E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μέρντοχ: Οι μέρες της δωρεάν πρόσβασης στις ιστοσελίδες των εφημερίδων είναι μετρημένες

Ο όμιλος του Ρούπερτ Μέρντοχ News Corporation αναμένεται να αρχίσει μέσα στον επόμενο χρόνο να χρεώνει για την πρόσβαση στους διαδικτυακούς τόπους των εφημερίδων του.

Δημοσίευση 10/5/2009 | 00:00

Μέρντοχ: Οι μέρες της δωρεάν πρόσβασης στις ιστοσελίδες των εφημερίδων είναι μετρημένες

Ο όμιλος του Ρούπερτ Μέρντοχ News Corporation αναμένεται να αρχίσει μέσα στον επόμενο χρόνο να χρεώνει για την πρόσβαση στους διαδικτυακούς τόπους των εφημερίδων του, με στόχο τη διόρθωση ενός «δυσλειτουργικού» επιχειρηματικού μοντέλου, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Αυστραλού μεγιστάνα των μίντια.

Ο Μέρντοχ ανέφερε ότι οι εφημερίδες βρίσκονται σε συζητήσεις ιστορικής σημασίας αναφορικά με το αν πρέπει να αλλάξουν. «Το γεγονός ότι είναι δυνατό να χρεώνεις για το περιεχόμενο στο ίντερνετ είναι προφανές από την εμπειρία της Wall Street Journal», όπως είπε, καθώς τα έσοδα από τις συνδρομές στο διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας, που ανήκει στον όμιλό του, έχουν βρεθεί σε ανοδική πορεία.

Ερωτηθείς κατά πόσο φαντάζεται να υπάρχουν συνδρομές για τις διαδικτυακές εκδόσεις εφημερίδων του ομίλου του όπως οι Times, οι Sunday Times και η Sun, απάντησε: «Είναι σαφώς ανάμεσα στις επιλογές μας». Οι αλλαγές μπορεί να αρχίσουν εντός των επόμενων 12 μηνών, διευκρίνισε. «Οι ημέρες του ίντερνετ όπως το ξέρουμε σήμερα είναι μετρημένες», πρόσθεσε.

Τα λειτουργικά έσοδα της εταιρείας του υποχώρησαν το τελευταίο τρίμηνο κατά 47% στα 755 εκατομμύρια δολάρια. Τα κέρδη στον τομέα των εφημερίδων υποχώρησαν δραματικά στα 7 εκατ. δολ. από 216 εκατ. δολ. που ήταν πέρυσι, ενώ της τηλεόρασης στα 4 εκατ. δολ. από τα 419 εκατ. δολ. Η News Corp έχει προχωρήσει σε περικοπές 3.000 θέσεων εργασίας μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Ωστόσο ο Μέρντοχ φάνηκε αισιόδοξος ότι τα χειρότερα έχουν περάσει. «Υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια σε κάποιους τομείς ότι οι ημέρες της τεράστιας πτώσης έχουν περάσει και ότι τα πράγματα αρχίζουν να μοιάζουν πιο υγιή».

Πηγή: naftemporiki.gr, guardian.co.uk

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χαλάζι

Καιρός 16.02.2026
«Πορτοκαλί» ειδοποίηση, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Νέα απεργία στα ταξί από αύριο: Για πόσες ημέρες δεν θα κυκλοφορούν

Ελλάδα 16.02.2026
Τι ισχύει στην Αττική - Οι λόγοι που κάνουν απεργία οι οδηγοί ταξί

Παρατηρητή στέλνει η Ελλάδα στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ

Πολιτική 16.02.2026
Σε μία προσπάθεια να κρατήσει ισορροπίες με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ χωρίς όμως να “μπλέξει” η χώρα μας στην επιχείρηση δημιουργίας ενός αντί-ΟΗΕ

Η Ισραηλινή που βρέθηκε νεκρή στο κέντρο της Αθήνας ήταν δημιουργός της διάσημης σειράς «Τεχεράνη»

Ελλάδα 16.02.2026
Βρισκόταν στην Ελλάδα για τα γυρίσματα του τέταρτου κύκλου

Η ιατροδικαστική επιβεβαιώνει τον βιασμό του 17χρονου από δύο φίλους του στη Νίκαια

Ελλάδα 16.02.2026
Οι δράστες του πετούσαν διάφορα αντικείμενα όπως αυγά και ξύδι, τον χλεύαζαν και τον βιντεοσκοπούσαν

Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στον Πειραιά

Ελλάδα 16.02.2026
Ένα άτομο με καλυμμένα χαρακτηριστικά και απειλή όπλου ακινητοποίησε τους υπαλλήλους

Σοβαρό τροχαίο στα Σπάτα: Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε διπλή ξύλινη κολώνα της ΔΕΗ, δείτε εικόνες

Ελλάδα 16.02.2026
Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Αττική Οδός: Παράταση έως 22/2 για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ποιο τμήμα θα είναι κλειστό στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο

Ελλάδα 16.02.2026
Η περαιτέρω παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων συμβαίνει λόγω της έκτακτης εκτέλεσης εργασιών συντήρησης της σήραγγας «Λιοσίων»

Τέλος το τσάμπα πάρκινγκ στα σούπερ μάρκετ: Με αντίτιμο και χρονικό όριο η στάθμευση

Ελλάδα 16.02.2026
Τι θα συμβαίνει σε περίπτωση που το υπερβεί.

Κίνα: Οκτώ νεκροί εξαιτίας έκρηξης πυροτεχνημάτων

Ελλάδα 16.02.2026
Η Κίνα εισέρχεται στην πιο εντατική περίοδο όσον αφορά τα πυροτεχνήματα, των διακοπών για το σεληνιακό νέο έτος