E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ανθεί» η ανακαίνιση κατοικίας στη Θεσσαλονίκη

Λόγω της παλαιότητας των κατοικιών της, αλλά και της αυξανόμενης ζήτησης

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ Δημοσίευση 7/8/2019 | 18:15

«Ανθεί» η ανακαίνιση κατοικίας στη Θεσσαλονίκη
congerdesign από το Pixabay

Η Νύμφη του Θερμαϊκού, αποτελεί αγαπημένος τόπος διαμονής για τους κατοίκους της αλλά και σταθερό πόλο έλξης για επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Λόγω της παλαιότητας των κατοικιών της, αλλά και της αυξανόμενης ζήτησης για ακίνητα, η ανακαίνιση σπιτιού στη Θεσσαλονίκη είναι πλέον μια ιδιαίτερα δημοφιλής διαδικασία με συνεχόμενη ανοδική πορεία. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, η ζήτηση για ανακαίνιση στη Θεσσαλονίκη, έχει αυξηθεί κατά 50%, τα τελευταία 3 χρόνια.

Απαρχή της πολεοδομικής αναμόρφωσης της Θεσσαλονίκης, υπήρξε η μεγάλη πυρκαγιά του 1917, ενώ η όψη της πόλης άλλαξε άρδην λόγω της κατασκευαστικής έξαρσης από τη δεκαετία του 1950, που συνεχίστηκε και τις μετέπειτα δεκαετίες, με τις οικοδομές να την κατακλύζουν από άκρη σε άκρη. Η ραγδαία αλλά και άναρχη ανοικοδόμησή της, είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη νέων επιλογών διαμονής.

Παράλληλα, η οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών, συνιστά πλέον ασύμφορη την αγορά νεόδμητης κατοικίας, ενώ η νέα μορφή επένδυσης και αξιοποίησης των κατοικιών σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υπενοικίασης Airbnb, έχει μεταβάλει ριζικά τον κλάδο του Real-Estate, στρέφοντας το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών και εταιριών στην αγορά και αναμόρφωση των παλαιών ακινήτων.

Είναι λοιπόν γεγονός πως είτε είναι μερική είτε ολική η ανακαίνιση ενός διαμερίσματος, αυξάνεται αυτόματα η αξία του, διευκολύνοντας έτσι την μετέπειτα πώληση ή ενοικίασή του.  

Υπάρχει πάντα και η μερίδα των ιδιοκτητών που προβαίνει στην ανακαίνιση μπάνιου, κουζίνας, δωματίων, εξωτερικών χώρων κλπ λόγω της παλαιότητας του ακινήτου τους. Η ανανέωση ενός χώρου, «αναχαιτίζει» τη φθορά και την περαιτέρω καταστροφή που έχει ήδη προκληθεί από τη συνεχή χρήση και την πάροδο των ετών. Παράλληλα τον αναζωογονούν, διαμορφώνοντας ένα καλαίσθητο και λειτουργικό περιβάλλον, που αναβαθμίζει αυτόματα την ποιότητα ζωής αυτών που εκεί διαμένουν.

Σύμφωνα με τους ειδήμονες της αγοράς ακινήτων, η ανακαίνιση στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει να «καλπάζει» λόγω της αυξημένης ζήτησης κατοικιών και το συνεχόμενο κυνήγι ευκαιριών από επίδοξους επενδυτές. Πρόκειται μάλιστα να μεταβάλλει περαιτέρω την εικόνα και τη δομή της αγοράς αυτής.

Η επιτυχής ανακαίνιση σπιτιού, ναι μεν εξαρτάται από τους στόχους, και τον οικονομικό προγραμματισμό του εκάστοτε ιδιοκτήτη, αλλά ουσιαστικά έχει ως βάση την επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη που θα την οργανώσει και ακολούθως θα την πραγματοποιήσει.

Η εταιρεία ANAKAINISI MASTER αποτελεί αξιόπιστη επιλογή στον κλάδο της ανακαίνισης στο Νομό Θεσσαλονίκης. Έχοντας ήδη διαγράψει μια εκτενή δραστηριότητα στον εν λόγω χώρο, βρίσκεται στη πλεονεκτική θέση να παρέχει καινοτόμες μελετητικές λύσεις, με επιλογές ποιοτικών υλικών και εξοπλισμού, παραδίδοντας κάθε έργο σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, ακολουθώντας πιστά τις επιθυμίες του κάθε πελάτη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις