E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μινόρκα: Ο γαλάζιος παράδεισος της Ισπανίας

Το εξωτικό νησί της Μεσογείου που λίγοι Έλληνες έχουν επισκεφτεί!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 24/8/2021 | 12:37

Μινόρκα: Ο γαλάζιος παράδεισος της Ισπανίας
@menorca.unica - instagram

Όταν κάποιος μας λέει για νησιά της Ισπανίας, το μυαλό μας πάει -φυσικά- στη Μαγιόρκα και στην Ίμπιζα. Λογικό μιας για πάρα πολλά χρόνια τα κοσμοπολίτικα νησιά της Μεσογείου μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτικών με τα κρυστάλλινα νερά τους και τη ζωντάνια που έχουν όλο το εικοσιτετράωρο. Ελάχιστοι Έλληνες θα σου πουν για τη Μινόρκα ή Μενόρκα που είναι σε απόσταση αναπνοής από τη Μαγιόρκα.

Λίγα λογία για το νησί

Ανήκει στο σύμπλεγμα των Βαλεαρίδων νήσων και είναι ένας πραγματικός παράδεισος. Αρκετοί ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο φτάνουν κάθε χρόνο στη Μινόρκα και απολαμβάνουν ένα τοπίο απείραχτο από το μαζικό τουρισμό και φιλοξενία σε ανεβασμένο επίπεδο. Το νησί έχει πληθυσμό 94χιλιάδες (4φορές περισσότερο από τη Σύρο) και εμβαδό 695 km² δηλαδή (δηλαδή 7 φορές το εμβαδόν της Σύρου). Εντυπωσιακό ε;!

Είναι ένα νησί που έχει τα πάντα και μπορεί να προσφέρει τα πάντα! Πάνω από 150 παραλίες με βότσαλο ή άμμο και με πεντακάθαρα γαλάζια νερά. Μονοπάτια για πεζοπορία. Ζωντανές βραδιές σε όμορφα στέκια. Γραφικά ψαροχώρια, όπως το Fornells, με τα καταπληκτικά ταβερνάκια και πλούσια γαστρονομία. Το φαγητό στη Μινόρκα είναι ένας ακόμα λόγος για να κάνεις το ταξίδι μέχρι εδώ! Στο όμορφο αυτό νησί θα φας για πρώτη φορά Caldereta de Ilagosta. Είναι το παραδοσιακό έδεσμα στη Μινόρκα και είναι κάτι σαν στιφάδο αστακού. Εννοείται η παέγια και τα τακος σε διάφορους συνδυασμούς υπάρχουν σε κάθε γωνιά του νησιού!

Επίσης, η πρωτεύουσα του νησιού το Μάο είναι μια σύγχρονη πόλη... του καλοκαιριού! Θα τη βρεις καμαρωτή σε μια βραχώδη κορυφογραμμή που θα έχει θέα στο λιμάνι. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου. Στην πρωτεύουσα λοιπόν, θα έχεις δεκάδες επιλογές από εστιατόρια, μπαρ αλλά και καταστήματα για ψώνια.

Στη Μινόρκα θα βρεις και προϊστορικά μνημεία, οπότε όρεξη για εξερεύνηση να έχεις και το νησί προσφέρει και αυτό! Το Torre d’en Galmés που σίγουρα έχεις δει σε κάποια posts στο instagram είναι εδώ όπως και αρκετοί ακόμα αρχαιολογικοί χώροι που μαρτυρούν την ύπαρξη του Ταλαωτικού πολιτισμού. Πιστεύεται ότι τελείωσε όταν οι Ρωμαίοι πάτησαν το πόδι τους στο νησί, το 123 π.Χ. Πόσοι από εσάς πάτε σε αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται σε νησιά; Είναι μια όμορφη εμπειρία και σας την προτείνουμε!

Πώς πάω στη Μινόρκα;

Αρχικά το νησί έχει αεροδρόμιο οπότε μπορείς να πας με πτήση που δυστυχώς δεν είναι απευθείας αλλά μέσω Βαρκελώνης. Επίσης, μπορείς να πας Μαγιόρκα πάλι με πτήση που θα έχει στάση και από εκεί να πάρεις ferry. Αν πάλι θες να αποφύγεις τα δύο αεροπλάνα τότε πας απευθείας Βαρκελώνη και μπαίνεις στο ferry για 8 περίπου ώρες. 

Πού να μείνω στη Μινόρκα;

Το νησί είναι γεμάτο με ξενοδοχεία, καταλύματα ακόμα και camping. Αυτό είναι καλό γιατί έχεις πολλές επιλογές και ίσως κακό γιατί θα δυσκολευτείς να αποφασίσεις. Μια καλή περιοχή για να μείνεις είναι το Cala en Blanes και ένα ωραίο  δωμάτιο 4* στις 15 Σεπτεμβρίου κάνει περίπου 80€ το βράδυ! Καθόλου άσχημα! 

Δες και αυτό το video με τη Μινόρκα για να πάρεις μια ακόμα γεύση από αυτόν τον παράδεισο της Μεσογείου! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις