E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απίστευτα σεξoυαλικά φετίχ από προηγούμενους αιώνες

Περίεργα βίτσια που είχαν οι προγενέστεροι στον ερωτικό τομέα

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 11/10/2022 | 15:39

Απίστευτα σεξoυαλικά φετίχ από προηγούμενους αιώνες

Η σεξoυαλική καινοτομία δεν είναι σε καμία περίπτωση καινούρια ...εφεύρεση!

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την ερωτική πράξη, εκτός από το σκοπό της αναπαραγωγής και για λόγους ευχαρίστησης τους. Ζώντας πλεόν σε μια εποχή, που η πρόσβαση σε ακατάλληλο για ανηλίκους υλικό είναι πανεύκολη, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι υπάρχει μια τεράστια πληθώρα από σεξoυαλικά φετίχ που έλκουν τους ανθρώπους, παρόλο που στους περισσότερους από εμάς μπορεί να φαντάζουν εξωφρενικά.

Αυτό δεν ισχύει μόνο στον 21ο αιώνα που έχουμε την πρόσβαση σε αυτά. Ίσχυε και σε προηγούμενους αιώνες, απλώς συνέβαινε κρυφά, πίσω από κλειδωμένες πόρτες και σφραγισμένα παράθυρα.

Εδώ συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο απίστευτα φετίχ των ανθρώπων στις προηγούμενες γενιές.

Αρχαία Αίγυπτος (3100-332 π.Χ.): Το κραγιόν σημαίνει ότι κάποιος είναι ανοιχτός στο στοματικό έρωτα

Ο αρχαίος αιγυπτιακός ενθουσιασμός για το στοματικό έρωτα πιστώνεται από ορισμένους ιστορικούς ότι δημιούργησε έναν άλλο ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης κοινωνίας: το κραγιόν. Οι Αιγύπτιοι λέγεται συχνά ότι ήταν ο πρώτος πολιτισμός που φορούσε μακιγιάζ. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η λατρεία των Αιγυπτίων για το μακιγιάζ και το στοματικό έρωτα συγκρούστηκαν,  όταν οι αρχαίες Αιγύπτιες εταίρες δημοσιοποίησαν τη διάθεσή τους για στοματικό, βάφοντας τα χείλη τους - μια πρακτική που τελικά εξελίχθηκε στο μοντέρνο κλασικό μας κόκκινο κραγιόν.

Αρχαία Ρώμη (753 π.Χ.- 476 μ.Χ.): Το μαρούλι θεωρούνταν αντι-αφροδισιακό

Η πίστη στην αφροδισιακή τροφή ήταν κοινή σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας Ρώμης. Δεδομένου ότι δεν μπορεί κανείς να πιστεύει ότι ορισμένες τροφές προκαλούν ερωτική όρεξη, χωρίς να πιστεύει ότι άλλες κάνουν το αντίθετο, οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι ορισμένες τροφές είχαν αντι-αφροδισιακές ιδιότητες - ιδιαίτερα το μαρούλι. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι ήταν καχύποπτοι με  το μαρούλι, το οποίο πίστευαν ότι θα μπορούσε αμέσως να κάνει τους άντρες ανίκανους. Έτσι, τα αρσενικά της Ρώμης έτειναν να αποφεύγουν τα πράσινα πράγματα - κάτι που μπορώ μόνο να υποθέσω ότι οδήγησε σε έλλειψη φυτικών ινών στη διατροφή τους.

Ηνωμένες Πολιτείες της εποχής των Πουριτανών (1500-1700): Κάν' το όπου και όποτε μπορείς

Παρά τα όσα μπορεί να λέγονται, οι Πουριτανοί ερωτοτροπούσαν. Πολύ. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, μία στις τρεις πουριτανές νύφες ήταν έγκυος τις ημέρες του γάμου της. Αλλά ενώ αυτό ακούγεται συγκλονιστικά μοντέρνο, ο μέσος πουριτανός ασχολήθηκε επίσης με κάποια πράγματα που θα θεωρούσαμε σεξουαλικότητα ...  προηγμένου επιπέδου σήμερα. Όπως το δημόσιο sex. Η σεξoυαλική επαφή σε ένα χωράφι, δάσος ή φράχτη ήταν ένα φυσιολογικό μέρος της πουριτανικής ζωής, όπως και η σεξoυαλική επαφή σε ένα ημιυπαίθριο σπίτι, μια βεράντα ή ένα δωμάτιο όπου υπήρχαν άλλοι άνθρωποι. Δεν είναι το ότι ήταν τόσο ​​kinky, απλά δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί ιδιωτικοί χώροι και δωμάτια, οπότε το δημόσιο ήταν αναγκαίο. Εξακολουθεί να είναι μέρος της αμερικανικής κληρονομιάς, παρόλα αυτά....

Βικτωριανή Εποχή (1837-1901): Δoνητές με συνταγή γιατρού

Η βικτωριανή σεξoυαλικότητα έχει γίνει το καυτό ιστoρικό θέμα τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει διαδοθεί η ιδέα ότι οι βικτωριανές γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με «υστερία» (βασικά οποιοδήποτε πρόβλημα σωματικής ή ψυχικής υγείας) αντιμετωπίζονταν από γιατρούς με δoνητές. Μερικοί ιστορικοί έχουν πει ότι η κατανόησή μας για τους δονητές και την υστερία είναι μπερδεμένη και ότι ενώ ο βικτωριανός γιατρός Morton Granville εφηύρε τον πρώτο μηχανοκίνητο μασάζ, αυτός δημιουργήθηκε μόνο για τη θεραπεία τραυματισμένων μυών και όχι για την ευαίσθητη περιοχή. Ποια είναι η αλήθεια; Δε μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς.. Αλλά υπάρχει ένα γεγονός που γνωρίζουμε με βεβαιότητα: Οι δoνητές όπως τους ξέρουμε εφευρέθηκαν στη βικτωριανή εποχή.

Δεκαετία 1970: Προοδευτικοί σχετικά με τους "ανοιχτούς" γάμους

Αν και η δεκαετία του '60 λαμβάνει μεγάλο μέρος του Τύπου ως η εποχή που προώθησε την ελεύθερη αγάπη και το προγαμιαίο sex, αυτή η γραμμή σκέψης είναι πολύ λανθασμένη. Το προγαμιαίο sex ήταν ήδη αρκετά δημοφιλές και ιδέες όπως η μη μονογαμία κατέλαβαν πραγματικά βαθιά το μυαλό του κόσμου την επόμενη δεκαετία. Η κυρίαρχη αμερικανική ποπ κουλτούρα στη δεκαετία του '70 συχνά υπερασπιζόταν ανοιχτά το μη μονογαμικό sex, ακόμη και για ήδη παντρεμένα ζευγάρια που ήταν προηγουμένως μονογαμικά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories 26.04.2024
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories 26.04.2024
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Χτες
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή Χτες
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα Χτες
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Προχτές
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories Προχτές
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Προχτές
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...