E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Espressino freddo: Η πιο γευστική αμαρτία του καλοκαιριού

Για όσους βαρέθηκαν τα συνηθισμένα ροφήματα

Δημοσίευση 22/7/2016 | 00:57

Espressino freddo: Η πιο γευστική αμαρτία του καλοκαιριού

Το “espressino freddo” δεν είναι απλά ένα ακόμη καφεδάκι σαν όλα τα άλλα. Για τους λάτρεις του καφέ είναι μία πραγματική απόλαυση, το ιδανικό “χαλαρωτικό” για τις φρενήρεις ημέρες όταν γίνονται ταυτόχρονα και καυτές (σαν αυτές που μόλις μας άφησαν) αλλά και μία καλή συντροφιά για τα βράδια με παρεΐτσα στη βεράντα.
Εάν τον συνοδέψετε με κτυπημένη κρέμα γάλακτος (να θυμίσει λίγο cappuccino freddo) ή με μία κουταλιά από την αγαπημένη σας κρέμα σοκολάτα (nutella ή merenda) είναι μία πραγματική “βόμβα δροσιάς” που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στη παρέα σας.

Η έκδοση με παγωτό: Εάν πάλι σας αρέσουν τα πιο κρεμώδη παρασκευάσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν βάση μία μπαλίτσα παγωτό βανίλια σε κάθε ποτήρι, να μοιράσετε πάνω τους το κτυπημένο περιεχόμενο του Mixer και να χρησιμοποιήσετε και λίγη κρέμα γάλακτος (1/2 κουταλίτσα αρκεί) σαν συνοδευτικό υλικό. Τα ανακατεύετε ελαφρά (το παγωτό δεν πρέπει να λιώσει και διαλυθεί πριν προσφέρετε τον espressino) και έχετε μία πιο κρεμώδη απόλαυση (και πιο θερμιδοπεριεκτική, ασφαλώς... είναι όμως γνωστό ότι για να απολαύσουμε κάποια πράγματα, μερικές φορές χρειάζεται και να υποφέρουμε... Δίαιτα λοιπόν την επομένη!!!). Το παγωτό θα αλλάξει εντελώς το είδος που θα σερβίρετε και από κρύο καφέ θα το μετατρέψει σε ένα νόστιμο dessert !

Τι χρειαζόμαστε:
1 μέρος ζάχαρη άχνη
2 1/2 μέρη καφέ espresso
12 μικρά κυβάκια πάγου
1 κ.σ. στιγμιαίος καφές

…για την έκδοση με παγωτό :
από μία μπάλα παγωτό βανίλια

Πώς το κάνουμε:

1) Ετοιμάζουμε έναν ωραίο, δυνατό-δυνατό espresso και τον βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
2) Ρίχνουμε μία ματιά στην κατάψυξη, μην τυχόν και δεν έχουμε παγάκια..... Εάν δεν υπάρχουν, βάλτε νερό στις παγοκυψέλες ακόμη και τώρα!
3) Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί (espresso, στιγμιαίος, παγάκια, άχνη) στο mixer και τα κτυπούμε για 1 λεπτό.
4) Σερβίρουμε, έτσι κρύο-κρύο όπως είναι, στα ποτήρια και γαρνίρουμε είτε με κρέμα γάλακτος κτυπημένη ελαφρά (να είναι ακόμη ημί-ρευστη), είτε με λίγη σκόνη κακάο ή και σοκολάτας, η (ακούσατε, ακούσατε !!!) με μία κουταλιά merenda (ή nutella) μέσα στο ποτήρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτό το κούρεμα σου πάει γάντι – σύμφωνα με τους ειδικούς (και το σχήμα του προσώπου σου!)

Style 13.07.2025
Είσαι μία κουπ μακριά από την απόλυτη μεταμόρφωση

Τι να κάνεις αν οι φίλοι σου έρχονται πάντα αργοπορημένοι στα ραντεβού σας

Σχέσεις 13.07.2025
Αν δεν αντέχεις άλλο την αργοπορία, μάθε πώς θα την αντιμετωπίσεις!

Bahala Na: Η φιλιππινέζικη φιλοσοφία για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής

Body+Mind 13.07.2025
Μέσα της κρύβεται μία σημαντική φιλοσοφία ζωής!

5 χρυσοί κανόνες για το πότισμα των φυτών

Σπίτι 13.07.2025
Πολύτιμες συμβουλές για να τα ποτίζεις πάντα σωστά!

Τι θα συμβεί στο σώμα σου εάν πίνεις ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ

Body+Mind 13.07.2025
Μάθε τα οφέλη που μπορεί να έχεις!

Τι νομίζουν οι άλλοι για σένα όταν βλέπουν τα τατουάζ σου

Body+Mind Χτες
Γιατί, σύμφωνα με την επιστήμη, ίσως κάνουν λάθος

Το απόλυτο trend στα σανδάλια που μοιάζει αστείο αλλά θα το βάλεις κι εσύ ‑ Δες γιατί!

Style Χτες
Το πιο απλό παπούτσι του καλοκαιριού γίνεται fashion trend με την υπογραφή των Kendall & JLaw

Η πιο εύκολη μέθοδος για να κρατήσεις τα φυτά σου ζωντανά όσο λείπεις διακοπές

Σπίτι Χτες
Μάθε το κόλπο που χρησιμοποιούν οι έμπειροι plant lovers για να μη βρίσκουν ποτέ τα φυτά τους μαραμένα μετά τις διακοπές

Φτηνά ενοικιαζόμενα δωμάτια ή... κάμπινγκ; Ποια είναι πραγματικά η διαφορά στην τιμή

Ταξίδια Χτες
Ένα δωμάτιο σε ενοικιαζόμενα ή η εμπειρία του κάμπινγκ;

Δροσίσου αλλιώς: 7 ποτάμια της Ελλάδας που κάνουν τις παραλίες να μοιάζουν... βαρετές

Ταξίδια Χτες
Ξέχνα το αλάτι και τις ξαπλώστρες – αυτά τα ποτάμια είναι η απόλυτη καλοκαιρινή όαση

Ποιες παθήσεις παρουσιάζουν αύξηση το καλοκαίρι – Τι να προσέξετε

Body+Mind Χτες
Το καλοκαίρι είναι για να το απολαύσουμε, αλλά και για να προσέχουμε