E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκατομμυριούχους έκανε 80 συγχωριανούς του ο ιδρυτής της μπύρας Corona

Η μήπως... Όχι;

Δημοσίευση 25/11/2016 | 12:03

Εκατομμυριούχους έκανε 80 συγχωριανούς του ο ιδρυτής της μπύρας Corona

Και οι περίπου ογδόντα κάτοικοι του ήσυχου ισπανικού χωριού Cerezales del Condado έγιναν εκατομμυριούχοι; Σίγουρα έγιναν πλουσιότεροι αλλά όχι επειδή κέρδισαν το λαχείο, ούτε επειδή κληρονόμησαν ξαφνικά ένα μέρος από μία αμύθητη περιουσία.

Σύμφωνα με τη Daily Mail η τελευταία επιθυμία του ιδρυτή της Corona και συγχωριανού τους Antonino Fernández ήταν να τους αφήσει την περιουσία του.

Και την άφησε σε όλο το χωριό όσο ήταν εν ζωή και όχι αφότου πέθανε.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή γιατί η παραπάνω είδηση είναι από τα πιο πετυχημένα hoaxes της χρονιάς αφού μετάξυ άλλων δεν την πάτησαμε μόνο εμείς αλλά και άλλα βρετανικά sites.(The Independent, BBC, Press Association).

Ο Antonino Fernández ήταν το ενδέκατο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας- που αποτελείτο συνολικά από 13 παιδιά – και ήταν 32 χρονών όταν το 1949 μετακόμισε στο Μεξικό. Τότε έγινε διευθύνων σύμβουλος της Grupo Modelo, της εταιρείας που φτιάχνει την διάσημη μπύρα Corona, όμως δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του. Σύμφωνα με το BBC όσοι γνώριζαν τον κ. Fernandez ισχυρίζονται ότι δεν επρόκειτο παρά για έναν συγκρατημένο χαρακτήρα και όχι για μία προσωπικότητα η οποία επιδείκνυε ένα πολυτελές τρόπο ζώης.

Ο Antonino Fernandez δεν απέκτησε παιδιά. Ο τοπικός Τύπος αναφέρθηκε στην περιουσία την οποία άφηνε πίσω ο κ. Fernandez και πώς από αυτή θα μπορόυσε να ωφεληθεί ακόμη και το Μεξικό. Πολλοί από τους συγγενείς του λέγεται ότι ανέφεραν ότι η περιουσία του ξεπερνά τα 200 εκατ. δολάρια.

«Η διαδικασία της κληρονομιάς μπορεί να διαρκέσει έως και 7 μήνες. Ο Antonino είχε 13 αδέρφια, οπότε φανταστείτε και πόσοι είναι απόγονοι αυτών. Λίγα χρόνια πριν έδωσε σε όλους χρήματα. Οι δικηγόροι διαβάζοντας τη διαθήκη του βλέπουν ότι δεν έχει ξεχάσει κανέναν. Τα ποσά τα οποία θα λάβουν ποικίλλουν αλλά, όλοι θα λάβουν κάτι», αναφέρει η Pilar Infiesta, δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας Diario de Leon.

Παρά τη φρενίτιδα στα media με την περιουσία του Antonino Fernández, οι κάτοικοι του Cerezales δεν γνωρίζουν τίποτε για την κληρονομιά. «Το θέμα της κληρονομιάς αφορά μόνο την οικογένεια. Εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτε», λέει ο Maximino Sanchez, πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου.

«Αυτό που για εμάς είναι σημαντικό είναι ότι ποτέ δεν μας ξέχασε» λέει και εννοεί τις επενδύσεις στις οποίες προέβη όσο ήταν εν ζωή ο Antonino Fernández ο οποίος κατάφερε να αλλάξει πραγματικά την τύχη αυτού του χωριού των λίγων κατοίκων.

Κι αυτό όχι επειδή τους άφησε την περιουσία του αλλά επειδή όσο ήταν εν ζωή επένδυε την περιουσία του σε αυτό. Το χωριό του το ξεπληρώνει πουλώντας μόνο μπύρα Corona. Εκείνος φρόντισε να έχουν πάντα καθαρό νερό, βοήθησε στην αναστήλωση της εκκλησίας και αναδιαμόρφωσης του νεκροταφείου καθώς επίσης ανέλαβε και τη φροντίδα των δημόσιων χώρων.

Κάπως καλύτερο δε νομίζετε;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οδηγοί ταξί στο Αφγανιστάν φτιάχνουν αυτοσχέδια air condition στα αυτοκίνητα για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα

Κόσμος Χτες
Η φετινή άνοιξη στο Αφγανιστάν ήταν η πιο ζεστή στην ιστορία της χώρας

Τζορτζ Τσούνης: Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα

Ελλάδα Χτες
Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας, Τζορτζ Τσούνης, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA, εξήρε τον χαρακτήρα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, τονίζοντας ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα φτάσουν στο καλύτερο επίπεδο

Περιστέρι: Βίντεο ντοκουμέντο από άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος 24χρονου

Ελλάδα Χτες
«Φοβήθηκα ότι μπορεί να με σκοτώσουν»

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το δίχρονο παιδί του

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό φέρεται να συνέβη σε χώρο όπου ο πατέρας πάρκαρε το αυτοκίνητο

Πυρκαγιά στο Γκραν Κάνιον: Εξαπλώνεται ραγδαία

Κόσμος Χτες
Απομακρύνονται οι τουρίστες - Έχει κάψει περισσότερα από 4.000 στρέμματα βορειότερα

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη

Ελλάδα Χτες
Όπως πιστεύεται η επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ, ώστε οι δράστες να μην γίνουν αντιληπτοί από τους περίοικους

Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ δυτικά των Στροφάδων

Ελλάδα Χτες
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα 42 χιλιόμετρα δυτικά των Στροφάδων

Εντοπίστηκε νεκρό αρκουδάκι από πυροβόλο όπλο στην Καστοριά

Ελλάδα Χτες
Η λαθροθηρία εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα

Ειρήνη Μουρτζούκου: «Θα την βάλουν φυλακή, και τι έγινε; Θα καλοπερνάει», λέει η μητέρα της

Ελλάδα Χτες
«Δεν παύει να αγαπάω το παιδί μου», παραδέχθηκε

Καστοριά: Πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκουδάκι 6 μηνών

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για την τρίτη αρκούδα που εντοπίζεται νεκρή τους τελευταίους τρεις μήνες στην Π.Ε. Καστοριάς

Ρόδος: 18χρονη Γερμανίδα κατήγγειλε 19χρονο Ολλανδό για βιασμό ‑ Οι διαφορετικές εκδοχές τους

Ελλάδα Χτες
Γιατί η κοπέλα δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη

Μάνδρα: Οδηγός φορτηγού χτύπησε με σκεπάρνι στο κεφάλι συνάδελφό του ενώ περίμεναν να ξεφορτώσουν

Ελλάδα Χτες
Το 50χρονο θύμα μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο Τζάνειο, ενώ ο 58χρονος δράστης αναζητείται