E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερντογάν για Γερμανία: Τι φιλία είναι αυτή;

Νέες συλλήψεις δημάρχων στην Τουρκία

Δημοσίευση 16/11/2016 | 12:49

Ερντογάν για Γερμανία: Τι φιλία είναι αυτή;

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά την αναχώρησή του για επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν και στο Ουζμπεκιστάν, με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση με την Γερμανία, την οποία η Άγκυρα κατηγορεί ότι επιτρέπει σε μέλη του ΡΚΚ να δρουν ανενόχλητα στο γερμανικό έδαφος, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Βερολίνου.

«Xθες ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας στις συναντήσεις με τον δικό μας υπουργό Εξωτερικών και μ' εμένα αναφέρθηκε στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Εμείς πλέον δεν πιστεύουμε σε λόγια, αλλά θέλουμε πράξεις. Έχουμε παραδώσει στην καγκελάριο τα αρχεία που διαθέτει η ΜΙΤ. Είπαμε ότι είναι 4500 φάκελοι. Υπάρχει ανακοίνωση ότι οι 6 από αυτούς εξετάζονται στην Γερμανική Βουλή. Αλλά χθες μας είπαν ότι έχουν διεκπεραιωθεί 90 φάκελοι.

Δεν ήταν στιβαροί στη αντιμετώπιση. Όταν για πολύ καιρό είστε χαλαροί, αυτό θα χτυπήσει σαν μπούμεραγκ και τη Γερμανία. Η Δύση αυτή την στιγμή υποθάλπει την τρομοκρατία. Αυτό το βλέπουμε στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου. Από την μία λέτε ότι το ΡΚΚ είναι τρομοκρατική οργάνωση, και από την άλλη θα ανέχεστε τα μέλη αυτής της οργάνωσης. Θα τους στηρίζετε έμμεσα ή άμεσα; Μπορεί να συμβαίνει αυτό; Τι φιλία είναι αυτή; Αν το κάναμε εμείς ως Τουρκία τι θα έκαναν; Τους πήγαμε στη βομβαρδισμένη Βουλή. Τους τα είπαμε. Αν βομβαρδιζόταν η Ομοσπονδιακή σας Βουλή πως θα το βλέπατε; Τους έδειξα το περιοδικό της τρομοκρατικής (οργάνωσης) και τα λεφτά που μάζεψε. Η τρομοκρατική οργάνωση εκεί, μάζεψε 13 εκατομμύρια ευρώ.

Ξέρω ότι η γερμανική εφορία είναι ευαίσθητη σε τέτοια θέματα. Ξέρω πόσο κυνηγάνε όσους λειτουργούν παράνομα. Έχοντας μπροστά μας όλες αυτές τις αλήθειες, λέω ότι χρειάζεται να είμαστε σε πλήρη συμπαράσταση. Μην βοηθάτε τόσο αυτή την τρομοκρατική οργάνωση».

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε με αναφορές για το Βέλγιο και τη Γαλλία: «Εκτός της Γερμανίας είναι κι αυτοί που βρίσκονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το Βέλγιο είναι ένα σημαντικό κέντρο αυτής της υπόθεσης. Γίνονται τόσο σημαντικά πράγματα και καμία ευαισθησία. Τονίζω την σημασία γιατί εκεί βρίσκεται και το Ευρωκοινοβούλιο. Πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί. Το Βέλγιο δεν είναι μόνο σημαντικό κέντρο του ΡΚΚ αλλά και της Οργάνωσης Γκιουλέν. Γίνονται εμπρησμοί σε τεμένη μας και καμία ευαισθησία. Τι έγινε; Πρόσφατα αντιμετώπισαν πολύ σοβαρή τρομοκρατική επίθεση. Όπως και στην Γαλλία. Αυτά θα έχουν συνέχεια. Σήμερα σ' εμάς, αύριο σ' εκείνους».

Ο κ. Ερντογάν απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις επανέλαβε ότι θα επικυρώσει την θανατική ποινή και χαιρέτισε τις εργασίες αναθεώρησης του Συντάγματος, που περιλαμβάνουν το προεδρικό σύστημα, θέμα για το οποίο συνεργάζεται η κυβέρνηση του ΑΚΡ με το Εθνικιστικό Κίνημα.

Σήμερα το πρωί στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελία του Σίιρτ, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στο δημαρχείο της πόλης. Στις 6 τα ξημερώματα, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας απέκλεισε το κτήριο και ξεκίνησε έρευνα. Κατάσχεσε τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του δήμου, ενώ ταυτόχρονα άλλο κλιμάκιο προσήγαγε, τον δήμαρχο της πόλης Τουντσέρ Μπακιρχάν και έκανε έρευνα στο σπίτι του.

Στην πόλη του Τούντζελι, το πρωί προσήχθησαν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος, Μεχμέτ Αλί Μπουλ και Νουραγιάτ Αλτούν, μετά από επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στις κατοικίες τους.

Οι προσαγωγές δημάρχων στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου υπερτερεί το κουρδικό στοιχείο, αλλά και στελεχών του φιλοκουρδικού κόμματος, έχουν προκαλέσει τριβές στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκιάθος: Συνελήφθη 27χρονος που επιτέθηκε σε πολίτες – Πετούσε καρέκλες και ξεσήκωνε τους περαστικούς

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Σκηνές έντασης ξεδιπλώθηκαν τα ξημερώματα στο νησί της Σκιάθου

Καπνός, διοξίνες, βενζόλιο: Τι αναπνέει η Θεσσαλονίκη μετά τη φωτιά – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο – Ελεύθερος ο 76χρονος

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
«Χρησιμοποιήστε μάσκες υψηλής προστασίας» συστήνει ο καθηγητής Μηχανικής Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Φωτιά στην Οινόη Αττικής: Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης με 10 εναέρια μέσα

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο σημείο της πυρκαγιάς

Χρέη στην Εφορία: Όλες οι προθεσμίες και οι πληρωμές του Ιουλίου

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Πώς θα επιβιώσετε από το φορολογικό «σαφάρι» του Ιουλίου

Θεσσαλονίκη: Ποιος βρέθηκε πίσω από την υπόθεση της 7χρονης που περιπλανιόταν μόνη στο κέντρο

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Το ανήλικο κορίτσι εντοπίστηκε ασυνόδευτο από διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία.

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Σε ισχύ οι απαγορεύσεις στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης, στα Δασοκτήματα Πανοράματος και Ωραιοκάστρου, καθώς και στις δασικές εκτάσεις της Θέρμης

Στο νοσοκομείο ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην ξιφασκία Αλντο Μοντάνο: «Παλεύα για τη ζωή μου» μετά από αναφυλακτικό σοκ

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Σοβαρή αλλεργική αντίδραση έπειτα από γεύμα σε εστιατόριο της Ρώμης για τον Ιταλό Ολυμπιονίκη - «Είχα ενημερώσει εκ των προτέρων για την αλλεργία μου», τόνισε

Τραγικό περιστατικό στην Κρήτη: Σκύλος πέθανε αφού έφαγε λαγοκέφαλο!

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Μέσα από συγκινητική ανάρτηση στα social media, η ιδιοκτήτρια του ζώου καλεί όλους τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να επαγρυπνούν

Ηράκλειο: Φωτιά κοντά στο αεροδρόμιο ‑ Κάηκε ολοσχερώς λεωφορείο (Βίντεο)

Ελλάδα 05.07.2026
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε χώρο στάθμευσης κοντά στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Τοξικό νέφος πάνω από τη Θεσσαλονίκη, οδηγίες προστασίας στους πολίτες

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Η μυρωδιά καμένου πλαστικού έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές - Συστάσεις για κλειστά παράθυρα και περιορισμό των μετακινήσεων λόγω των καπνών

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε 6 περιφέρειες – «Πορτοκαλί» συναγερμός και για Αττική

Ελλάδα 05.07.2026
Σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτική Προστασία, Περιφέρειες και Δήμοι – Τι πρέπει να αποφύγουν οι πολίτες και ποιες οδηγίες ισχύουν

Επίδομα ενοικίου ΟΠΕΚΑ: Tα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το πάρετε

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Αναλυτικός οδηγός για την υποβολή αίτησης στο Επίδομα Στέγασης μέσω της πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τους λόγους απόρριψης.