E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι κάνει τις πατάτες των fast food τόσο εθιστικές;

Το μυστικό συστατικό των McDonald’s που ακολούθησαν πολλοί

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 12/1/2021 | 00:25

Τι κάνει τις πατάτες των fast food τόσο εθιστικές;
Polina Tankilevitch

Τι κάνει τις πατάτες των McDonald's τόσο εθιστικές;

Σύμφωνα με βίντεο του McDonald's, οι φρέσκες πατάτες πλένονται, ξεφλουδίζονται, κόβονται και σε ετοιμάζονται σε ένα εργοστάσιο παραγωγής. Οκέι μέχρι εδώ ίσως να το φανταζόσασταν. Όμως ξέρατε πως προστίθενται χημικές ουσίες για να διατηρηθούν οι πατάτες με το κλασικό, ομοιόμορφο ανοιχτό κίτρινο χρώμα ;

Κι ακόμα, ξέρατε πως πριν καταψυχθούν οι κομμένες πατάτες τηγανίζονται για λιγότερο από ένα λεπτό;

Στο εστιατόριο, αυτές οι κατεψυγμένες μερίδες μαγειρεύονται σε λάδι που είναι γεμάτο με αλάτι πριν προσγειωθούν στο πιάτο σας στο γνωστό κόκκινο κουτί.

Οκέι θα πείτε πάλι, οπότε γιατί είναι τόσο εξαιρετικά νόστιμες;

Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1950 όταν η εταιρεία που έδινε το φυτικό λάδι της McDonald δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά για να αποκτήσει τον εξοπλισμό που απαιτείται για την υδρογόνωση του λαδιού, το οποίο και θα επέκτεινε τη διάρκεια ζωής του. Έτσι, ο προμηθευτής έδωσε ένα μείγμα από λάδι και βόειο λίπος, σύμφωνα με την NPR στο McDonald's και το αποτέλεσμα, το ξέρετε.

Όσο τα χρόνια περνούσαν και το μυστικό μαθεύτηκε, το λίπος του βοείου κρέατος αποτέλεσε μέρος των χαρακτηριστικών τους γεύσεων της αγαπημένης μας τηγανητής πατάτας και στα άλλα fast food! Tη δεκαετία του 1980, τα εστιατόρια όμως, έβγαλαν το συστατικό όταν ξεσηκώθηκε η κοινή γνώμη για το πόσο «κακό» κορεσμένο λίπος είχαν τα φαγητά.

Έτσι, το McDonald's ήθελε να διατηρήσει τη χαρακτηριστική του γεύση, αλλά χωρίς το ίδιο το λίπος του βοείου κρέατος, οπότε βρήκε μια λύση. Τώρα, η αλυσίδα fast food προσθέτει «φυσική γεύση βοείου κρέατος» στο φυτικό της λάδι για να δώσει στις πατάτες τη ακαταμάχητη γεύση τους!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 ελληνικά χωριά που πρέπει να επισκεφτείς πριν τα μάθουν όλοι

Ταξίδια 06.11.2025
Μικροί, ανεξερεύνητοι παράδεισοι που κρατούν ακόμα την αυθεντική ψυχή της Ελλάδας

Γιατί οι millennials παθαίνουν καρκίνο πιο συχνά από τους γονείς τους – και δεν το ξέρουν ακόμα!

Body+Mind 06.11.2025
Η γενιά των 30ρηδων και 40ρηδων μεγαλώνει με στρες, έλλειψη ύπνου και fast food - και οι επιστήμονες προειδοποιούν: το τίμημα θα είναι βαρύ

5 αρώματα που μυρίζουν ζεστασιά και καθαριότητα ‑ το απόλυτο φθινοπωρινό combo

Style 06.11.2025
Αυτό το φθινόπωρο, μην ψάχνεις να τραβήξεις την προσοχή - άφησε το άρωμά σου να μιλήσει από μόνο του!

Spa & θερμές πηγές: τα πιο αναζωογονητικά μέρη στην Ελλάδα για φθινοπωρινή απόδραση

Ταξίδια Χτες
Τα πιο μαγικά spots για να “λιώσεις” στο νερό και να ανανεωθείς εκ των έσω!

Η Σίσσυ Χρηστίδου με look που λέει ‘less is more’ με τον πιο κομψό τρόπο

Style Χτες
Το minimal look που κάνει τη Σίσσυ να ξεχωρίζει χωρίς καμία προσπάθεια!

Γιατί το δέρμα σου δείχνει «θαμπό» το φθινόπωρο και πώς να του ξαναδώσεις λάμψη

Style Προχτές
Μόλις αλλάξει η εποχή, αλλάζει και το δέρμα σου - και όχι πάντα προς το καλύτερο

Το ελληνικό τρικ που έκανε το μέλι μπλε και τους τουρίστες να τρελαίνονται

Food Προχτές
Μόλις το βλέπουν οι τουρίστες, «παθαίνουν πλάκα και το δοκιμάζουν» -

Το βραστό, ταπεινό λαχανικό με τη μεγάλη αξία

Food Προχτές
Πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α, C και Κ

Το πιο punk σημείο της Ευρώπης: Η πιο «παράνομη» γειτονιά που έγινε τουριστικό αξιοθέατο

Ταξίδια 03.11.2025
Πώς μια εγκαταλειμμένη στρατιωτική βάση μετατράπηκε σε εργαστήριο ελευθερίας