LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο θάνατος του δημοσιογράφου Danny Casolaro που έμπλεξε με τo οργανωμένο έγκλημα

Ο θάνατός του συνέχισε να είναι μυστήριο

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 13/10/2022 | 00:37

Ο θάνατος του δημοσιογράφου Danny Casolaro που έμπλεξε με τo οργανωμένο έγκλημα

Ο Danny Casolaro ερευνούσε μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας που αφορούσαν τα πάντα, από την εκλογή του Reagan μέχρι την υπόθεση Ιράν-Κόντρας, όταν βρέθηκε νεκρός κάτω από περίεργες συνθήκες, στις 10 Αυγούστου 1991.

Στις 10 Αυγούστου 1991, ο δημοσιογράφος Joseph "Danny" Casolaro βρέθηκε νεκρός σε μια μπανιέρα στο ξενοδοχείο Sheraton στο Martinsburg της Δυτικής Βιρτζίνια. Για εβδομάδες, ο Casolaro ακολουθούσε τα βασικά στοιχεία μιας ιστορίας που ονόμασε "The Octopus".

Ο Casolaro πίστευε ότι η έρευνά του είχε συνδέσει τις δυνάμεις εντός της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της υψηλής χρηματοδότησης με μια σειρά από σκοτεινά γεγονότα σε όλο τον κόσμο. Πριν από το θάνατό του, είπε στην οικογένειά του ότι τον παρενοχλούσαν και τον απειλούσαν – και αμέσως μετά, ήταν νεκρός. Ο θάνατός του κρίθηκε ως αυτοκτονία, αλλά η οικογένειά του εξακολουθεί να πιστεύει ότι ήταν θύμα του ίδιου δικτύου που προσπαθούσε να αποκαλύψει.

Γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1947 στο McLean της Βιρτζίνια. Ο Casolaro είχε τυπική ανατροφή και ήταν καλός μαθητής, και τελικά ξεκίνησε σπουδές στο κολέγιο Providence.

Δεν είχε σκοπό να γίνει δημοσιογράφος. Μάλιστα, το θεωρούσε ένα από τα πολλά χόμπι μαζί με την πυγμαχία, την ποίηση και την εκτροφή αλόγων. Η είσοδός του στη δημοσιογραφία περιελάμβανε δουλειά για τα τρέχοντα γεγονότα της εποχής, συμπεριλαμβανομένου του Ψυχρού Πολέμου και της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας, αλλά πολλά από αυτά παρέμειναν αδημοσίευτα.

Ο ίδιος ξεκίνησε έρευνες για τον κρυφό κόσμο της γεωπολιτικής σκηνής. Άρχισε μια βαθιά έρευνα σε πολλά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας Inslaw, της κατάστασης ομηρίας στο Ιράν που συνδέεται με την εκλογή του Ronald Reagan, της υπόθεσης Ιραν - Κόντρας, το μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο που ξεσπάσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980 και της κατάρρευσης της Bank of Credit and Commerce International.

Ο Casolaro απορροφήθηκε, ακόμη και εμμονή, με την έρευνά του σχετικά με τη συμμετοχή της κυβέρνησης και τη σύνδεση μεταξύ όλων αυτών των γεγονότων. Τα χαρτιά που βρέθηκαν μετά τον θάνατό του περιελάμβαναν κάθε πληροφορία που μπορούσε να βρει στα χέρια του, όπως αποκόμματα παλιών εφημερίδων, ονόματα υπαλλήλων της CIA, ακόμη και εμπόρων όπλων.

Ο συγγραφέας Richard Frickers είπε στο Wired ότι ο Casolaro είχε πέσει σε «ένα Τρίγωνο των Βερμούδων από τρομοκράτες, όπλα, ναρκωτικά και οργανωμένο έγκλημα». Άλλοι συμφώνησαν, υποστηρίζοντας ότι τα αρχεία έδειχναν ότι ο Casolaro πιθανότατα είχε βρει κάτι πολύ σημαντικό.

Ισχυρίστηκε ότι είχε πληροφορίες για το τι πραγματικά συνέβαινε στην περιοχή 51 στη Νεβάδα! Και σύντομα, ο Casolaro άρχισε να παρατηρεί ένα μοτίβο ανώνυμης παρενόχλησης που τον έκανε να πιστέψει ότι ήταν στο σωστό δρόμο.

Η οικονόμος του Sheraton Hotel ανακάλυψε το σώμα του Danny Casolaro στην μπανιέρα, με τους καρπούς του να έχουν κοπεί 12 φορές. Το προσωπικό κάλεσε το 911, αλλά ο Casolaro ήταν ήδη νεκρός. Η αστυνομία βρήκε έναν κάδο μπύρας, σακούλες σκουπιδιών και ένα μόνο ξυράφι στο σημείο.

Το υπόλοιπο δωμάτιο δεν έδειχνε σημάδια ή αποτυπώματα, δεν φαινόταν καν πως ο δημοσιογράφος πάλεψε για τη ζωή του... αλλά ένα μήνυμα, φαινομενικά γραμμένο από τον Casolaro, βρέθηκε σε ένα σημειωματάριο στο τραπέζι. Με βάση το σημείωμα και την έλλειψη άλλων αποδεικτικών στοιχείων, ο θάνατός του κρίθηκε επίσημα ως αυτοκτονία.

Ο θάνατός του συνέχισε να είναι μυστήριο. Ο Τύπος ξεκίνησε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που απλώς πρόσθεσαν τη σύγχυση του τι συνέβη στη νεαρή δημοσιογράφο.

Οι έρευνες για την υπόθεση αργότερα διαπίστωσαν ότι το FBI είχε ζητήσει περαιτέρω εργασία στην υπόθεση, καθώς δεν ήταν ικανοποιημένοι με την απόφαση της αυτοκτονίας και ορισμένα από τα έγγραφα αποκρύπτονταν από το κοινό χωρίς εξήγηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων