LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι 5 μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας του 2020

Ήταν μια χρονιά που υπήρχε έδαφος για να δημιουργηθούν

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 21/1/2021 | 00:20

Οι 5 μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας του 2020
Technology photo created by kukota - www.freepik

Κάθε χρονιά θεωρίες συνωμοσίας βγαίνουν στο προσκήνιο και κερδίζουν κάποια εκατομμύρια πιστούς. Το 2020 ήταν χωρίς πολλή σκέψη μια χρονιά, που οι θεωρίες συνωμοσίας μπόρεσαν να πολλαπλασιαστούν. Και σε αυτό βοήθησε πολύ η πανδημία του κορωνοϊού. Οι περισσότερες θεωρίες συνωμοσίας που προέκυψαν την χρονιά που πέρασε είχαν ως κεντρικό τους θέμα τον κορωνοϊό. Κάτι λογικό να το πολυσκεφτείς. Οι υπόλοιπες είχαν στο επίκεντρο τον πιο διάσημο λάτρη τους. Τον Ντόναλντ Τραμπ. Οι 5 παρακάτω θεωρίες συνωμοσίας λοιπόν ήταν οι μεγαλύτερες του 2020.

1. Το 5G προκάλεσε η μετέδωσε τον κορωνοϊό

Τα ασύρματα δίκτυα 5G ευθύνονται για την μετάδοσης του κορωνοϊού. Μια θεωρία συνωμοσίας που κέρδισε εκατομμύρια υποστηρικτές σε όλον τον κόσμο. Μάλιστα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάποιοι θεώρησαν σωστό να βάλουν φωτιά σε εγκαταστάσεις στο Birmigham και στο Liverpool. Οι επιστήμονες μάταια προσπάθησαν να εξηγήσουν πως η εγκατάσταση του 5G στην Κίνα και η εξάπλωση του κορωνοϊού ήταν δυο πράγματα εντελώς συμπωματικά. Κι άλλοι ιοί αλλά και άλλοι κορωνοϊοί στο παρελθόν έχουν εξαπλωθεί, χωρίς ασύρματα δίκτυα. Η μεταδοτικότητα του ιού αλλά και οι διαρκείς μετακινήσεις των ανθρώπων έπαιξαν ρόλο για την εξάπλωσή του.

2. Το βιολογικό όπλο της Κίνας

@9_fingers_ via Twenty20

Μια ακόμα διδεδομένη θεωρία συνωμοσίας ήταν πως ο ιός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο της Κίνας για να χρησιμοποιηθεί ως βιολογικό όπλο. Οι επιστήμονες ανέλυσαν την δομή του ιού και πως αυτός μεταδίδεται και απέδειξαν πως τα χαρακτηριστικά του δεν είναι αυτά του ιού ενός εργαστηρίου. Το αν ο ιός βρισκόταν υπό μελέτη σε κάποιο εργαστήριο και κάποια στιγμή ξέφυγε, είναι μια άλλη θεωρία που δεν έχει ακόμα αποδειχθεί. Αλλά το ότι δεν πρόκειται για βιολογικό όπλο αποδείχθηκε άμεσα μέσα από επιστημονική μελέτη.

3. Ο κορωνοϊός δεν υπάρχει

Μετά από 2 εκατομμύρια και πλέον θανάτους, η θεωρία συνωμοσίας ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει, υπάρχει ακόμα στο μυαλό αρκετών ανθρώπων. Η θεωρία συνωμοσίας λοιπόν λέει πως η πανδημία του κορωνοϊού επινοήθηκε για να δώσει πάτημα στους πολιτικούς να πάρουν μέρος των ελευθεριών μας. Το ερώτημα που προκύπτει είναι «Όλοι αυτοί οι θάνατοι από που προήλθαν; ». Ο κορωνοϊός είναι αποδεδειγμένα ένας ιός πιο μεταδοτικός και πιο θανατηφόρος από την γρίπη.

@Powerofflowers via Twenty20

4. QAnon

Αυτή η θεωρία συνωμοσίας δεν είναι τωρινή. Υπήρχε ανάμεσα σε κύκλους της ακροδεξιάς και μιλούσε για ένα παγκόσμιο δίκτυο σeξουαλικής εμπορίας παιδιών. Το 2020 η θεωρία αυτή βρήκε νέα ζωή , με δυο μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ να την αναφέρουν ως δεδομένη. Ο Τραμπ μάλιστα θεωρείται ο σωτήρας που θα απαλλάξει την ανθρωπότητα από αυτό το παγκόσμιο δίκτυο. Το 2016, αμέσως μετά την εκλογή Τραμπ, ένας άνδρας πυροβολήθηκε σε πιτσαρία της Ουάσιγκτον επειδή κάποιος θεώρησε ότι συμμετείχε σε αυτό το δίκτυο. Πρόκειται για μια θεωρία συνωμοσίας που θα συνεχίσει να υπάρχει. Ειδικά τώρα που ο «σωτήρας» δεν θα είναι πρόεδρος των ΗΠΑ...

5. Οι αμερικανικές εκλογές ήταν στημένες

@amyimazzone via Twenty20

Ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του πιστεύουν πως οι εκλογές του 2020, ήταν στημένες για να κλέψουν την νίκη από τον ίδιο. Ωστόσο, ας πάμε λίγο πίσω στον χρόνο. Ο Τραμπ ξεκίνησε τις φήμες ότι οι εκλογές ήταν στημένες εναντίον του το... 2016. Όταν κάποιοι έλεγαν πως η Χίλαρι Κλίντον θα είναι η νικήτρια των εκλογών, ο ίδιος ξεκίνησε να λέει πως του έκλεψαν τη νίκη. Όταν κέρδισε αλλά έχασε σε ψήφους, συνέχισε να λέει πως δεν είναι δυνατόν να μην κέρδισε τη λαϊκή ψήφο και πως και εκεί είχε γίνει παρατυπία. Τέσσερα χρόνια αργότερα, πολλούς μήνες πριν τις εκλογές, άρχισε να δηλώνει ξανά δεξιά και αριστερά πως υπάρχει σχέδιο εναντίον του. Οι ισχυρισμοί του δεν αποδείχθηκαν ποτέ και ο Τραμπ μάλλον είναι ένας άνθρωπος που φοβάται την ήττα όσο τίποτα άλλο στη ζωή του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος είναι ο διασημότερος αθλητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Άνθρωποι 19.04.2024
Είναι αυτός που νομίζεις

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά 19.04.2024
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία 19.04.2024
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι Χτες
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

ΝΕΑ Χτες
Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Άνθρωποι Χτες
Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Ιστορικά Χτες
Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι Προχτές
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Τεχνολογία Προχτές
O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Η ιστορία του Παλιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης που κάηκε ολοσχερώς

Αρχιτεκτονική Προχτές
Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς