E-Daily

Ο Παλαιστίνιος που πουλάει θρησκευτικά καπέλα σε Εβραίους

Πάρα τις διαφορές τους βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

4/4/2017 | 01:02

Ισραήλ- Παλαιστίνη, μια διαμάχη που κράταει χρόνια, που σήμερα βρίσκεται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων ετών και που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα, φοβούμενη ανάφλεξη στην περιοχή.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Mohammad Abu Shanab, δημιούργησε μια επιχείρηση στην Παλαιστίνη με αποκλειστικούς πελάτες από το Ισραήλ. Εκμεταλλευόμενος το θρησκευτικό πάθος τους, άνοιξε μια βιοτεχνία που κατασκευάζει θρησκευτικά καπέλα για Εβραίους.

 

Η ποιότητα και η προσοχή στις λεπτομέρειες τον έκανε δημοφιλή, και σε σύντομο χρονικό διάστημα απασχολούσε 70 εργαζόμενους. Μέχρι τον αποκλεισμό των οικονομικών συναλλαγών που επιβλήθηκε ήταν μέσα στους πρώτους σε πωλήσεις.

Ο αποκλεισμός έφερε ύφεση, απέλυσε όλους τους εργαζόμενους και το μέλλον φαινόταν σκοτεινό. Το 2015 επετράπη ξανά, να υπάρχουν εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, και ο Mohammad Abu Shanab εκμεταλλευόμενος το φθηνό εργατικό κόστος στη Παλαιστίνη εισήγαγε ένα πολύ φθηνό και παράλληλα ποιοτικό καπέλο που σάρωσε σε πωλήσεις και βρέθηκε στη κορυφή.

Οι σχέσεις του με τους Εβραίους πελάτες του είναι εξαιρετικές. Όχι μόνο αυξάνουν συνεχώς τις παραγγελίες για τα ήδη παραγόμενα προιόντα, αλλά του ζητάνε ακόμα περισσότερα. Στα νέα σχέδια είναι ακόμα και τα μακριά παλτό που φοράνε μόνο οι υπέρ - Ορθόδοξοι Εβραίοι. Ίσως από τέτοιες, μικρές και ασήμαντες λεπτομέρειες να γεννηθεί η ελπίδα για μια ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών της Μέσης Ανατολής.