E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι γυναίκες που κάνουν σeξ με άλλους άντρες για να σώσουν τους γάμους τους

Μια απίστευτη πρακτική που είναι αποδεκτή από μια μειοψηφία των μουσουλμάνων

Δημοσίευση 8/4/2017 | 01:33

Οι γυναίκες που κάνουν σeξ με άλλους άντρες για να σώσουν τους γάμους τους

Σύμφωνα με μια έρευνα του BBC , υπάρχουν ορισμένες ιστοσελίδες που χρεώνουν υπέρογκα ποσά ορισμένες γυναίκες, οι οποίες επιθυμούν να πάρουν μέρος στους ισλαμικούς γάμους που αποκαλούνται «halala». Τι είναι αυτοί οι γάμοι;

Οι γυναίκες πληρώνουν αυτά τα υπέρογκα ποσά, για να παντρευτούν και να κάνουν σeξ με έναν άγνωστο άντρα και μετά να χωρίσουν για να μπορούν να επιστρέψουν στον πρώην σύζυγό τους. Μπερδευτήκατε; Ή απλά δεν καταλάβατε τον λόγο;

Μια από αυτές τις γυναίκες είναι η Φαράχ, η οποία γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της όταν ήταν 20 ετών. Το ζευγάρι έκανε παιδιά, αλλά η κακοποίηση της δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή της. «Με έσερνε από τα μαλλιά στα δωμάτια και προσπάθησε να με πετάξει έξω από το σπίτι. Υπήρχαν φορές που απλά τρελαινόταν», δήλωσε η ίδια στο BBC.

Παρολ’ αυτά μέσα της παρέμενε η ελπίδα πως κάποια στιγμή τα πράγματα θα αλλάξουν. Μέχρι που ένα πρωί έλαβε στο κινητό της ένα μήνυμα. «Τalaq, talaq, talaq». Όταν ένας άντρας χρησιμοποιεί τρείς φορές αυτή την λέξη, τότε σημαίνει πως ο γάμος του έχει οριστικά τελειώσει. Αυτή η πρακτική χρησιμοποιείται και είναι αποδεκτή από μια μικρή μειοψηφία μουσουλμάνων.

Στα περισσότερα μουσουλμανικά κράτη είναι μάλιστα απαγορευμένη. Όμως συνεχίζει να βρίσκει εφαρμογή σε διάφορα αντρόγυνα. Η Φαράχ κοίταξε το μήνυμα και το έδειξε στον πατέρα της που βρισκόταν μαζί της. «Ο γάμος σου τελείωσε, δεν μπορείς να επιστρέψεις σε αυτόν», τις είπε με σιγουριά.

Η κακοποίηση δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό της. Η πρώτη της σκέψη ήταν πως ήθελε οπωσδήποτε να επιστρέψει στον «έρωτα της ζωής της». Κι όπως ισχυρίζεται, και ο σύζυγός της το είχε μετανιώσει.

Ο μόνος τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο ήταν μέσω του «halala». Η αμφιλεγόμενη αυτή πρακτική, είναι αποδεκτή από την μικρή μερίδα μουσουλμάνων που υιοθετούν και το τριπλό «talaq». Σύμφωνα με αυτή, ο μόνος τρόπος για ένα ζευγάρι, το οποίο επιθυμεί να συμφιλιωθεί, να ξαναπαντρευτεί είναι μέσω του «halala», που προβλέπει ότι μια γυναίκα θα παντρευτεί έναν άγνωστο, κάνει σeξ μαζί του (δηλαδή ουσιαστικά «ολοκληρώνει» τον γάμο της) και ύστερα παίρνει διαζύγιο. Τότε, και μόνο τότε, μπορεί να ξαναπαντρευτεί τον πρώην σύζυγό της.

Φυσικά, ο κίνδυνος σeξουαλικής κακοποίησης είναι μεγάλος. Οι περισσότεροι μουσουλμάνοι είναι αντίθετοι με αυτήν την πρακτική, η οποία αποδίδεται στις παρανοήσεις των ισλαμικών νόμων γύρω από τα διαζύγια. Ωστόσο, στο διαδίκτυο υπάρχουν ιστοσελίδες που προσφέρουν τις υπηρεσίες του και χρεώνουν πολλά λεφτά σε γυναίκες, για προσωρινούς γάμους.

Η Φαράχ τελικά μάλλον λογικεύτηκε και αποφάσισε πως δεν θέλει ούτε να ξανασμίξει με τον σύζυγό της, ούτε να κάνει έναν γάμο «halala». Και προειδοποιεί πλέον κι άλλες γυναίκες που είναι απελπισμένες, όπως ήταν και εκείνη, πως κάτι τέτοιο δεν είναι λύση. «Αν με ρωτήσετε τώρα, σε μια κατάσταση ψυχικής ηρεμίας, δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν πρόκειται να κοιμηθώ με κάποιον για να πάρω πίσω τον άντρα μου. Εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή όμως ήμουν απελπισμένη να τα ξαναβρώ με εκείνον, λαμβάνοντας οποιοδήποτε μέτρο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί έχουμε πάθει εμμονή με την αυτοβελτίωση;

Stories 09.07.2025
Τέλεια εμφάνιση ή τέλεια παγίδα; Το τίμημα της αυτοβελτίωσης στην εποχή του TikTok

Τζορτζ Ιωαννίδης: Ο ρόλος του Έλληνα πράκτορα της CIA στην δολοφονία Κένεντι

Stories 09.07.2025
Τι δείχνουν τα νέα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα

Εφιάλτης στη Γαλλία: Σμήνος μελισσών επιτίθεται σε περαστικούς

Stories 09.07.2025
Σμήνος μελισσών σκόρπισε τον πανικό στη Γαλλία – 24 τραυματίες, οι τρεις σοβαρά

Η τεχνητή νοημοσύνη στα χέρια των τρομοκρατών – Ο νέος ψηφιακός πόλεμος

Νέα Εποχή 09.07.2025
Από το διαδίκτυο στις 3D εκτυπώσεις όπλων

Γιατί τα κλιματιστικά στην Ευρώπη είναι «πολύ σπάνια» και τι θα αλλάξει από εδώ και πέρα

Stories Χτες
Οι χώρες της Ευρώπης δεν το συνηθίζουν αλλά τώρα άλλαξαν τα πράγματα

Τελευταία Χριστούγεννα το Καλοκαίρι για 9χρονη με Καρκίνο

Stories Χτες
Η γειτονιά ενώνει τις δυνάμεις της για ένα παιδί με ανίατη ασθένεια

«Δεν αντέχω άλλο»: Οι Ιάπωνες πληρώνουν... για να φύγουν από τη δουλειά τους

Νέα Εποχή Προχτές
Οι Ιάπωνες πληρώνουν... άλλους για να παραιτηθούν από τη δουλειά τους

Εxplainer: Γιατί η Καλιφόρνια είναι τόσο επιρρεπής στις φωτιές;

Νέα Εποχή Προχτές
Φόβοι για επικίνδυνο καλοκαίρι

Ο Τραμπ βαράει καμπανάκι για εμπορικό πόλεμο με την Ευρώπη

Stories Προχτές
Η απειλή διατυπώθηκε σε υψηλόβαθμες διαπραγματεύσεις που έγιναν στην Ουάσινγκτον

Έζησε 22 χρόνια σαν καλόγρια ενώ ήταν άντρας: Η απίστευτη ιστορία του

Πρόσωπα 06.07.2025
Για 22 ολόκληρα χρόνια έζησε ως... αδελφή Μαργαρίτα σε δύο διαφορετικά μοναστήρια