Τι να φάτε σήμερα: Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα (Polpette al sugo)
Ένα από τα κλασικά comfort φαγητά της ναπολιτάνικης κουζίνας.
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 9/9/2019 | 00:38

Θα χρειαστούμε:
Για τα κεφτεδάκια
- 1/2 κιλό κιμάς ανάμεικτος, μοσχαρίσιος και χοιρινός
- 200 γρ. ψωμί ξερό, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
- 3 αυγά
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 3 κουτ. σούπας τριμμένο πεκορίνο
- 3 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
- 2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθιές
- 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 2 λίτρα συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάμε να τα ετοιμάσουμε:
Σάλτσα
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια.
Κεφτεδάκια
- Σε βαθύ μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τις πολπέτες, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, σε μέγεθος μικρού μανταρινιού.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Τα μεταφέρουμε κατευθείαν από το τηγάνι μέσα στη ζεστή σάλτσα ντομάτας και συμμαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Σερβίρουμε ιδανικά με ζυμαρικά, όπως πένες, ριγκατόνι ή σπαγγέτι.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Από τις βασιλικές εμφανίσεις στους δρόμους της πόλης: Η φθινοπωρινή τάση που δε χάνεται!
Style
18.09.2025
Οι διάσημοι και οι influencers τα φοράνε παντού – από μουσικά φεστιβάλ μέχρι τους δρόμους της πόλης!
Η ασθένεια που την έχουν εκατομμύρια κόσμου, και δεν το ξέρουν
Body+Mind
18.09.2025
Η σιωπηλή νόσος που πολλοί αγνοούν
Γιατρός του Harvard αποκαλύπτει: Το φρούτο που δεν τρώει ποτέ – Η λίστα με τα χειρότερα για το έντερο
Body+Mind
18.09.2025
Δεν είναι όλα τα φρούτα το ίδιο «φιλικά» προς το έντερο
Ένας κακός γάμος είναι πολύ χειρότερος για την υγεία από το να είσαι μόνος σου
Σχέσεις
18.09.2025
Τι έδειξε μακροχρόνια έρευνα
Δε θα πιστεύεις τι κάνουν αυτά τα 6 προϊόντα με νιασιναμίδη – οι πόροι εξαφανίζονται!
Style
18.09.2025
Η βιταμίνη που λατρεύει η επιδερμίδα σου κρύβεται σε αυτά τα 6 must-have προϊόντα και υπόσχεται τέλεια υφή χωρίς πόρους!
Πού θα ζήσεις το ωραιότερο φθινόπωρο της ζωής σου – Η ultimate λίστα με 19 προορισμούς
Ταξίδια
Χτες
Τα Must-See φθινοπωρινά σκηνικά του κόσμου – Από τα βουνά της Ρουμανίας ως τη Νέα Υόρκη
Η Δούκισσα Νομικού απογείωσε το strapless φόρεμα σε φθινοπωρινό look
Style
Χτες
Το στυλ για τη Δούκισσα δεν έχει εποχή – έχει μόνο φαντασία και αυτοπεποίθηση!
Ο κανόνας 1/2/3 για όσους θέλουν να μειώσουν το ποτό αλλά να μην το σταματήσουν εντελώς
Living
Χτες
Μια καλή λύση
Το νέο αλλόκοτο trend ομορφιάς: Eνέσεις με... σπέρμα σολομού
Body+Mind
Χτες
Η τελευταία τάση στην κοσμητική δερματολογία
Τα νέα coffee shops της Αθήνας που μοιάζουν με Βερολίνο
Eat + Drink
Χτες
Γιατί όλοι μιλάνε γι’ αυτά;
Η J.Lo υιοθέτησε την τάση των Gen Z νυχιών – Το μανικιούρ που θα γίνει must το φθινόπωρο 2025
Style
Προχτές
Η Jennifer Lopez αποδεικνύει πως τα κοντά νύχια δεν είναι απλώς πρακτικά αλλά και το απόλυτο fashion statement της σεζόν
Το φρούτο που ανανεώνει το δέρμα, ενισχύει το κολλαγόνο και αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου
Food
Προχτές
Μάθε πώς τα πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες φρούτα, μπορούν να κάνουν θαύματα για την υγεία και την ομορφιά σου