμφανίζονται

Δημοσίευση 12/4/2021 | 00:25

Αποτελεί μια καταπληκτική εμπειρία αυτών των δύο νησιών που βυθίζονται κάτω από το νερό και στη συνέχεια αναδύονται καθώς συνεχίζεται το βίντεο. Αυτό το βίντεο είναι σίγουρα μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες που έχει να προσφέρει η φύση.Τα πλάνα με κηφήνες συλλαμβάνει ένα ζευγάρι νησιών που έχουν τη δυνατότητα να βυθιστούν και να ξαναεμφανιστούν, ανάλογα με την κίνηση του νερού στα Στενά της Χαλκίδας. Με απλά λόγια, το πρωί είναι εκεί, το απόγευμα εξαφανίζονται! Είναι ένας τόπος εξαιρετικής ομορφιάς, ένας τυρκουάζ παράδεισος, που απέχει μόλις 1 ώρα από την Αθήνα λίγο έξω από την Ερέτρια.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχεις ξανακούσει γι’ αυτά αλλά ούτε και για το γεγονός ότι ανά περιόδους «βυθίζονται» και έπειτα εμφανίζονται ξανά. Και αυτό δε συμβαίνει, για παράδειγμα, μια φορά το μήνα ή το χρόνο αλλά κάθε μέρα! Είναι απίθανο και πολύ απλό ταυτόχρονα. Το πρωί τα νησάκια υπάρχουν και το απόγευμα δεν υπάρχουν!

Πολλοί προσπάθησαν να δώσουν μια εξήγηση για το μυστηριώδες φαινόμενο, αλλά τελικά η σύγχρονη επιστήμη έδωσε την απάντηση. Τα «τρελά νερά» όπως ονομάζουν οι κάτοικοι της Χαλκίδας το φαινόμενο του Ευρίπου, επηρεάζονται από την έλξη της σελήνης…

Το κύμα της παλίρροιας που προκαλεί κατευθύνεται προς τα δυτικά. Φτάνει στις ανατολικές ακτές της Εύβοιας, τρεις ώρες μετά τη στιγμή που η Σελήνη διέρχεται από το μεσημβρινό της Χαλκίδας. Έτσι, στο Νότιο Ευβοϊκό Κόλπο το κύμα φτάνει 1 και ένα τέταρτο νωρίτερα συγκριτικά με το βόρειο, καθώς η διαδρομή που διανύει είναι μικρότερη. Παράλληλα, ο όγκος του νερού στη νότια πλευρά είναι μεγαλύτερος, γι’ αυτό ανεβαίνει και η στάθμη κατά 30 με 40 εκατοστά και δημιουργεί ρεύμα από τα νότια προς τα βόρεια.Μετά από έξι ώρες αλλάζει η φορά του νερού γιατί το κύμα φτάνει στο βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο. Ανεβάζει τη στάθμη του νερού και το ρεύμα αλλάζει πορεία.  Ανάμεσα στην αλλαγή της ροής, τα νερά παραμένουν στάσιμα για περίπου 10 λεπτά. Στην κορύφωση του φαινομένου, η ταχύτητα των ρευμάτων είναι τα 14 χιλιόμετρα την ώρα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποιες μέρες μέσα στο χρόνο που δεν ακολουθούν αυτούς τους κανόνες της φύσης. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να αλλάζουν κατεύθυνση μέχρι και 14 φορές μέσα σε μια μέρα ή να μην αλλάζουν καθόλου. Στις 21 Μαρτίου και 22 Σεπτεμβρίου τα νερά αλλάζουν κατεύθυνση χωρίς την δεκάλεπτη ηρεμία που επικρατεί μεταξύ της κίνησης ρευμάτων.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές απόψεις και ένας προορισμός για να βάλετε στη λίστα επιθυμιών σας όσο ταξιδεύετε. Σίγουρα θα εκπλαγείτε από το πόσο όμορφη μπορεί να είναι πραγματικά η φύση. 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις