LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θάφτηκε 2 χρόνια μετά τον θάνατό του επειδή η οικογένεια περίμενε την ανάστασή του

Το νεκροτομείο έκανε μήνυση στην οικογένεια

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 5/4/2023 | 00:24

Θάφτηκε 2 χρόνια μετά τον θάνατό του επειδή η οικογένεια περίμενε την ανάστασή του

Νοτιοαφρικανός πάστορας πέθανε το 2021, αλλά το σώμα του τέθηκε σε ανάπαυση μόλις τώρα αφού πέρασε σχεδόν 600 ημέρες σε νεκροτομείο, επειδή η οικογένειά του και οι ενορίτες του περίμεναν να επιστρέψει στη ζωή.

Ο Siva Moodley, ο ιδρυτής του The Miracle Center στο Gauteng, βόρεια του Γιοχάνεσμπουργκ, πέθανε στις 15 Αυγούστου 2021, αφού αρρώστησε. Ωστόσο, αντί να κάνει τις προετοιμασίες για την κηδεία του, η οικογένειά του απλώς άφησε το σώμα του σε ένα νεκροτομείο, περιμένοντας την ανάστασή του.

Η σύζυγός του και άλλα μέλη της οικογένειάς του ήρθαν στο νεκροτομείο για να προσευχηθούν για την επιστροφή του, αλλά σταμάτησαν να έρχονται λίγους μήνες μετά τον θάνατό του. Από την άλλη όμως, αρνήθηκαν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την ταφή ή την αποτέφρωση του. Για να χειροτερέψουν τα πράγματα, αρνήθηκαν ακόμη και να αναγνωρίσουν τον θάνατο του πάστορα μέσα στην εκκλησία, κάνοντας αυτοί τις τελετές μέχρι την ημέρα που αποφάσισε να επιστρέψει στη ζωή.

Καθώς περνούσαν μήνες και το σώμα του Siva Moodley δεν θαβόταν, οι υπάλληλοι του νεκροτομείου άρχισαν να επικοινωνούν με την οικογένεια προσπαθώντας να λάβουν τη συγκατάθεσή τους για ταφή ή αποτέφρωση, δηλώνοντας σε πολλές περιπτώσεις ότι η αποτυχία έγκαιρης απόρριψης της σορού εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον. Δεν κατάφεραν να λάβουν τη συγκατάθεση των Moodleys και σύντομα η οικογένεια του νεκρού πάστορα σταμάτησε να απαντά εντελώς. Τελικά, η μόνη διαθέσιμη επιλογή για το νεκροτομείο ήταν η νομική αγωγή κατά της οικογένειας.

«Είναι ένα αστικό ζήτημα. Δεν μπορώ να πάρω την απόφαση να τον θάψω ή να τον αποτεφρώσω μόνος μου», είπε ο ιδιοκτήτης του νεκροτομείου. «Πρέπει να προέρχεται από την οικογένειά του, αλλά εκείνοι δεν λένε τίποτα. Ήταν γνωστός άνθρωπος και δεν του αξίζει τέτοιου είδους μεταχείριση. Ελπίζω το δικαστήριο να προσφέρει κάποια ανακούφιση».

Τα δικαστικά έγγραφα έδειξαν ότι η χήρα της Sive Moodley, Jessie, εξήγησε την απροθυμία της οικογένειάς της να συναινέσει στην κηδεία του πάστορα υποστηρίζοντας ότι είχε ένα όραμα για τον θρησκευτικό ηγέτη να ξαναζωντανεύει. Ωστόσο, αφού είδε στοιχεία ότι είχε έρθει σε επαφή με την οικογένεια συνολικά 28 φορές για το σώμα του άνδρα και έλαβε αναφορές από τις τοπικές αρχές σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία από το σώμα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Γκαουτένγκ στο Γιοχάνεσμπουργκ ενέκρινε υποχρεωτική ταφή ή αποτέφρωση.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανεστάλη για ένα μήνα, προκειμένου να επιδοθεί στην άμεση οικογένεια του Moodley. Το γραφείο τελετών διευκρίνισε ότι δεν ήθελαν να παραβιάσουν τη θρησκευτική ελευθερία κανενός, αλλά έπρεπε επίσης να τηρούν τους υγειονομικούς κανονισμούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων