E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η γυναίκα με κατάθλιψη που άλλαξε τη ζωή της και κατέκτησε τα όνειρα της

Η συγκλονιστική ζωή της Kally Ellis.

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 15/7/2020 | 00:13

Η γυναίκα με κατάθλιψη που άλλαξε τη ζωή της και κατέκτησε τα όνειρα της

Η Kally Ellis, με ελληνική καταγωγή έχει μία απο τις συναρπαστικότερες ιστορίες που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο για ανθρώπους που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους.

Από το 1991 διαχειρίζεται το McQueens, ένα διάσημο ανθοπωλείο αξίας πλέον άνω των 5 εκατομμυρίων λιρών με 40 υπαλλήλους. Την αγάπη της για τα λουλούδια την κληρονόμησε απο τη μητέρα της όταν σε μικρή ηλικία φροντίζαν μαζί τον κήπο τους.

Μέχρι και το 1990 ζούσε μια συμβατική ζωή, έκανε μια δουλειά που σιχαινόταν, εργαζόταν σε τράπεζα, όμως ο θάνατος της καλύτερης της φίλης και ταυτόχρονα ο χωρισμός από τον σύντροφό της και η ανάγκη να γυρίσει στο πατρικό της, της άλλαξε τη ζωή.

Πιεσμένη από τα γεγονότα που της συνέβησαν όλα μαζί, η Kally πάλεψε με την κατάθλιψη και ηττήθηκε για πολλύς μήνες.

Μια βόλτα όμως με την μητέρα της σε ένα ανθοπωλείο ήταν σαν ένα όραμα που της έδειξε πως θέλει να ζήσει.

Ζήτησε από τον προιστάμενο της να την απολύσει, και με την αποζημίωση αγόρασε ένα μικρό ανθοπωλείο στο Λονδίνο. Όχι ιδιαίτερα σοφή κίνηση αφού τα λουλούδια δεν ήταν πολύ της μόδας τη δεκαετία του 1990.

Για να τραβήξει το ενδιαφέρον των πελατών έφτιαξε νέες συνθέσεις με λουλούδια, που έμπαιναν μέσα σε κουτιά και τα διαφήμισε χέρι με χέρι στους πλούσιους χρηματιστές του Λονδίνου που δεν είχαν και πολύ χρόνο για να ψάχνουν δώρα.

Δεν ήταν και πολύ εύκολο, βέβαια αφού εργαζόταν 16-18 ώρες την ημέρα, χωρίς να νιώθει κούραση. Η πολύωρη εργασία την βοήθησε να ξεπεράσει και την κατάθλιψη και την έκανε πιο δυνατή και αισιόδοξη.

Σήμερα στα 53 της έχει τζίρους 20 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πελάτες της είναι όλο το διεθνές jet set, βασιλικές οικογένειες και πολιτικοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπορεί η ιστορία του Φρανκεστάιν να γίνει πραγματικότητα;

Σινεμά 16.11.2025
Με αφορμή την πρεμιέρα της ομώνυμης ταινίας του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει τα dating apps

Νέα Εποχή 16.11.2025
Η τεχνολογία του έρωτα αναζητά καινοτομίες

Ο θρύλος της ιερής ελιάς που βρίσκεται στην Ακρόπολη

Ιστορικά 16.11.2025
Μια ρομαντική ιστορία που όλοι θέλουμε να πιστέψουμε

Αερόφυτα: τα φυτά που δεν ζουν στο χώμα!

Περιβάλλον 16.11.2025
Κι όμως υπάρχουν!

Το νέο ψηφιακό φαινόμενο: Oι άνθρωποι κάνουν σχέση με το ΑΙ Chatbot τους

Νέα Εποχή Χτες
Ένα φαινόμενο που δεν είναι πια επιστημονική φαντασία

Καταπίνουμε πλαστικό χωρίς να το βλέπουμε: Το αόρατο ταξίδι των μικροπλαστικών

Περιβάλλον Χτες
Η Ευρώπη σκληραίνει το παιχνίδι: νέοι κανόνες για να κοπεί η ρύπανση στην πηγή

Explainer: Τι είναι οι incels και πώς η ιδεολογία τους έγινε κίνημα μίσους;

Νέα Εποχή Χτες
Aμναφέρονται πολύ συχνά από τότε που έγινε και πάλι ο Donald Trump Πρόεδρος των ΗΠΑ

Τα σπίτια που στέκονται στο χείλος του γκρεμού, καταρρέουν μέρα με τη μέρα

Stories Χτες
Αν και τα συγκεκριμένα σπίτια στέκουν για χρόνια κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, οι πρόσφατες βροχοπτώσεις και οι κλιματικές αλλαγές έχουν επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση.

Η νυμφομανής αυτοκράτειρα: Ζωή γεμάτη ερωτικά σκάνδαλα, ίντριγκες και ένα απαγορευμένο δωμάτιο

Πρόσωπα Χτες
Ως μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην ευρωπαϊκή ιστορία, αποτέλεσε επίσης αντικείμενο πολλών εξωφρενικών φημών.