E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα συνήθη λάθη που οδηγούν στην τροφική δηλητηρίαση

Τι πρέπει να προσέχετε

Δημοσίευση 5/9/2017 | 00:15

Τα συνήθη λάθη που οδηγούν στην τροφική δηλητηρίαση

Υπάρχουν ορισμένα λάθη που οι άνθρωποι κάνουν με τα τρόφιμα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα συχνά πυκνά να υποφέρουν από δηλητηριάσεις, άλλες φορές πιο μικρές και άλλες μεγαλύτερες.

Ακριβώς για την αποφυγή αυτού του είδους των προβλημάτων, η Ασφάλεια των Τροφίμων, από την Βασιλική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας (RSPH) της Αγγλίας, δημοσίευσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ποια είναι τα 5 λάθη που οδηγούν στην τροφική δηλητηρίαση και αφορούν το χειρισμό και την επεξεργασία των τροφίμων από τους ίδιους τους καταναλωτές.

Διαβάστε τα αναλυτικά εδώ:

Η οσμή:

Πολλές φορές οι άνθρωποι πιστεύουν ότι όταν μια τροφή, μυρίζει και δείχνει εντάξει, καθώς επίσης έχει και καλή γεύση, ότι μπορεί να καταναλωθεί κανονικά. Δυστυχώς όμως υπάρχουν παθογόνα που δε γίνεται να ανιχνευτούν με αυτόν τον τρόπο και σαν αποτέλεσμα φέρουν την τροφική δηλητηρίαση σε όποιον τα δοκιμάσει. 

Τα ίδια σκεύη για όλα:

Πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα ίδια σκεύη (μαχαίρια, πιρούνια, κατσαρόλες) για όλες τις τροφές (ωμό ή μαγειρεμένο κρέας, σαλάτες, σούπες). Το χειρότερο όλων δε, είναι η χρήση πιρούνας σε ωμά πουλερικά και στα υπόλοιπα τρόφιμα.

Ωμά και προς κατανάλωση κρέατα:

Αυτά τα δυο είδη τροφών δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή, καθώς όταν αυτό συμβαίνει αναπτύσσονται επικίνδυνα βακτήρια. Ο διαχωρισμός τους θα πρέπει μάλιστα να γίνεται από τη στιγμή που μπαίνουν στο καλάθι του σούπερ μάρκετ.

Πλύσιμο ωμού κοτόπουλου:

Το καμπυλοβακτήριο, είναι ένας μικροοργανισμός που βρίσκεται πολύ συχνά στα ωμά κοτόπουλα και το οποίο με προσεκτικό μαγείρεμα σκοτώνεται. Αν όμως, το κρέας αυτό δεν πλυθεί καλά, τότε υπάρχει περίπτωση να εξαπλωθεί στην κουζίνα και αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα για τον οργανισμό.

Κατοικίδια στην κουζίνα:

Ακόμα και αν δεν πλησιάζουν τους πάγκους της κουζίνας, μπορούν να αποτελέσουν τους μεταφορείς βλαβερών βακτηρίων. Επομένως, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην τα αφήνετε να πλησιάζουν καθόλου στην κουζίνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι Μαλδίβες των Βαλκανίων: Πού κρύβεται το απόλυτο καλοκαίρι με 3 ευρώ την ξαπλώστρα;

Ταξίδια 17.07.2025
Προτού κλείσεις εισιτήρια για Σαντορίνη ή Σαρδηνία, δες αυτό

Πώς το τηλέφωνο ντουζ επηρεάζει τα μαλλιά και την επιδερμίδα σου

Body+Mind 17.07.2025
Τι πρέπει να προσέχεις (που δεν σκέφτηκες ποτέ)

Αυτή είναι η εμφάνιση που θα θυμόμαστε από το φετινό Wimbledon – Και δεν είναι της Kate Middleton!

Style Χτες
Το πιο boho look του φετινού Wimbledon ήρθε από την Sienna Miller

Καλοκαίρι στις Κάτω Χώρες: Πόλεις και χωριά παραμυθένια που πρέπει να επισκεφτείς

Ταξίδια Χτες
Αν θες διακοπές που να σε ξεκουράσουν και να σε εμπνεύσουν, αυτές οι πόλεις και χωριά είναι το ιδανικό σκηνικό για να γράψεις το δικό σου καλοκαιρινό παραμύθι

Πού να φας φρέσκο ψάρι στην Αθήνα χωρίς να φύγεις για νησί

Eat + Drink Χτες
Τρεις προτάσεις για ψαροφαγία στην καρδιά της Αθήνας

Πώς να αναγνωρίσετε αν είχατε «σιωπηλό εγκεφαλικό» χωρίς να το ξέρετε

Body+Mind Χτες
Τι ακριβώς είναι, πόσο συχνό είναι, ποια σημάδια πρέπει να προσέξετε και πώς να προλάβετε τα χειρότερα

Ψάχνεις το ιδανικό after sun; Βρήκαμε τα 5 καλύτερα που καταπραΰνουν, ενυδατώνουν και μυρίζουν υπέροχα!

Style Προχτές
Για καλύτερο αποτέλεσμα, βάλε το after sun σου στο ψυγείο πριν τη χρήση!

Το νησί που απαγορεύονται οι άντρες

Ταξίδια Προχτές
Μια θηλυκή ουτοπία στη μέση της Βαλτικής

Αυτή είναι η τέλεια καλοκαιρινή σαλάτα – Και ετοιμάζεται σε 10 λεπτά!

Food Προχτές
Δροσερή, χορταστική και πανεύκολη: η απόλυτη καλοκαιρινή σαλάτα που θα σε σώσει τα ζεστά μεσημέρια