LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Πεντανόστιμα γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου

Μια αγαπημένη συνταγή απο παλιά, σε μια λίγο διαφορετική εκδοχή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/11/2019 | 00:04

Πεντανόστιμα γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου

Θα χρειαστούμε:

Για τα γιουβαρλάκια

  • 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου, κατά προτίμηση από μπούτι
  • 150 γρ. τραχανάς ξινός αλευρένιος
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1/2 κουτ. σούπας ξερό εστραγκόν ή μαντζουράνα, τριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη (ή 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι, ακέρωτο)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σούπα

  • 1.600 ml ζωμός λαχανικών 
  • 200 γρ. τραχανάς αλευρένιος ξινός

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

Γιουβαρλάκια 

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα ζυμώνουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά με τα χέρια μας. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σούπα

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό ή το νερό μαζί με αλάτι και πιπέρι σε δυνατή φωτιά, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο, ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε προσεκτικά, για να μη διαλύσουμε τα γιουβαρλάκια, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς, να «γίνουν» τα γιουβαρλάκια και να χυλώσει ελαφρώς η σούπα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αυγολέμονο

Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα, ξεχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ (ή με το μίξερ χειρός ή με τον αυγοδάρτη, απλώς το τελευταίο έχει περισσότερο κόπο) για μερικά λεπτά, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι και λίγο αλατοπίπερο μέχρι το μείγμα να αφρατέψει λίγο και να ασπρίσει. Το αδειάζουμε στο μπολ με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αναμειχθούν. Όταν θα έχουμε τραβήξει την κατσαρόλα από τη φωτιά (και δεν θα κοχλάζει το υγρό), ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά με την κουτάλα της σούπας 2 - 3 δόσεις από το ζουμί της κατσαρόλας, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και την ανακινούμε απαλά για να απλωθεί παντού το αυγολέμονο και να ενωθεί με το υπόλοιπο ζουμί. Αφήνουμε λίγο το φαγητό να «ξεκουραστεί» προτού σερβίρουμε.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτά τα ζώδια διαβάζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου

Σήμερα
Δεν μπορείς να τους κρυφτείς, ξέρουν τι αισθάνεσαι και τι σκέφτεσαι

Αν έχεις λιγούρες, φτιάξε σουφλέ σοκολάτας σε 5 λεπτά

Σήμερα
Το πιο έυκολο, γρήγορο και νόστιμο γλυκό με την ρευστή σοκολάτα στο κέντρο του

Το αποτοξινωτικό smoothie που θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος

Σήμερα
Είναι πανεύκολο, με ελάχιστες θερμίδες και αποτελεί τον τέλειο σύμμαχο στο αδυνάτισμα

Οι μπότες της Kim Kardashian είναι το νέο trend αλλά απίστευτα δύσκολες για κοινές θνητές

Σήμερα
Οι μπλε μπότες που έφταναν μέχρι... την μέση της

Έτσι θα ξεχωρίσεις το νοθευμένο μέλι

Σήμερα
Για να ξέρεις τι τρως και κατά πόσο είναι καθαρό

Τα ζώδια σήμερα: 12 Noεμβρίου

Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά

Χτες
Για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια που θα λατρέψουν όλοι

Ποιοι και γιατί μιλούν στον ύπνο τους

Χτες
Προσοχή στις αποκαλύψεις...

Γεφύρωσε το χάσμα της επικοινωνίας στη σχέση σου

Χτες
Όσα σου προτείνει ο Νικόλας Ουρανός, Life & Relationship Coach

Η haute couture συλλογή του Valentino είναι ο,τι πιο εντυπωσιακό θα δεις σήμερα

Χτες
Τα show Υψηλής Ραπτικής ανήκουν ξεκάθαρα στην κατηγορία της τέχνης

Τα ζώδια σήμερα: 11 Noεμβρίου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.