E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H ιστορία της συμμορίας των παππούδων στην Ιταλία

Προφανώς, κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ.

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 3/3/2024 | 00:56

H ιστορία της συμμορίας των παππούδων στην Ιταλία
Φωτογραφία από Laura Garcia

Μια συμμορία έξι φερόμενων ενόπλων ληστών με επικεφαλής ηλικιωμένους 60 και 70 ετών συνελήφθησαν στην Ιταλία μετά από πολλές ένοπλες διαρρήξεις σε ταχυδρομεία στη Ρώμη.

Ο 70χρονος Italo De Witt, με το παρατσούκλι «ο Γερμανός», ο Sandro Baruzzo, 68, και ο 77χρονος Raniero Pula μοιάζουν περισσότερο με ακίνδυνους παππούδες παρά με σκληρούς εγκληματίες, αλλά τα φαινόμενα μπορεί να εξαπατούν.

Ιταλοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ήταν οι αρχηγοί μιας αδίστακτης συμμορίας ένοπλων ληστών που ειδικευόταν στα ταχυδρομεία της Ρώμης. Η συμμορία είχε μια πολύ ξεκάθαρη δομή, με τους τρεις ηλικιωμένους κυρίους στην κορυφή, και τρεις άλλους ειδικούς, έναν κλειδαρά (66) για να παραβιάσει τις διάφορες κλειδαριές και δύο κτίστες (51 και 56 ετών) που έλυναν τα τεχνικά προβλήματα ετσι ώστε η συμμορία να μπε στα ταχυδρομεία. Όλα τα μέλη είχαν ποινικά μητρώα, αλλά οι αρχηγοί είχαν ιδιαίτερα εντυπωσιακά αρχεία που πήγαιναν πίσω στη δεκαετία του 1970. Προφανώς, κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ.

Οι ιταλικές αρχές άρχισαν να ερευνούν τις δραστηριότητες της συμμορίας μετά από μια ληστεία ταχυδρομείου τον Μάιο του περασμένου έτους, όταν τρία άτομα φορώντας μάσκες, καπέλα και γυαλιά ηλίου για να μην τους αναγνωρίσουν, κράτησαν το προσωπικό υπό την απειλή όπλου και κατάφεραν να ξεφύγουν με 195.000 ευρώ (211.000 δολάρια).

Έκτοτε, οι ανακριτές έμαθαν ότι σχεδίαζαν τουλάχιστον άλλες δύο ληστείες, οι οποίες τελικά ακυρώθηκαν για διάφορους παράγοντες...

Στις 30 Αυγούστου 2023, η συμμορία ήταν να χτυπήσει ένα ταχυδρομείο, αλλά ματαίωσαν την ένοπλη ληστεία αφού παρατήρησαν ότι οι φύλακες έβαλαν μόνο ένα μικρό χρηματικό ποσό στο ΑΤΜ, κάνοντας τις πιθανές ανταμοιβές να μην άξιζαν τον κίνδυνο. Στη συνέχεια, στις 6 Σεπτεμβρίου, στάθηκαν άτυχοι, καθώς το θωρακισμένο φορτηγό που στόχευαν δεν έφτασε ποτέ στο ταχυδρομείο της Ρώμης που σχεδίαζαν να χτυπήσουν...

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, μια άλλη ένοπλη ληστεία ματαιώθηκε από τους ηλικιωμένους, επειδή ένας από αυτούς – ο 66χρονος κλειδαράς – είχε προβλήματα ακράτειας (!) και έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση στον προστάτη!

Η συμμορία συνελήφθη τελικά στις 6 Νοεμβρίου, όταν επιχείρησαν να ληστέψουν ένα ταχυδρομείο στη Via Calpurnio Pisone, αγνοώντας το γεγονός ότι ήταν υπό αστυνομική επιτήρηση. Ως συνήθως, άνοιξαν μια τρύπα στον τοίχο και τον έκλεισαν με κόντρα πλακέ. Έτσι, τρία από τα μέλη της συμμορίας μπήκαν στο ταχυδρομείο, αλλά καθώς ετοιμάζονταν να δραπετεύσουν με 152.000 ευρώ (165.000 δολάρια), συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι εισαγγελείς έμαθαν ότι οι τρεις ηλικιωμένοι αρχηγοί – De Witt, Pula και Baruzzo – μιλούσαν σπάνια στο τηλέφωνο, υποπτευόμενοι δικαίως ότι η αστυνομία μπορούσε να ακούει. Αντίθετα, συναντιόντουσαν συχνά σε ένα σκοτεινό μπαρ για να καταθέσουν τα σχέδιά τους για την επόμενη επιχείρηση! Και οι τρεις ήταν παλιοί γνώριμοι της αστυνομίας. Η πρώτη σύλληψη του De Witt ήταν το 1971, την οποία ακολούθησαν δεκάδες καλά τεκμηριωμένα εγκλήματα, ενώ οι δύο συνεργάτες του είχαν το δικό τους εντυπωσιακό ποινικό μητρώο.

Οι έξι συνελήφθησαν με την κατηγορία της ένοπλης ληστείας και μετά από σύντομη δίκη, οι τρεις αρχηγοί καταδικάστηκαν σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή 28.04.2024
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά 28.04.2024
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά 28.04.2024
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories 28.04.2024
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories 28.04.2024
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Πρόσωπα 28.04.2024
Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική Χτες
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή Χτες
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά Χτες
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά Χτες
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών