E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 φωτογραφίες από σημαντικές στιγμές της ιστορίας

Φωτογραφίες που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 15/3/2022 | 00:46

10 φωτογραφίες από σημαντικές στιγμές της ιστορίας
@instagram.com/asliceofhistory/

Οι σημαντικές στιγμές της ιστορίας είναι κάτι το υποκειμενικό. Κάποιος μπορεί να θεωρεί πως πιο σημαντική είναι μια επανάσταση, το εμπόριο ή η αποίκιση. Αλλά βασικά όλα είναι σημαντικά.

Οι σημαντικές στιγμές δεν είναι μόνο πόλεμοι και επαναστάσεις, αλλά και κάτι όμορφο που γεννήθηκε είτε για την επιστήμη είτε για την ποπ κουλτούρα. Στην παρακάτω λίστα προσπαθήσαμε να τα χωρέσουμε όλα. Με τη βοήθεια του λογαριασμού του Instagram «A Slice of History»…

1. 1969. Η επικεφαλής μηχανικός λογισμικού της NASA για το πρόγραμμα «Απόλλων», Margaret Hamilton, στέκεται δίπλα στον γραμμένο με το χέρι κώδικα της που έστειλε την ανθρωπότητα στο φεγγάρι.

2. 1992. Η φωτογραφία του Todd Robertson που μπορεί να ονομαστεί «Κανείς δεν γεννιέται ρατσιστής». Ένα αγοράκι είναι ντυμένο με τη στολή της Κου Κλουξ Κλάν, ακουμπάει με περιέργεια την ασπίδα ενός μαύρου αστυνομικού, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης της οργάνωσης.

3. 2019. Τρεις Εβραίοι που μπήκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς την ίδια ημέρα, επανενώθηκαν μετά από 73 χρόνια. Με τατουάζ νούμερα με διαφορά 10 αριθμών, και οι τρεις επιβίωσαν, έκαναν οικογένειες και έζησαν καλές ζωές.

4. 1945. Το πλοίο RMS Queen Elizabeth φτάνει στη Νέα Υόρκη με τα καταστρώματα να είναι υπερβολικά γεμάτα με στρατιώτες που επιστρέφουν σπίτι μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

5. 1992. Οι σεναριογράφοι της σειράς «The Simpsons» κάθονται για τρίτη χρονιά στις καρέκλες τους έτοιμοι να γράψουν, χωρίς να γνωρίζουν ή να φαντάζονται ότι θα ακολουθήσουν άλλες 30.

6. 1900. Δυο νεαροί άνδρες ανακοινώνουν τη θέληση τους να παντρευτούν μεταξύ τους, παρά το γεγονός ότι εκείνη την εποχή υπήρχε νόμος που δεν τους το επέτρεπε.

7. 1962. Ένας ιερέας αγκαλιάζει έναν στρατιώτη λίγο πριν πεθάνει, ενώ σφαίρες «σφυράνε» γύρω τους στους δρόμους της Βενεζουέλας κατά την διάρκεια του «El Porteñazo».

8. 1997. Ο Michael Jordan φωτογραφίζεται με έναν φαν του που όμως είναι ξυπόλητος, γιατί ο Air αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με κάποιον που φοράει Reebok.

9. 1954. H Marilyn Monroe μόλις έχει μεταβεί στην Κορέα για να δώσει μια και μοναδική παράσταση για τους Αμερικανούς στρατιώτες και τους συμμάχους τους.

10. 1991. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα σφίγγει το χέρι σε έναν ασθενή με AIDS σπάζοντας ένα ταμπού μιας ολόκληρης δεκαετίας. Λόγω έλλειψης ενημέρωσης, ακολούθησαν αντιδράσεις καθώς δεν φορούσε γάντια. Πάντως, η φωτογραφία, συνέβαλε ώστε να μειωθεί το κοινωνικό στίγμα, στην αύξηση της γνώσης γύρω από το ζήτημα αλλά και της ευαισθητοποίησης γύρω από την ασθένεια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories 23.04.2024
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories 23.04.2024
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Ιστορικά Χτες
Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Ένας άνδρας που ο κόσμος δεν του έδωσε την αναγνώριση που άξιζε

Πρόσωπα Χτες
Το επίτευγμά του και η αναγνώριση που δεν ήρθε

Εξωγήινοι: Οι 3 πιο γνωστές περιπτώσεις «στενών επαφών»

Stories Χτες
Κάποιοι είδαν, κάποιοι έκαναν ότι δεν είδαν

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Ποιο είναι το μέλλον μας σε αυτό τον πλανήτη;

Περιβάλλον Χτες
To μέλλον διαγράφεται... ζεστό

4 εθνικοί ύμνοι που δεν έχουν καθόλου στίχους

Stories Προχτές
Ποιες χώρες δεν περιλαμβάνουν λόγια στον ύμνο τους

Ο Αγιος που έχει αφιερωμένη μόνο μια εκκλησία με το όνομά του σε όλη την Ελλάδα

Πρόσωπα Προχτές
Είχε ζήσει σαν ασκητής στο Αγιο Όρος

Ψωνίζεις μέσω TikTok; Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις

Νέα Εποχή Προχτές
Το TikTok γέμισε μαγαζιά

Η έννοια της παραδοσιακής οικογένειας αλλάζει: Τι να περιμένουμε

Stories Προχτές
Tα παιδιά που γεννιούνται τώρα θα συναντήσουν τους περισσότερους από τους προπάππους τους, αλλά δεν θα έχουν πολλά αδέρφια ή ξαδέρφια και περισσότερες γυναίκες θα πεθάνουν μόνες