E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος ο Φρανσουά Ολάντ! Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Γαλλία...

Τι ανακοίνωσε σε διάγγελμά του...

Δημοσίευση 1/12/2016 | 21:22

Τέλος ο Φρανσουά Ολάντ! Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Γαλλία...

Ο σοσιαλιστής Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης σε διάγγελμα προς το γαλλικό λαό ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017.

«Αποφάσισα ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές», δήλωσε ο 62χρονος πρόεδρος της Γαλλίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Αφιερώνω τους τελευταίους μήνες της Προεδρίας μου αποκλειστικά στην υπηρέτηση της γαλλικής Δημοκρατίας. Από το 2012 που ο γαλλικός λαός μου εμπιστεύθηκε τα ινία της χώρας παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις για τη χώρα και τους πολίτες. Η απόφασή μου έρχεται σε μία στιγμή όπου τόσο η τρομοκρατία όσο και ο εσωτερικός εξτρεμισμός μας απειλούν. Πιστεύω στη δύναμη και τη δυναμική της δημοκρατίας και εύχομαι οι γάλλοι πολίτες να αποφασίσουν με γνώμονα μόνο το καλό της χώρας. Ζήτω η Γαλλία».

Ολες οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος προέβλεπαν πως ούτε ο Ολάντ, ούτε κάποιος άλλος από τους υποψηφίους για το χρίσμα του κόμματος θα μπορούσε να περάσει στον Β' γύρο των προεδρικών εκλογών τον Μάιο.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση, προβλέπεται ότι η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στον δεξιό Φρανσουά Φιγιόν και την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα αναμένεται να επιλέξει τον υποψήφιό του για τις προεδρικές εκλογές τον Ιανουάριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός για iPhone και iPad: Διέρρευσαν προηγμένα εργαλεία hacking – Τι πρέπει να κάνετε τώρα

Tech + Science 28.03.2026
Τα εργαλεία Coruna και DarkSword κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων ακόμα και από λιγότερο έμπειρους χάκερ.

Κακοκαιρία Deborah: Πού θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες – Συναγερμός για 5 περιοχές

Καιρός 28.03.2026
Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, νότιες Κυκλάδες και Δωδεκάνησα στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων - νέα κακοκαιρία αναμένεται από την 1η Απριλίου.

Νοέλια Καστίγιο: Τρεις βιασμοί, παραπληγία και ευθανασία στα 25 – «Θέλω να σταματήσω να υποφέρω»

Κόσμος 28.03.2026
Η 25χρονη Ισπανίδα επέλεξε να φύγει από τη ζωή μόνη της σε κέντρο της Βαρκελώνης, ζητώντας από την οικογένειά της να αποχωρήσει πριν της χορηγηθεί η θανατηφόρα ένεση.

Πάτρα: Η 18χρονη μητέρα του κακοποιημένου βρέφους είναι εκ νέου έγκυος χωρίς να το γνωρίζει

Ελλάδα 28.03.2026
Το 10 μηνών κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο με εγκαύματα, δαγκωματιές και πολλαπλά κατάγματα - η μητέρα κρατείται και αναμένεται ιατροδικαστική έκθεση.

Αχαΐα: Τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν τη νύχτα σε σπίτι – Χτυπούσαν τη μητέρα μπροστά στην 15χρονη κόρη της

Ελλάδα 28.03.2026
Οι ληστές άσκησαν σωματική βία για να αποσπάσουν τον κωδικό χρηματοκιβωτίου, ενώ η ανήλικη παρακαλούσε: «Σας παρακαλώ μη την χτυπάτε».

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκατέρωθεν πυρά στον 2ο μήνα – Τραυματίες Αμερικανοί στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία

Κόσμος 28.03.2026
Νεκρός και τραυματίες από ιρανικό πλήγμα στο Τελ Αβίβ, ενώ ο Ρούμπιο εκτιμά ότι οι στόχοι των ΗΠΑ θα επιτευχθούν μέσα σε δύο εβδομάδες.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τα 5 βήματα για την αίτηση και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία 28.03.2026
Η πλατφόρμα στο gov.gr αναμένεται να ανοίξει μέσα στην εβδομάδα, με στόχο οι πρώτες πληρωμές να γίνουν πριν τα μέσα Απριλίου.

Ηλεία: «Αν δεν επενέβαινε εισαγγελέας, το μωρό δεν θα ζούσε ‑ Οι γονείς να κάτσουν στο σκαμνί»

Ελλάδα Χτες
Αποκαλύψεις για την κακοποίηση του 10 μηνών βρέφους

Ευθύμης Λέκκας ‑ Σεισμός: «Στο Αγιο Όρος έχουμε έναν επιστημονικό γρίφο»

Ελλάδα Χτες
O καθηγητής περιέγραψε μια εξελισσόμενη κατάσταση

Έκλεψε εκκλησία και έκρυψε τα κλοπιμαία σε παρτέρι ‑ Πού τον τσάκωσαν

Ελλάδα Χτες
Είχε αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή

ΗΠΑ: Πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μπάιντεν... πυροβολεί το πόδι του

Κόσμος Χτες
Η πρώην πρώτη κυρία βρισκόταν στο αεροδρόμιο αλλά δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα ...βρήκε σκούρα με τα ελληνικά ονόματα ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Μπέρδεψε λίγο τα ονόματα όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους Ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους στην κυβέρνησή του, αλλά και για μέλη του Κογκρέσου.