E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ζώντας σε μια τουαλέτα: Η ιστορία της 19χρονης που έγινε viral

Όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από το ενοίκιο, αλλά πόσοι θα δεχόμασταν να ζούμε κυριολεκτικά σε μια τουαλέτα για να το πετύχουμε;

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 2/4/2025 | 00:50

Ζώντας σε μια τουαλέτα: Η ιστορία της 19χρονης που έγινε viral
collage

Μια νεαρή Κινέζα προκάλεσε σάλο στα social media όταν αποκάλυψε πως ζει μέσα σε μια τουαλέτα μόλις 6 τετραγωνικών ποδιών (περίπου 0,55 τ.μ.) στον χώρο εργασίας της, πληρώνοντας μόνο 50 γιουάν (7 δολάρια) το μήνα.

Μια 19χρονη από την επαρχία Χουνάν της Κίνας έγινε viral όταν ανάρτησε φωτογραφίες από τον πρωτότυπο… χώρο διαμονής της: μια αχρησιμοποίητη τουαλέτα μέσα στο εργοστάσιο επίπλων όπου εργάζεται. Όπως εξήγησε, η οικογένειά της αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και δεν μπορούσε να διαθέσει 800 γιουάν (110 δολάρια) για κανονικό διαμέρισμα, οπότε ζήτησε από το αφεντικό της να της επιτρέψει να μείνει εκεί.

Η ανάρτησή της προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, με αρκετούς να την κατηγορούν πως απλώς ήθελε να τραβήξει την προσοχή, καθώς «κανείς δεν θα μπορούσε να ζήσει σε τέτοιες συνθήκες».

Ωστόσο, το αφεντικό της επιβεβαίωσε την ιστορία, ξεκαθαρίζοντας πως όντως διαμένει σε μια μικρή τουαλέτα στο εργοστάσιο.

«Επέμενε να μου δίνει 50 γιουάν επιπλέον για το νερό και το ρεύμα, αλλά δεν ήθελα να της πάρω χρήματα», δήλωσε ο εργοδότης της. Το εργοστάσιο βρίσκεται σε μια απομονωμένη βιομηχανική ζώνη, όπου τα ενοίκια είναι ακριβά και οι επιλογές στέγασης περιορισμένες.

Ο ίδιος προσπάθησε να τη βοηθήσει να βρει ένα κανονικό διαμέρισμα κοντά στο εργοστάσιο, αλλά τα ενοίκια κυμαίνονταν από 800 έως 1.000 γιουάν (110-140 δολάρια), ποσά που η 19χρονη θεώρησε υπερβολικά. Με μηνιαίο μισθό κάτω από 3.000 γιουάν (περίπου 415 δολάρια), προτιμά να αποταμιεύει για μια προκαταβολή σε σπίτι, παρά να ξοδεύει τα χρήματά της στο ενοίκιο.

pexels

Ακόμα και όταν το αφεντικό της πρότεινε να μείνει σε κάποιο γραφείο του εργοστασίου, εκείνη προτίμησε την τουαλέτα, καθώς της προσφέρει περισσότερη ιδιωτικότητα.

«Αυτό που με νοιάζει τώρα είναι να έχω ένα μέρος να μένω», έγραψε η ίδια. «Δεν θέλω να ξοδέψω πολλά χρήματα για ενοίκιο. Δεν αντέχω να δίνω 800 γιουάν για σπίτι».

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεσή της, η νεαρή γυναίκα αποκάλυψε πως εγκατέλειψε το σχολείο στα 16 της χρόνια για να βοηθήσει την οικογένειά της οικονομικά, γεγονός που καθιστά τη δουλειά της ακόμα πιο σημαντική. Ζει στον μικρό αυτό χώρο για περίπου έναν μήνα, όμως ο εργοδότης της έχει ξεκινήσει τροποποιήσεις σε ένα γραφείο, όπου ελπίζει να μετακομίσει σύντομα.

Η ιστορία της προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις στα κινεζικά social media. Κάποιοι τη θαύμασαν για την αποφασιστικότητά της να αποταμιεύσει χρήματα, ενώ άλλοι τόνισαν πως η υγεία της είναι πιο σημαντική από την εξοικονόμηση χρημάτων και πως κανείς δεν πρέπει να ζει σε τέτοιες συνθήκες, εκτός αν δεν έχει άλλη επιλογή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς είναι τελικά η ζωή στην ιταλική πόλη με τα σπίτια του 1 ευρώ;

E-Daily 1.Hero 13.06.2026
Αγοράζεις σπίτι με 1 ευρώ, αλλά τι ζωή σε περιμένει εκεί;

Τι άλλο ανακάλυψε ο Νόμπελ που όμως δεν μάθαμε ποτέ;

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Ανακαλύφθηκαν χαμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του στη Σουηδία

Πώς οι βετεράνοι του Βιετνάμ έκοψαν την ηρωίνη

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Ένας στους πέντε Αμερικανούς στρατιώτες εθίστηκαν άλλα το 95% απεξαρτήθηκε

Το χωριό‑φάντασμα της Ελλάδας που εγκαταλείφθηκε, αλλά κάτι εκεί δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί

E-Daily 3.Left Χτες
Στις ανατολικές ακτές του Αμβρακικού Κόλπου, ένας οικισμός-φάντασμα κρατά ζωντανή τη μνήμη του με έναν απρόσμενο τρόπο

Δεν θέλουμε πια ξαπλώστρα; Γιατί οι Έλληνες εγκαταλείπουν τα νησιά και ανακαλύπτουν ξανά τα βουνά

E-Daily 3.Left Χτες
Από τα beach bars στα ποτάμια και από τα ακτοπλοϊκά-σοκ στα πέτρινα χωριά: η μεγάλη στροφή των καλοκαιρινών διακοπών έχει ήδη ξεκινήσει

Η μάχη για τον δημόσιο χώρο και το μεγάλο πρόβλημα με τις ομπρέλες στη Χαλκιδική

E-Daily 3.Left Χτες
Στο μικροσκόπιο η αυθαίρετη «κράτηση» θέσεων

Ζητήσαμε από έναν άνθρωπο του Pride να απαντήσει στα σχόλια των haters

E-Daily 3.Left Προχτές
Οι πιο viral απορίες και κακόβουλα σχόλια για το Pride βρήκαν επιτέλους απαντήσεις

Νέα έρευνα: Έχουμε τους πιο κακοπληρωμενους εκπαιδευτικους στην ευρωπη

E-Daily 3.Left Προχτές
Πτυχιούχοι με τεράστια ευθύνη, αλλά από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη – Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς

Οι πιο γοητευτικοί άντρες για το 2026: Η λίστα που προκάλεσε αντιδράσεις και η θέση‑έκπληξη της Ελλάδας

E-Daily 3.Left Προχτές
Μια νέα διεθνής κατάταξη για το 2026 επιχειρεί να ορίσει πού ζουν οι πιο όμορφοι άντρες του πλανήτη - και τα ευρήματά της έχουν ήδη πυροδοτήσει έντονο διάλογο.