E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι απέγιναν οι παπαράτσι που κυνήγησαν την πριγκίπισσα Νταϊάνα;

Το μοιραίο βράδυ της 31 Αυγούστου του 1997

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 15/12/2021 | 00:15

Τι απέγιναν οι παπαράτσι που κυνήγησαν την πριγκίπισσα Νταϊάνα;
@thestar.com

17 χρόνια ακριβώς νωρίτερα από το Celebgate, συνέβη ένα τραγικό περιστατικό που ολόκληρος ο κόσμος και ειδικά το Ηνωμένο Βασίλειο αδυνατεί να ξεχάσει μέχρι σήμερα. Και ανέφερα το Celebgate γιατί και εκείνο το περιστατικό είχε γίνει για μια φωτογραφία και είχε σχέση με παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η σχέση μεταξύ των διάσημων και των παπαράτσι δεν ήταν ποτέ η καλύτερη. Στις 31 Αυγούστου του 1997, έφτασε σε ένα άλλο επίπεδο. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, που είχε ακόμα όλα τα βλέμματα πάνω της μετά το διαζύγιο με τον Κάρολο, έφτασε στη Γαλλία συνοδευόμενη από τον σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγέντ. Το αυτοκίνητό τους τράκαρε στο Παρίσι και όλοι οι επιβαίνοντες τραυματίστηκαν θανάσιμα, εκτός από τον σωματοφύλακα.

Τα όσα προηγήθηκαν έγιναν αντικείμενο έρευνας αλλά και υλικό πολλών θεωριών συνωμοσίας. Η επίσημη εξήγηση ήταν πως ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ και οδηγούσε πολύ πάνω από το όριο ταχύτητας ώστε να αποφύγει την καταδίωξη των παπαράτσι. Οι φωτογράφοι σύμφωνα με μάρτυρες, τράβηξαν φωτογραφίες μετά το ατύχημα και όσο οι Νταϊάνα ήταν ακόμα ζωντανή. Τις επόμενες ημέρες ο νόμος ήρθε να τους υπενθυμίσει την ύπαρξή του.

@independent.co.uk

Σύμφωνα με τον Guatrdian, 10 φωτογράφοι που ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος, συνελήφθησαν από τη γαλλική αστυνομία. Το ζευγάρι παρακολουθήθηκε από αρκετούς από αυτούς αφού έφτασε στη Γαλλία (μέχρι που άλλαξαν αυτοκίνητο για να τους ξεγελάσουν), οπότε θεωρήθηκε ότι οι παπαράτσι είχαν έμμεση ευθύνη για τον θάνατό τους. Ωστόσο, κανένας τους δεν παραδέχθηκε ότι βρισκόταν κοντά στο αυτοκίνητο όταν εκείνο τράκαρε.

Η υπερασπιστική τους γραμμή ξεκινούσε από το ότι ο οδηγός έφερε αποκλειστικά την ευθύνη, πράγμα που δέχθηκε και εν τέλει το δικαστήριο, και έφτανε μέχρι το ότι κάποιοι φωτογράφοι είχαν προλάβει και είχαν φύγει από το σημείο πριν φτάσει η αστυνομία. Οι δημόσιοι κατήγοροι είπαν στους ένορκους πως οι αληθινοί ένοχοι ήταν μπροστά τους.

Εννέα από αυτούς κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία, αλλά όλες οι κατηγορίες αποσύρθηκαν τα επόμενα χρόνια. Στο τέλος καταδικάστηκαν μόλις τρεις, για την κατηγορία της παραβίασης της ιδιωτικότητας. Κάθε ένας από αυτούς πλήρωσε γι΄ αυτό πρόστιμο 1 ευρώ…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα 25.04.2024
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή 25.04.2024
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα 25.04.2024
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Χτες
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Χτες
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Προχτές
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Προχτές
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Προχτές
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς