E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Φτώχεια της περιόδου»: H φοιτήτρια που βοήθησε χιλιάδες πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο

Ένα project που γεννήθηκε μέσα στο lockdown

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 11/12/2021 | 00:59

«Φτώχεια της περιόδου»: H φοιτήτρια που βοήθησε χιλιάδες πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο
@independent.co.uk

Μια 21χρονη φοιτήτρια δημιούργησε ένα μη κερδοσκοπικό project μέσα στο lockdown και κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει τουλάχιστον 3 χιλιάδες πρόσφυγες ώστε να ξεφύγουν από τη φτώχεια.

Η Ella Lambert είναι μόλις 21 ετών και σπουδάζει στο πανεπιστήμιο του Bristol. Τον περασμένο χρόνο λοιπόν, δημιούργησε το project Pachamama, μια πρωτοβουλία που πλέον έχει 1.000 εθελοντές παγκοσμίως και η οποία δημιουργεί και διανέμει πολλαπλών χρήσεων σερβιέτες σε γυναίκες. πρόσφυγες.

Πλέον οι η 21χρονη Ella λέει πως ο επόμενος στόχος της είναι να κάνει το ίδιο με τα σχολεία σε όλη τη Βρετανία. Η μαθήτρια, η οποία έμαθε να ράβει παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube, είπε πως μετά από χρόνια εξουθενωτικού πόνου περιόδου, ήθελε να βοηθήσει όσους υπέφεραν από παρόμοια συμπτώματα αλλά είχαν «πολύ διαφορετικά μέσα».

Ενώ βρισκόταν με την οικογένεια της στο σπίτι της στο Έσσεξ κατά την διάρκεια του lockdown, η Lambert σχεδίασε τις πρώτες σερβιέτες και ήρθε σε επαφή με διάφορες οργανώσεις, όπως λέσχες ραψίματος και πανεπιστημιακές κοινότητες. «Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα. Πραγματικά είχε άμεση ευαισθητοποίηση και σύντομα είχαμε εθελοντές σε όλο τον κόσμο», είπε η 21χρονη.

@medium.com

Χρησιμοποιώντας ένα μοτίβο που έχει ανανεωθεί πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο, οι εθελοντές έκοψαν και έραψαν τα «Pacha Pads» πριν της τα στείλουν για διανομή. Μέχρι στιγμής, έχουν κατασκευαστεί 30.000 και σταλεί σε πρόσφυγες σε χώρες όπως η Ελλάδα, ο Λίβανος και η Συρία.

H 21χρονη Lambert ανέπτυξε ένα πρόγραμμα όπου οι πρόσφυγες έραβαν οι ίδιοι τις σερβιέτες από υλικό που είχαν δωρίσει οι εθελοντές και τα πουλούσαν σε ΜΚΟ ώστε να έχουν κάποιο εισόδημα. Εργάζεται για το project που έφτιαξε με τόσο αγάπη καθημερινά και ταυτόχρονα σπουδάζει ξένες γλώσσες.

«Μερικές φορές πρέπει να τα βρω με τον εαυτό μου και να συνειδητοποιήσω τι έχουμε πετύχει, μέσα σε μια ανθρωπιστική κρίση. Προσπαθώ να θυμάμαι πάντα ότι δεν μπορείς να σώσεις ολόκληρο τον κόσμο αλλά Μπόρσι;ς να προσφέρεις σε έναν άνθρωπο κάθε φορά την δύναμη να εμψυχώσει τον ίδιο του τον εαυτό», δήλωσε.

Επίσης είπε στο BBC ότι έχει δει τα πιο «τρομακτικά πράγματα» και πως ήθελε να χρησιμοποιήσει το «βήμα» της Pachamama ώστε να μιλήσει και να υπερασπιστεί τους πρόσφυγες. Αν και ο πραγματικός αμέσως στόχος της είναι να καταφέρει οι μαθητές τις Βρετανίας να δημιουργούν κι εκείνοι για τους πρόσφυγες.

«Η φτώχεια της περιόδου είναι παντού, αλλά το στίγμα είναι ριζωμένο μέσα μας. Νομίζω ότι είναι ένας διασκεδαστικός, δημιουργικός τρόπος να την ομαλοποιήσουμε και να νιώθουμε πιο άνετα με το θέμα».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα 25.04.2024
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή 25.04.2024
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα 25.04.2024
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Χτες
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Χτες
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Προχτές
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Προχτές
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Προχτές
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς