E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H ιστορία της συμμορίας των παππούδων στην Ιταλία

Προφανώς, κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ.

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 3/3/2024 | 00:56

H ιστορία της συμμορίας των παππούδων στην Ιταλία
Φωτογραφία από Laura Garcia

Μια συμμορία έξι φερόμενων ενόπλων ληστών με επικεφαλής ηλικιωμένους 60 και 70 ετών συνελήφθησαν στην Ιταλία μετά από πολλές ένοπλες διαρρήξεις σε ταχυδρομεία στη Ρώμη.

Ο 70χρονος Italo De Witt, με το παρατσούκλι «ο Γερμανός», ο Sandro Baruzzo, 68, και ο 77χρονος Raniero Pula μοιάζουν περισσότερο με ακίνδυνους παππούδες παρά με σκληρούς εγκληματίες, αλλά τα φαινόμενα μπορεί να εξαπατούν.

Ιταλοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ήταν οι αρχηγοί μιας αδίστακτης συμμορίας ένοπλων ληστών που ειδικευόταν στα ταχυδρομεία της Ρώμης. Η συμμορία είχε μια πολύ ξεκάθαρη δομή, με τους τρεις ηλικιωμένους κυρίους στην κορυφή, και τρεις άλλους ειδικούς, έναν κλειδαρά (66) για να παραβιάσει τις διάφορες κλειδαριές και δύο κτίστες (51 και 56 ετών) που έλυναν τα τεχνικά προβλήματα ετσι ώστε η συμμορία να μπε στα ταχυδρομεία. Όλα τα μέλη είχαν ποινικά μητρώα, αλλά οι αρχηγοί είχαν ιδιαίτερα εντυπωσιακά αρχεία που πήγαιναν πίσω στη δεκαετία του 1970. Προφανώς, κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ.

Οι ιταλικές αρχές άρχισαν να ερευνούν τις δραστηριότητες της συμμορίας μετά από μια ληστεία ταχυδρομείου τον Μάιο του περασμένου έτους, όταν τρία άτομα φορώντας μάσκες, καπέλα και γυαλιά ηλίου για να μην τους αναγνωρίσουν, κράτησαν το προσωπικό υπό την απειλή όπλου και κατάφεραν να ξεφύγουν με 195.000 ευρώ (211.000 δολάρια).

Έκτοτε, οι ανακριτές έμαθαν ότι σχεδίαζαν τουλάχιστον άλλες δύο ληστείες, οι οποίες τελικά ακυρώθηκαν για διάφορους παράγοντες...

Στις 30 Αυγούστου 2023, η συμμορία ήταν να χτυπήσει ένα ταχυδρομείο, αλλά ματαίωσαν την ένοπλη ληστεία αφού παρατήρησαν ότι οι φύλακες έβαλαν μόνο ένα μικρό χρηματικό ποσό στο ΑΤΜ, κάνοντας τις πιθανές ανταμοιβές να μην άξιζαν τον κίνδυνο. Στη συνέχεια, στις 6 Σεπτεμβρίου, στάθηκαν άτυχοι, καθώς το θωρακισμένο φορτηγό που στόχευαν δεν έφτασε ποτέ στο ταχυδρομείο της Ρώμης που σχεδίαζαν να χτυπήσουν...

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, μια άλλη ένοπλη ληστεία ματαιώθηκε από τους ηλικιωμένους, επειδή ένας από αυτούς – ο 66χρονος κλειδαράς – είχε προβλήματα ακράτειας (!) και έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση στον προστάτη!

Η συμμορία συνελήφθη τελικά στις 6 Νοεμβρίου, όταν επιχείρησαν να ληστέψουν ένα ταχυδρομείο στη Via Calpurnio Pisone, αγνοώντας το γεγονός ότι ήταν υπό αστυνομική επιτήρηση. Ως συνήθως, άνοιξαν μια τρύπα στον τοίχο και τον έκλεισαν με κόντρα πλακέ. Έτσι, τρία από τα μέλη της συμμορίας μπήκαν στο ταχυδρομείο, αλλά καθώς ετοιμάζονταν να δραπετεύσουν με 152.000 ευρώ (165.000 δολάρια), συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι εισαγγελείς έμαθαν ότι οι τρεις ηλικιωμένοι αρχηγοί – De Witt, Pula και Baruzzo – μιλούσαν σπάνια στο τηλέφωνο, υποπτευόμενοι δικαίως ότι η αστυνομία μπορούσε να ακούει. Αντίθετα, συναντιόντουσαν συχνά σε ένα σκοτεινό μπαρ για να καταθέσουν τα σχέδιά τους για την επόμενη επιχείρηση! Και οι τρεις ήταν παλιοί γνώριμοι της αστυνομίας. Η πρώτη σύλληψη του De Witt ήταν το 1971, την οποία ακολούθησαν δεκάδες καλά τεκμηριωμένα εγκλήματα, ενώ οι δύο συνεργάτες του είχαν το δικό τους εντυπωσιακό ποινικό μητρώο.

Οι έξι συνελήφθησαν με την κατηγορία της ένοπλης ληστείας και μετά από σύντομη δίκη, οι τρεις αρχηγοί καταδικάστηκαν σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ημέρα που ο Mike Tyson δάγκωσε το αυτί του Evander Holyfield

Αθλητισμός 27.07.2024
Μια περίεργη αλλά ιστορική στιγμή για τον αθλητισμό

Tι ήταν οι Δρόμοι των Νεκρών στην Ιρλανδία

Stories 27.07.2024
Πού πάνε τα πνεύματα στη μετά θάνατον ζωή; Oι Ιρλανδοί ξέρουν

Μήπως ο επόμενος πόλεμος γίνει στο διάστημα;

Stories 27.07.2024
Πόσο κοντά είμαστε στη τοποθέτηση ενός όπλου στο διάστημα;

Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν όριο ζωής 150 ετών, αλλά πώς θα τα φτάσουν;

Νέα Εποχή 27.07.2024
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν για πάντα, αλλά δεν έχουμε φτάσει καν στο όριο για το πόσο θα αντέξει το σώμα μας

Πώς τρεις Γαλλίδες πριγκίπισσες κατέλυσαν μια ολόκληρη δυναστεία

Πρόσωπα 27.07.2024
Τι επέφερε μια τόσο καταστροφική αλλαγή που αποδυνάμωσε και τελικά κατέστρεψε τη δυναστεία των Καπετιδών; Η απάντηση είναι, τρεις νεαρές γυναίκες.

6+1 ασυμβίβαστες γυναίκες που θα ήθελες πολύ να γνωρίσεις

Πρόσωπα 27.07.2024
Αυτά τα κορίτσια άλλαξαν τον κόσμο με το δυναμισμό και τη θέλησή τους!

Sante: Το θρυλικό ελληνικό τσιγάρο που θυμούνται όλοι

Retro Χτες
Είχαν ένα φανταστικό κόκκινο πακέτο

Οι 10+1 πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης

Stories Χτες
Υπάρχει λόγος για το +1

Όλοι οι αριθμοί των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι σήμερα

Αθλητισμός Χτες
Τα μετάλλια και οι πιο επιτυχημένες διοργανώσεις

Ποια είναι η Allyson Felix που εξαιτίας της άνοιξε παιδικός σταθμός στο Ολυμπιακό χωριό του Παρισιού

Πρόσωπα Προχτές
Η πολυβραβευμένη αθλήτρια «δεν θέλει καμία γυναίκα να αισθάνεται ότι πρέπει να επιλέξει μεταξύ του επαγγέλματος και της μητρότητας»