E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Espressino freddo: Η πιο γευστική αμαρτία του καλοκαιριού

Για όσους βαρέθηκαν τα συνηθισμένα ροφήματα

Δημοσίευση 22/7/2016 | 00:57

Espressino freddo: Η πιο γευστική αμαρτία του καλοκαιριού

Το “espressino freddo” δεν είναι απλά ένα ακόμη καφεδάκι σαν όλα τα άλλα. Για τους λάτρεις του καφέ είναι μία πραγματική απόλαυση, το ιδανικό “χαλαρωτικό” για τις φρενήρεις ημέρες όταν γίνονται ταυτόχρονα και καυτές (σαν αυτές που μόλις μας άφησαν) αλλά και μία καλή συντροφιά για τα βράδια με παρεΐτσα στη βεράντα.
Εάν τον συνοδέψετε με κτυπημένη κρέμα γάλακτος (να θυμίσει λίγο cappuccino freddo) ή με μία κουταλιά από την αγαπημένη σας κρέμα σοκολάτα (nutella ή merenda) είναι μία πραγματική “βόμβα δροσιάς” που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στη παρέα σας.

Η έκδοση με παγωτό: Εάν πάλι σας αρέσουν τα πιο κρεμώδη παρασκευάσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν βάση μία μπαλίτσα παγωτό βανίλια σε κάθε ποτήρι, να μοιράσετε πάνω τους το κτυπημένο περιεχόμενο του Mixer και να χρησιμοποιήσετε και λίγη κρέμα γάλακτος (1/2 κουταλίτσα αρκεί) σαν συνοδευτικό υλικό. Τα ανακατεύετε ελαφρά (το παγωτό δεν πρέπει να λιώσει και διαλυθεί πριν προσφέρετε τον espressino) και έχετε μία πιο κρεμώδη απόλαυση (και πιο θερμιδοπεριεκτική, ασφαλώς... είναι όμως γνωστό ότι για να απολαύσουμε κάποια πράγματα, μερικές φορές χρειάζεται και να υποφέρουμε... Δίαιτα λοιπόν την επομένη!!!). Το παγωτό θα αλλάξει εντελώς το είδος που θα σερβίρετε και από κρύο καφέ θα το μετατρέψει σε ένα νόστιμο dessert !

Τι χρειαζόμαστε:
1 μέρος ζάχαρη άχνη
2 1/2 μέρη καφέ espresso
12 μικρά κυβάκια πάγου
1 κ.σ. στιγμιαίος καφές

…για την έκδοση με παγωτό :
από μία μπάλα παγωτό βανίλια

Πώς το κάνουμε:

1) Ετοιμάζουμε έναν ωραίο, δυνατό-δυνατό espresso και τον βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
2) Ρίχνουμε μία ματιά στην κατάψυξη, μην τυχόν και δεν έχουμε παγάκια..... Εάν δεν υπάρχουν, βάλτε νερό στις παγοκυψέλες ακόμη και τώρα!
3) Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί (espresso, στιγμιαίος, παγάκια, άχνη) στο mixer και τα κτυπούμε για 1 λεπτό.
4) Σερβίρουμε, έτσι κρύο-κρύο όπως είναι, στα ποτήρια και γαρνίρουμε είτε με κρέμα γάλακτος κτυπημένη ελαφρά (να είναι ακόμη ημί-ρευστη), είτε με λίγη σκόνη κακάο ή και σοκολάτας, η (ακούσατε, ακούσατε !!!) με μία κουταλιά merenda (ή nutella) μέσα στο ποτήρι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι τρώνε οι άλλοι λαοί το Πάσχα

Food 04.05.2024
Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και άλλοι

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Eat + Drink 04.05.2024
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

Ο αόρατος αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στην υγεία του δέρματός σου

Body+Mind 04.05.2024
Καθώς προσπαθούμε να ανακαλύψουμε λύσεις για την κλιματική αλλαγή, οι επιπτώσεις της στην ανθρώπινη υγεία είναι αδύνατο να αγνοηθούν.

Τα λουλούδια που ανθίζουν μόνο το Πάσχα

Σπίτι 04.05.2024
Είναι όλα τους πανέμορφα!

Ποια αρώματα φορούσαν οι διάσημες κυρίες του 20ου αιώνα ‑ Υπάρχουν ακόμα;

Style 04.05.2024
Από την Audrey Hepburn μέχρι την Jackie Kennedy, εδώ είναι 10 είδωλα και τα αγαπημένα τους αρώματα.

Τι είναι το ιταλικό μανικιούρ που προτιμούν όλες γιατί κάνει τα νύχια μακρύτερα

Body+Mind 04.05.2024
Αν θες μακρύτερα νύχια, μπορείς πανεύκολα

Πασχαλινά κουλουράκια σε 15 λεπτά

Food Χτες
Πως να φτιάξετε σωστά Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα με επαγγελματικό αποτέλεσμα

Νέα έρευνα δείχνει πως αυτή η διατροφή προσθέτει 13 χρόνια στη ζωή σας

Body+Mind Χτες
Nέα έρευνα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να ενισχύσει την υγεία σας

Αυτή η παραλλαγή του γαλλικού μανικιούρ είναι τέλεια για την άνοιξη

Style Προχτές
Αλλωστε, η ζωή είναι πολύ μικρή για βαρετά νύχια!

Η βιταμίνη που σβήνει τα σημάδια της γήρανσης

Body+Mind Προχτές
Νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα