LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Πεντανόστιμα γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου

Μια αγαπημένη συνταγή απο παλιά, σε μια λίγο διαφορετική εκδοχή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/11/2019 | 00:04

Πεντανόστιμα γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου

Θα χρειαστούμε:

Για τα γιουβαρλάκια

  • 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου, κατά προτίμηση από μπούτι
  • 150 γρ. τραχανάς ξινός αλευρένιος
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1/2 κουτ. σούπας ξερό εστραγκόν ή μαντζουράνα, τριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη (ή 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι, ακέρωτο)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σούπα

  • 1.600 ml ζωμός λαχανικών 
  • 200 γρ. τραχανάς αλευρένιος ξινός

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

Γιουβαρλάκια 

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα ζυμώνουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά με τα χέρια μας. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σούπα

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό ή το νερό μαζί με αλάτι και πιπέρι σε δυνατή φωτιά, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο, ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε προσεκτικά, για να μη διαλύσουμε τα γιουβαρλάκια, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς, να «γίνουν» τα γιουβαρλάκια και να χυλώσει ελαφρώς η σούπα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αυγολέμονο

Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα, ξεχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ (ή με το μίξερ χειρός ή με τον αυγοδάρτη, απλώς το τελευταίο έχει περισσότερο κόπο) για μερικά λεπτά, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι και λίγο αλατοπίπερο μέχρι το μείγμα να αφρατέψει λίγο και να ασπρίσει. Το αδειάζουμε στο μπολ με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να αναμειχθούν. Όταν θα έχουμε τραβήξει την κατσαρόλα από τη φωτιά (και δεν θα κοχλάζει το υγρό), ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά με την κουτάλα της σούπας 2 - 3 δόσεις από το ζουμί της κατσαρόλας, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια και την ανακινούμε απαλά για να απλωθεί παντού το αυγολέμονο και να ενωθεί με το υπόλοιπο ζουμί. Αφήνουμε λίγο το φαγητό να «ξεκουραστεί» προτού σερβίρουμε.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η απόχρωση των μαλλιών της Μαρίας Ηλιάκη είναι το πιο hot χρώμα τώρα

Πριν λίγο
Καλή ιδέα να υιοθετήσει αυτή την τόσο stylish απόχρωση!

Slow ‑ Carb Diet: H νέα μόδα στην διατροφή

Πριν λίγο
Δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος σε γοργό ρυθμό

Το ελληνικό βότανο που βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου και του διαβήτη

Πριν λίγο
Ένα βότανο που βρίσκεται συχνά στην μεσογειακή κουζίνα

9+1 τρόποι που το σώμα σας δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά

Πριν λίγο
Όλα τα σημάδια που σας προειδοποιούν

Πόσο σημαντική είναι τελικά η τεστοστερόνη για τους άντρες;

Πριν λίγο
Τι συμβαίνει όταν υπάρχει αύξηση ή μείωση της;

Τα ζώδια σήμερα: 3 Iουλίου

Πριν λίγο
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Προβλήματα που μόνο μια ψηλή κοπέλα μπορεί να καταλάβει

Πριν λίγο
Τα αντιμετωπίζουν όλες όσες έχουν μπόι

Η διατροφή της Nicole Scherzinger για να κάνεις κορμάρα

Χτες
Η Nicole Scherzinger έγινε 42 ετών και το σώμα της θα το ζήλευαν και οι εικοσάρες

Ιάπωνας σεφ αποκαλύπτει πως πρέπει να τρώγεται το σούσι

Χτες
Για να το απολαύσεις σωστά και να καταλάβεις τις γεύσεις του

Τα ζώδια σήμερα: 2 Ιουλίου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Body Positive

Προχτές
Plus size μοντέλα, πρότυπα ομορφιάς και συμβουλές για υγιές και δυνατό σώμα
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.