E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Wayne Rooney, η Ντέρμπι Κάουντι και το κυνήγι ενός θαύματος

Το -21 έχει γίνει -8 και το θαύμα πλησιάζει

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 18/1/2022 | 00:15

Ο Wayne Rooney, η Ντέρμπι Κάουντι και το κυνήγι ενός θαύματος
@dailystar.co.uk

Ο Wayne Rooney είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Άγγλους παίκτες των τελευταίων 20 ετών. Δεν ήταν μόνο ότι ξεπετάχτηκε από τις ακαδημίες της Έβερτον μόλις στα 16 του κάνοντας ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα και σκοράροντας 15 φορές σε δυο σεζόν. Ούτε για τα κατορθώματά του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Εθνική Αγγλίας, όπου με την πρώτη κέρδισε 5 πρωταθλήματα και ένα Champions League, ενώ με το εθνόσημο σκόραρε 53 φορές.

Έγινε και ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες για την δουλειά που συνεχώς έβγαζε εντός και εκτός γηπέδου. Για τη σεμνότητα που είχε και για την αποφασιστικότητά του να γίνεται συνεχώς καλύτερος. Αυτό κάνει έναν παίκτη να ξεχωρίζει πάντα στη συνείδηση των φιλάθλων και όχι οι τίτλοι.

Το ίδιο κάνει ο Rooney εδώ και 2 περίπου χρόνια στην ντέρμπι Κάουντι. Από τη θέση του προπονητή αυτή τη φορά. Το project το καλοκαίρι θα το αναλάμβαναν πολύ λίγοι. Κι αυτό γιατί η Ντέρμπι λόγω οικονομικών προβλημάτων υποχρεώθηκε να ξεκινήσει στο πρωτάθλημα της Championship από τους -21, κάτι που για τους περισσότερους ήταν καταδικαστικό γι’ αυτήν. Παίκτες αποχώρησαν στην αρχή της σεζόν, με τον Rooney να ανησυχεί για το αν θα είχε ρόστερ να κατέβει στα παιχνίδια. Αλλά ούτε κουβέντα για αποχώρηση.

@firstsportz.com

Σαν να μην έφτανε όλο αυτό, στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο επιβλήθηκε στην Ντέρμπι εμπάργκο μεταγραφών. Οι περισσότερες ομάδες θα τα είχαν παρατήσει. Αλλά ποτέ καμία ομάδα της οποίας ήταν μέλος ο Wayne Rooney τα παράτησε. Και η Ντέρμπι Κάουντι κυνηγά ένα θαύμα, που πλέον δεν είναι απίθανο να πραγματοποιήσει.

Το περασμένο Σάββατο κέρδισε με 2-0 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για να σημειώσει τη 5η νίκη της στα 9 τελευταία παιχνίδια. Και για πρώτη φορά έφυγε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα ξεπερνώντας την Μπάρνσλεϊ. Βρίσκεται πλέον στο -8 από τη σωτηρία με 14 βαθμούς. Αν σκεφτούμε ότι σε 26 παιχνίδια έχει κερδίσει συνολικά 35 βαθμούς (που έγιναν 14 μετά το -21), κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στη 11η θέση του πίνακα. Πράγμα αξιοθαύμαστο, αν σκεφτεί κανείς πως αγωνίζεται με ρόστερ ανάγκης.

Αλλά και μετά την αφαίρεση βαθμών, που δημιουργεί ένα τεράστιο ψυχολογικό εμπόδιο σε παίκτες και επιτελείο, ο Wayne Rooney που πριν λίγους μήνες έκλεισε τα 36, κατάφερε να εμφυσήσει στους παίκτες του το δικό του πνεύμα του νικητή, δημιουργώντας μια ομάδα που θα κυνηγήσει μέχρι τέλους το θαύμα. Με άγχος, με πίεση και τις πιθανότητες εναντίον της. Αλλά θα το κυνηγήσει.

Η δουλειά του Rooney είναι μάλιστα τόσο καλή, που τώρα που απολύθηκε ο Rafa benitez από την αγαπημένη του Έβερτον, οι bookmakers τον θεωρούν ένα από τα φαβορί για να αναλάβει την ομάδα που λάτρευε από παιδί. Αλλά ο ίδιος φαίνεται πως θέλει να ολοκληρώσει την αποστολή του στην Ντέρμπι πρώτα και μετά να κάνει το μεγάλο άλμα. Γιατί έχει βάλει έναν στόχο, που αν τον καταφέρει θα τον βάλει για τα καλά στον προπονητικό χάρτη: να σώσει ομάδα της Championship που ξεκίνησε με -21. Αν φύγει τώρα, ίσως αυτό να του κοστίσει κιόλας. Η δουλειά πάντως που κάνει είναι αξιοθαύμαστη και του αξίζει όλο αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόσο κοστίζει πραγματικά ένας γάμος εκτός πόλης για τους καλεσμένους


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 05.07.2025
Πόσα δίνουμε για έναν γάμο-εκδρομή;

Πότε δημιουργήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Νέα Εποχή 05.07.2025
Σίγουρα δεν το ξέρετε

H ιστορία της συμμορίας των παππούδων στην Ιταλία

Stories 05.07.2025
Προφανώς, κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ.

10 αποφθέγματα του αξεπέραστου Αντον Τσέχωφ

Πρόσωπα 05.07.2025
Έχει αφήσει πίσω του ένα τεράστιο διαχρονικό έργο

Ο «σκοτεινός» λόγος για τον οποίο ο αριθμός 0888 888 888 έχει καταργηθεί

Stories 05.07.2025
Κάποιοι αριθμοί είναι μάλλον περισσότερο ...spooky από τους υπόλοιπους!

Τι αποκαλύπτει έρευνα στο αρχαιότερο DNA της Αιγύπτου

Stories Χτες
Το αρχαιότερο αιγυπτιακό DNA

Νόμιζε πως ήταν ο Ιησούς – Τώρα θα περάσει 12 χρόνια στη φυλακή

Πρόσωπα Χτες
Η σοκαριστική καταδίκη που τον τελείωσε

Γιατί οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ρίξουν δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα;

Περιβάλλον Χτες
Η New World Screwworm είναι ο σιωπηλός εχθρός

Τουριστική «καταστροφή» στη Σαντορίνη: «Ο Μάιος ήταν απελπιστικά κακός»


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On Χτες
Τι λέει ο κύριος Γιώργος Τσολακάκης συνιδιοκτήτης της Aqua Vista Hotels για τη φετινή τουριστική σεζόν της Σαντορίνης

Βαλκάνιοι τουρίστες: «Φαγητά σε ταπεράκια και γεμάτα αμάξια» ‑ Η νέα πραγματικότητα στα νησιά


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On Χτες
Η Αγγελική Παρασχά, restaurant manager σε γνωστό κατάστημα στη Λευκάδα, μας δίνει μια σαφή εικόνα της κατάστασης: